Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Папір.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
142.88 Кб
Скачать

Новинки офсетного паперу

Офсетний папір для ВХІ марки «Г»

Крім імпортних виробів в асортименті паперових оптовиків є новинки та вітчизняного виробництва. Одна з них - офсетний папір для ВХІ марки «Г» виробництва Краснокамске паперової фабрики Гознака. Цей сорт паперу призначений для друку багатобарвних ілюстрацій і текстових видань офсетним способом. За словами виробника, її відрізняє гладка поверхня, низька питома витрата типографської фарби, а також швидке висихання.

Dito

Торгова компанія Map Merchant Group нещодавно анонсувала універсальну офсетний папір Dito, яка в цьому році з'явилася й на російському ринку. За словами виробника, папір Dito відрізняється стабільною якістю і надійністю, володіючи при цьому гладкою матовою поверхнею.

Реклама переходитиме з офсетного паперу на крейдований

У цьому сегменті ринку, який займає близько 100 тис. т на рік, перед ведуть теж росіяни: Котласький, Сиктивкарський, Архангельський, Світлогорський комбінати (60—70% продажу). Кілька років тому вони неподільно панували на ринку, але на сьогодні впевнено закріпилися поляки (20%), словаки (3%), фіни. За вітчизняним виробником, Дніпропетровською ПФ — 10% ринку.

Поляки вперше на вітчизняному ринку офсетного паперу застосували брендинг. Наприкінці минулого року керівництво Костшинської фабрики (ТМ Amber) заявило про серйозні плани щодо свої присутності на українському паперовому ринку, що трохи потіснить російських виробників офсету.

Зараз на наш ринок закидають ще одну «новинку» — офсетний папір для друку рекламної продукції (брошури, плакати, листівки). У нас зазвичай офсет використовується для друку книжок, зошитів і прайс-листів, а всю рекламну і журнальну продукцію випускають переважно на дорогому крейдованому папері.

Попит на цей папір зараз становить 15—20 тис. т на рік і задовольняється винятково завдяки імпорту з Фінляндії (Stora Enso, M-Real, UPM-Kymmene), Італії і ПАР (Sappi).