Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1757.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
163.33 Кб
Скачать

4.6. Вимоги до складання списку літератури

Для курсових робіт рекомендується системна побудова бібліографічного списку, тобто бібліографічні записи групуються за типами і значенням документів у такій послідовності:

  1. Закони України (в хронологічному порядку).

  2. Постанови й розпорядження Кабінету Міністрів України (в хронологічному порядку).

  3. Постанови і розпорядження Національного банку України (в хронологічному порядку).

  4. Документальні публікації:

а) збірники документів і матеріалів міністерств та відомств;

б) статистичні збірники, щорічні видання й інші публікації Міністерства статистики України, дані обласних статистичних органів;

в) матеріали соціологічних обстежень.

5. Вітчизняні та зарубіжні роботи – книги, статті й т.д. (в алфавітному порядку).

6. Відомчі документи, дотримуючись хронологічного принципу.

При побудові переліку літератури застосовується суцільна нумерація джерел, назви вищезгаданих груп не вказуються. Назва джерела повинна наводитись мовою оригіналу, яким студент користувався при написанні роботи.

4.7. Оформлення курсової роботи

Оформлення рукопису роботи здійснюється за єдиними загальноприйнятими правилами.

1. Курсова робота виконується у вигляді пояснювальної записки в середньому обсягом 40 сторінок теоретичної частини формату А4 (28-30 рядків на сторінці). Робота може бути виконана на комп’ютері, для цього використовується 14 шрифт Times New Roman звичайний, 1,5 інтервал, або рукописно, в даному випадку текст роботи і заголовки мають бути написані розбірливо, без виправлень, чорнилом одного кольору

2. Курсова робота переплітається або підшивається в спеціальну папку для курсових робіт.

3. Кожна сторінка повинна мати рамку, віддруковану або виконану чорнилом чи пастою, текст роботи пишеться з полями таких розмірів: зліва – не більше ніж 25 мм, справа – 10 мм, зверху – 20 мм, знизу – 20 мм. Відстань від рамки до тексту з початку рядка – 5 мм, у кінці – не менше ніж 5 мм, а від рамки до першого рядка вгорі та останнього знизу – не менше ніж 10 мм. Абзац починається з відступом 15 –17 мм.

4. Вступ, розділи, висновки, список літератури, додатки потрібно починати з нової сторінки. Підрозділи в розділах можна писати на тій же сторінці, де закінчується попередній підрозділ.

5. Розділи, підрозділи і пункти повинні мати назву. Крапку після заголовка не ставлять.

6. Відстань між заголовками та текстом повинна дорівнювати 2 інтервали й починатися з абзацу.

7. Усі сторінки роботи повинні бути пронумеровані у штампі, який виконується на кожній сторінці внизу (див. додатки Д, Є). Нумерація сторінок має бути наскрізною від титульного аркуша до останньої сторінки. На титульній сторінці, що вважається першою, номер не ставлять. Другою сторінкою роботи вважається завдання, яке затверджене керівником. При нумерації сторінок не допускаються пропуски, повтори, буквені включення (4а, 5б і т. п.).

8. Підрозділи та пункти нумеруються у межах кожного розділу або підрозділу, наприклад 1.1., що означає: розділ 1, підрозділ 1 або 1.2.1., що означає: розділ 1, підрозділ 2, пункт 1. У цьому ж рядку йде заголовок підрозділу або пункту.

9. Ілюстрації і таблиці необхідно подавати в курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше (або винести в додаток, якщо вони занадто громіздкі, при цьому в тексті повинно йти посилання на додаток). Ілюстрації позначаються словом „Рис.” та нумеруються послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Приклад: Рис. 1.2. (другий рисунок першого розділу). Таблиці й формули також нумеруються в межах розділів. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис „Таблиця” із зазначенням її номера. Наприклад: Таблиця 1.2. (друга таблиця першого розділу) (див. додаток Д). При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слід указати, що це продовження – „Продовження таблиці 1.2.”. Формули в курсовій роботі пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу) (див. додаток Е).

10. Посилання на джерела, матеріали або окремі результати слід зазначити порядковим номером за переліком посилань, виділеним квадратними дужками, наприклад [14].

11. Додатки розміщують у порядку появи їх у тексті роботи. Саме слово „Додаток” розміщується по середині рядка. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Через 2 інтервали посередині з великої літери подається назва додатка.

12. Скорочення слів у роботі не допускається, крім загальноприйнятих скорочень, наприклад: тис. грн. тощо.

13. На останньому аркуші тексту роботи (тобто відразу після висновків перед списком літератури) автор ставить свій підпис, указує число, місяць, рік закінчення роботи.

14. Викладення тексту повинно бути логічним, аргументованим, стилістично правильним. При останньому редагуванні роботи слід перш за все вилучити все зайве, що заважає чіткому і точному висвітленню питань: повторення, відхилення від теми, багатослів’я.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]