Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strakhuvannya.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
311.81 Кб
Скачать

5.Особливості підсумкового контролю знань студентів заочної форми навчання

Залік отримують студенти заочної форми навчання всіх спеціальностей (крім спец.6508, 6508\1) за результатами поточного контролю (в межах від 0 до 100 балів). При цьому враховуються:

а) домашня контрольна письмова робота (максимально – 60 балів);

б) результат виконання одного контрольного модульного завдання в аудиторії під час проведення практичних занять (20 балів);

в) виконання одного за вибором завдання для СРС (табл..1) (20 балів).

Для спец. 6508, 6508\1 студенти заочної форми навчання, де за навчальним планом – іспит, виконують:

а) домашню контрольну письмову роботу (максимально – 10 балів);

б) одне модульне завдання в аудиторії під час проведення практичних занять (10 - балів) (див. табл..2);

Контрольна робота виконується за тематикою, варіантами і орієнтовними планами, які дано у Навчально-методичному посібнику для самостійного вивчення науки “Страхування” (за заг. ред. О.О. Гаманкової.- К.: КНЕУ, 2000. –120 с.). Розподіл варіантів контрольних робіт між студентами відбувається залежно від першої букви прізвища студента таким чином: А – варіант 1, Б – варіант 2, В – варіант3, Г – варіант 4, Д – варіант 5, Е – варіант 6, Є – варіант 7, Ж – варіант 8, З – варіант 9; І – варіант 10, Ї – варіант 11, Й – варіант 12, К – варіант 13, Л – варіант 14, М – варіант 15, Н – варіант 16, П - варіант 17, Р – варіант 18, С- варіант 19, Т – варіант 20, У – варіант 21, Ф – варіант 22, Ц – варіант 23, Ш – варіант 24, Ю – варіант 25, Я – варіант 26. Студент може виконувати інші варіанти за погодженням з викладачем.

Метою домашньої контрольної роботи є більш глибоке вивчення студентом окремих теоретичних питань науки. При виконанні контрольної роботи студент має використовувати крім конспекту лекцій та підручника додаткову літературу, перелік якої наведено після кожної теми у зазначеному навчальному посібнику. Крім власне теоретичного питання в контрольній роботі присутнє і практичне завдання, а також перелік літературних джерел за обраною темою роботи, які окремо оцінюються.

Оцінка домашньої письмової роботи здійснюється наступним чином.

а) 60 балів (10 балів для спец.6508, 6508\1) - студент дає обґрунтовані, глибокі й теоретично правильні відповіді на поставлені питання; демонструє здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, робити логічні висновки та узагальнення; здатність висловлювати та аргументувати власне ставлення до альтернативних поглядів на певне питання; використовує фактичні та статистичні дані, які підтверджують тези відповіді на питання; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України, підручників, посібників;

б) 50 балів (8 балів для спец. 6508, 6508\1) - студент володіє знанням матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань ним були допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати; питання викладене недостатньо глибоко, в занадто стислій формі;

в) 30 балів (6 балів для спец.6508, 6508\1) - студент в цілому володіє матеріалом, але при розкритті змісту питань ним були допущені помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати; питання викладене недостатньо глибоко або в занадто стислій формі.

в) 0 балів - студент не відповідає на поставлене питання або відповідає неправильно. У відповіді відсутні необхідні докази та аргументи. Зроблені висновки не відповідають загальновизначеним, є помилковими. Відповідь містить зайвий матеріал, що не відповідає смислу питання і свідчить про нездатність студента зрозуміти питання. Відповідь є повністю ідентичною тексту підручника чи конспекту або повністю ідентичною відповіді іншого студента на це ж саме питання.

Контрольна робота має бути виконана і оформлена з додержанням всіх технічних вимог до письмових робіт. Текст має бути написаний чітким розбірливим почерком (без виправлень) або надрукований на принтері через 2 міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці на одному боці аркуша білого паперу формату А4. Шрифт Times New Roman, 14 пт. Текст розміщується на сторінці, яка обмежується полями: ліве, нижнє, верхнє – не менше ніж 20 мм, праве – не менше ніж 10 мм. За обсягом контрольна робота має складати 20-25 сторінок. Контрольна робота починається з титульного аркуша, за ним розміщують послідовно: план контрольної роботи, основний текст (з підзаголовками відповідно до плану роботи), висновки, список літератури.

Під час сесії студенти захищають свої контрольні роботи в ході співбесіди з викладачем.

Теми контрольних робіт згідно з Навчально-методичним посібником для самостійного вивчення науки “Страхування”:

  1. Страховий фонд суспільства як матеріальна основа страхового захисту.

  2. Сутність, принципи і роль страхування.

  3. Класифікація страхування.

  4. Страхові ризики та управління ними.

  5. Визначення та оцінка страхового ризику.

  6. Страховий ринок України.

  7. Маркетинг у страхуванні.

  8. Страховий договір.

  9. Роль посередників у функціонуванні страхового ринку.

  10. Створення та функціонування страхових компаній.

  11. Страхова компанія, її структура.

  12. Державне регулювання страхової діяльності.

  13. Страхування життя та його основні види.

  14. Страхування від нещасних випадків.

  15. Медичне страхування в Україні.

  16. Страхування майна сільськогосподарських підприємств.

  17. Страхування врожаю сільськогосподарських культур та багаторічних насаджень.

  18. Страхування тварин у сільському господарстві.

  19. Страхування майна промислових підприємств.

  20. Страхування майна громадян.

  21. Авіаційне страхування.

  22. Морське страхування.

  23. Страхування вантажів.

  24. Страхування цивільної відповідальності власників автотранспортних засобів.

  25. Страхування автотранспортних засобів.

  26. Страхування відповідальності за забруднення довкілля.

  27. Перестрахування та співстрахування.

  28. Форми та методи перестрахувальних операцій.

  29. Страхові резерви, законодавчі вимоги до їх розміщення.

  30. Платоспроможність страхової компанії.

  31. Методичні основи визначення страхової премії

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]