Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова стратегич менджмент.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
751.1 Кб
Скачать

В. Послідовність і технологія розробки курсової роботи Вступ

Основна мета даної курсової роботи – розробка стратегії дорожніх робіт на мережі державних автомобільних доріг конкретного регіону України, застосовуючи програму СУСП (Система Управління Станом Покриття).

Взагалі стратегія – це генеральна програма дій і розподіл пріоритетів і ресурсів організації для досягнення її глобальних цілей, тобто це засіб досягнення цілі.

Стратегія це загальний всебічний план досягнення цілей, довгостроковий курс розвитку організації, спосіб досягнення цілей, який вона визначила для себе керуючись власними міркуваннями в межах своєї політики.

Мета стратегії – визначення основних завдань і напрямків діяльності організації.

Стратегія формується в рамках стратегічного планування. Під стратегічним плануванням розуміють управлінський процес розробки стратегій, що сприяють виживанню організації. Стратегічний план охоплює горизонт планування від 3 до 10 років.

Стратегічне планування складається з таких етапів:

1) Визначення завдань або місії організації, що являє собою чітко сформульовану задачу існування організації.

2) Формулювання цілей організації, що являє собою конкретні вираження її завдань;

3) Аналіз стану зовнішнього середовища. У рамках цього етапу виявляється ринок обслуговування і оцінюється його привабливість;

4) Виявлення і оцінка чинників мікросередовища і макросередовища, що впливають на стратегію організації;

5) Формується стратегія розвитку портфеля проектів;

6) Здійснюється зміна стратегічного характеру в регульованих чинниках, що є детермінантами загальної стратегії розвитку організації.

Стратегічний менеджмент – це процес за допомогою якого фахівці встановлюють довгострокове спрямування організації, розробляють стратегії для досягнення цілей з урахуванням зовнішніх та внутрішніх обставин і зобов’язують виконувати обрані плани дій.

В даній курсовій роботі необхідно виконувати розробку стратегій здійснення капітальних і поточних ремонтів та експлуатаційного утримання автомобільних доріг для конкретного регіону України.

Розділ 1. Загальна характеристика мережі автомобільних доріг

Надати розгорнутий аналітичний матеріал стану дорожнього господарства регіону з визначенням мережі автомобільних доріг загального користування як за протяжністю, так й за типами та станом покриттів. Якщо територією району проходять міжнародні транспортні коридори згадати їх повні назви та надати відповідні транспортно – експлуатаційні характеристики.

Охарактеризувати за останні п’ять років стан фінансування розвитку ремонтів автомобільних доріг. Обсяги виконаних робіт по реконструкції та ремонтах автодоріг.

Визначити структуру дорожньої служби області, яка займається експлуатаційним утриманням мережі автомобільних доріг загального користування.

Надати відомості обстежень мережі автомобільних доріг за критеріями ямковості, рівності, зчіпних якостей проїзної частини, міцності дорожнього одягу, стану штучних споруд.