Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
investuvan_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
429.06 Кб
Скачать

5. Особливості поточного контролю знань студентів заочної форми навчання

Поточний та підсумковий контроль знань студентів заочної форми навчання складається з двох етапів, кожен з яких оцінюється в 10 та 30 балів відповідно.

Етап 1. Об’єктом поточного контролю знань студентів заочної форми навчання є домашні письмові роботи з дисципліни “Інвестування” за якими складені індивідуальні завдання. Варіант теоретичного питання відповідатиме початковій букві прізвища студента, а варіант задач відповідатиме останній цифрі номера залікової книжки. До складу завдання входять: одне теоретичне питання та чотири задачі. Кожна складова індивідуального домашнього завдання оцінюється в балах. Теоретичне питання оцінюється за шкалою 0, 6,8, 10 балів (див. Таблицю 1):

Таблиця 1

Шкала для оцінки відповіді на теоретичне питання.

Сума балів

Відповідь на теоретичне питання

10

Студент дав правильну і вичерпну відповідь на поставлене питання, при цьому показав високий рівень знання і володіння понятійним апаратом, знання першоджерел.

8

Студент в цілому вірно відповів на поставлене питання, але не зміг переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав низький рівень ознайомлення з першоджерелами по даному питанню.

6

Студент не зміг дати повну відповідь на поставлене питання, обмежившись при цьому представленням тільки необхідного понятійного апарату по питанню.

0

Студент дав неправильну відповідь на запитання, ухилявся від аргументації, показав незадовільні знання понятійного апарату, першоджерел або взагалі не дав відповіді на поставлене запитання.

Відповіді задач оцінюються за 10-х бальною системою (див.Таблиця 2):

Таблиця 2

Шкала для оцінки виконання задач.

Сума балів

Розв'язок задач (практичних завдань)

10

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення, зроблено аналітичний висновок.

8

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення.

6

Студент вцілому вірно вирішив задачу. Вірно представив необхідні розрахункові формули. Розрахунок містить незначні помилки, що вцілому не впливають на хід розв'язку і аналітичний висновок.

0

Студент невирішив або невірно вирішив задачу – результат розрахунку (числове значення показників, розмірність показників, аналітичні висновки) є хибними.

Максимальна сума індивідуального домашнього завдання з врахуванням його захисту складає 40 балів.

Виконані домашні письмові роботи необхідно надати на кафедру (аудиторія 038) за місяць до початку сесії. Роботи реєструються та перевіряються викладачем. Захист домашніх завдань буде проводитись у ході співбесіди зі студентом.

Студенти, які не виконали домашнього завдання та не захистили його, не допускаються до складання заліку.

Етап 2. Підсумковим контролем знань студентів є модуль. Модуль - це частина програми дисципліни, яка складається з пов’язаних між собою у певному співвідношенні теоретичних, емпіричних і практичних компонентів змісту, кожна складова якого оцінюється також в балах. Модульний контроль для студентів заочної форми навчання складається з 2 теоретичних питань та блоку тестів та 2 задач. Кожне завдання оцінюється за шкалою 0, 6,8, 10 балів. Блок тестів оцінюється за шкалою:

Кількість правильних відповідей

Сума балів

0-1

0

2

6

3

8

4

10

Основна диференціація балів проводиться за шкалою: 10,8,6, 0 балів. Повна відповідь на питання, яка оцінюється в 10 балів, повинна відповідати таким вимогам:

1) розгорнутий, вичерпний виклад змісту даної у питанні проблеми;

2) повний перелік необхідних для розкриття змісту питання економічних категорій та законів;

3) виявлення творчих здібностей у розумінні, викладенні й використанні навчально-програмного матеріалу;

4) здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, підходів та самостійно робити логічні висновки й узагальнення; знання історії створення таких теорій та еволюції поглядів основних представників;

5) уміння користуватись методами наукового аналізу економічних явищ, процесів і характеризувати їхні риси та форми виявлення;

6) демонстрація здатності висловлення та аргументування власного ставлення до альтернативних поглядів на дане питання;

7) використання актуальних фактичних та статистичних даних, знань дат та історичних періодів, які підтверджують тези відповіді на питання;

8) знання необхідних законів і нормативних матеріалів України, міжнародних та міждержавних угод з обов'язковим на них посиланням під час розкриття питань, які того потребують;

9) знання точних назв та функцій національних та міжнародних кредитно-фінансових установ, історії їх створення і ролі при вирішенні проблем, які ставляться у конкретному питанні;

10) засвоєння основної та додаткової літератури.

Відповідь на питання оцінюється в 8 балів, якщо:

1) відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття хоча б одного з пунктів, вказаних вище (якщо він явно потрібний для вичерпного розкриття питання) або, якщо:

2) при розкритті змісту питання в цілому правильно за зазначеними вимогами зроблено помилки під час:

а) використання цифрового матеріалу;

б) посилання на конкретні історичні періоди та дати;

в) формулювання назв зазначених фінансових та кредитних установ та завдань, які перед ними ставляться, а відносно міжнародних (особливо учасником яких є Україна) — у переліку країн-учасниць;

г) визначення авторства і змісту в цілому правильно зазначених теоретичних

концепцій, що спотворює логіку висновків під час відповіді на конкретне питання.

Відповідь на питання оцінюється в 6 балів, якщо:

1) відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття трьох чи більше пунктів, зазначених у вимогах до нього (якщо вони явно потрібні для вичерпного розкриття питання);

2) висновки, зроблені під час відповіді, не відповідають правильним чи загальновизнаним при відсутності доказів супротивного аргументами, зазначеними у відповіді;

3) характер відповіді дає підставу стверджувати, що особа, яка складає іспит, неправильно зрозуміла зміст питання чи не знає правильної відповіді і тому не відповіла на нього по суті, допустивши грубі помилки у змісті відповіді.

Відповідь на питання оцінюється в 0 балів, якщо:

1) не дав відповіді взагалі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]