Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strakhuvannya.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
311.81 Кб
Скачать

4. Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань з науки

Поточний контроль оцінювання знань студентів денної та вечірньої форми у процесі на­вчання (практичних занять) дає змогу оцінити ступінь засвоєння матеріалу курсу і вміння студента на базі набутих теоретичних знань розв'язувати тестові, практичні завдання та ситуації.

Підсумковий контроль з вибіркового курсу «Страхування» здійснюється у формі заліку для всіх спеціальностей (крім спец. 6508, 6508\1) за шкалою від 0 до 100 балів включно.

Об'єктами підсумкового контролю роботи студентів є:

а) виконання завдань та відповіді на семінарських (практичних) заняттях;

б) виконання завдань для самостійної роботи;

в) виконання модульних контрольних робіт.

При цьому 100 балів розподіляються так:

а) виконання завдань та відповіді на семінарських (практичних) заняттях – 60 балів (30 балів, якщо іспит для спец. 6508, 6508\1);

б) виконання завдань для самостійної роботи – 20 балів (10 балів для спец. 6508, 6508\1) (два завдання за вибором з переліку, кожне оцінюється максимально у 10 балів ( по 5 балів, якщо іспит для спец.6508, 6508\1)-див. Картка СРС (табл..1 і 2);

в) виконання модульних контрольних робіт - 20 балів (10 балів спец. 6508, 6508\1) (два модуля протягом семестру з максимальною оцінкою – 10 балів (5 балів спец. 6508, 6508\1).

Під час контролю виконання завдань та відповідей на семінарських (практичних) заняттях оцінюванню підлягають: рівень знань продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських (практичних) заняттях, активність в обговоренні питань, що винесені на семінарські (практичні) заняття, експрес-контролю, виконання розрахункових завдань, участь у ділових іграх, ситуаціях та інші форми роботи, розроблені кафедрою.

Систематичність та активність роботи студентів протягом семестру на семінарських заняттях оцінюється так:

Визначається ціна одного заняття протягом семестру, враховуючи:

а) максимальну кількість балів за роботу під час практичних (семінарських) занять з науки за семестр. Її визначено в порядку оцінювання знань студентів – 60 балів для ПМК (30 балів, якщо іспит для спец.6508, 6508\1);

б) реальну кількість занять, відведених згідно з навчальними планами на даний вид робіт (7 практичних занять за наукою «Страхування», за виключенням занять для проведення модульних робіт – 1 заняття). Оскільки за дисципліною передбачено проведено двох модульних робіт, то на кожне з них передбачено половину заняття (45 хвилин). Для спец. 6508, 6508\1 передбачено за планом 16 практичних занять (32 години), з них 1 заняття для написання двох модулів (кожен модуль по 45 хв).

Таким чином визначається максимальна кількість балів, яку студент може набрати на одному занятті. При цьому, максимальна кількість балів за одне заняття може бути диференційованим залежно від складності матеріалу заняття, навчальних завдань, що пропонуються студентам, та різного переліку компетенцій, які повинні сформуватися у студентів під час даного виду занять.

Таким чином, ціна занять за дисципліною «Страхування» становить – 10 балів (10; 8; 6; 0). Для спец. 6508, 6508\1 – 2 бали (2; 1,5; 1; 0).

На кінцеву оцінку результату роботи студента на занятті впливає: якість, повнота відповіді, самостійне і вдале вирішення задач; виступ із короткою доповіддю або доповнення відповіді; участь у дискусії.

Загальна кількість балів корегується на коефіцієнт, який розраховується як відношення кількості занять за планом до фактичної кількості занять у випадку, якщо семінарські (практичні) заняття припадають на святкові дні.

Критерії оцінювання знань на семінарських (практичних) заняттях:

10 балів (2 бали) – студент дає обґрунтовані, глибокі й теоретично правильні відповіді на поставлені питання; демонструє здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, робити логічні висновки та узагальнення; здатність висловлювати та аргументувати власне ставлення до альтернативних поглядів на певне питання; використовує фактичні та статистичні дані, які підтверджують тези відповіді на питання; правильно розв’язує задачі або без помилок дає відповіді на тестові завдання; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України, підручників, посібників, лекційного курсу.

8 балів (1,5 бали) – студент володіє знанням матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань ним були допущені незначні помилки у формулювання термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посилання на конкретні періоди і дати; допускає незначні помилки у розрахунках задач або відповідях на тестові завдання; питання викладене недостатньо глибоко, в стислій формі.

6 (1 бал) балів – студент в цілому володіє знанням матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань ним були допущені окремі суттєві помилки у формулюванні термінів і категорій, у розв’язуванні задач або відповідях на тестові завдання, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати; питання викладене не глибоко, в занадто стислій формі.

0 балів – студент не відповідає на поставлене питання або відповідає неправильно. Відповідь містить зайвий матеріал, що не відповідає смислу питання і свідчить про нездатність студента зрозуміти питання. Невірно розв’язує задачі за темою курсу або дає неправильні відповіді на тестові завдання.

Під час контролю виконання завдань для самостійної роботи оцінюванню підлягають: самостійне опрацювання тем загалом чи окремих питань науки; написання рефератів, підготовка комплексів навчальних чи наукових текстів; переклад іноземних текстів, погоджених із викладачем, аналіз публікацій за обраною тематикою, практичні завдання з використанням Інтернет-ресурсів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]