Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для практичних робіт з УП.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Практична робота №9 Тема. Екологічний аналіз проекту вступ

Для розв’язання екологічних проблем в Україна повинна йти шляхом ресурсно-екологічного оновлення виробництва за рахунок спеціалізованої інноваційної інфраструктури, радикальної екологізації виробництва із застосуванням новітніх технологій. Реалізація цих завдань можлива через діючу структуру управління природоохоронною діяльністю.

Система управління екологічною діяльністю являє собою інструмент, через який реалізуються процеси управління екологічною діяльністю в проектах. Отже екологічну діяльність доцільно розглянути з позиції проектного підходу, що дасть можливість проектним менеджерам зрозуміти важливість цього поняття та необхідність управляти процесами створення та використання результатів впровадження екологічної діяльності в проектах.

Методологія управління проектами (Project Management Methodology - РММ) склада­лася як на основі практичного досвіду, в тому числі підтриманого міжнародною професій­ною організацію - Інститутом Управління Проектами, так і на основі теоретичних розро­бок. У 1995 р. була визначена як загальносвітова методологія.

Задачею навчального курсу "Управління екологічними проектами" є ознайомлення студентів з даною методологією, основну увагу приділяючи формуванню практичних нави­чок ведення проектів. Тому лекційні заняття поєднуються з практичними, на яких студенти вчаться різним видам робіт по управлінню проектом (визначення цілей і задач, плану­ванню робіт, контролю ходу їх виконання, а також навичкам управління змінами, ризиками тощо). Важливим моментом є ознайомлення з існуючим програмним забезпеченням курсу та виконання лабораторних робіт, що дозволяють застосувати набуті раніше навички для вико­нання курсової роботи.

Об'єктом вивчення є: процеси управління екологічними проектами.

Предметом вивчення: покращання стану навколишнього природного середовища через реалізацію екологічних проектів.

Метою практичних занять з дисципліни "Управління екологічними проектами": одержання необхідних знань та придбання практичних навичок для розробки та впровадження екологічного проекту.

Завдання практичних занять дисципліни полягає у формуванні базових знань для подальшого самостійного вдосконалення кваліфікації екологів-практиків, яка необхідна для рішення конкретних екологічних проблем сучасними методами проектного менеджменту, обґрунтування прийняття управлінських рішень у сфері управ­ління довкіллям.

За кожне практичне заняття студент отримує оцінку, яка включає в себе суму балів за присутність на занятті, активність і виконання завдань для самостійного опрацювання. В кінці семестру визначається сумарна кількість балів, отриманих за практичні заняття, а також відвідування лекцій, результати модульних контролів і наукову роботу студента. Отриманий результат за рейтингом студента і враховується при проведенні заліку з дисципліни. В разі пропущення практичного заняття студент отримує індивідуальне завдання, без виконання якого він не допускатиметься до підсумкового контролю.

Кредитно-модульна система передбачає запровадження рейтингової системи оцінювання знань студентів в шкалу оцінок за єдиними критеріями відповідно .

Шкала оцінок за кредитно-модельною системою

За шкалою

ECTS

За національною шкалою

За шкалою університету

Примітка

A

Відмінно

90 – 100 (+n)

При підрахунку кількості балів з рейтингу студента належить користуватися системою підрахунку (m+n). Тут m – кількість балів, отриманих студентом під час вивчення дисципліни, n – кількість балів, отриманих студентом з відповідної дисципліни за наукову роботу

B,C

Добре

75 – 89

D,E

Задовільно

60 – 74

F,X

Незадовільно з можливістю повторного складання

1 - 59