Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод госп. процесс укр для 4 к д.о.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
775.68 Кб
Скачать

Тема 6. Процесуальні строки

Поняття, види і значення процесуальних строків. Строки, встановлені законом. Строки, що визначаються господарським судом. Порядок обчислення процесуальних строків. Зупинення, відновлення, продовження і перерва процесуальних строків. Правові наслідки недотримання процесуальних строків.

Тема 7. Судові витрати

Поняття і склад судових витрат. Державне мито, його ставки, порядок сплати. Звільнення від сплати державного мита. Повернення державного мита.

Витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Розміри витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Витрати, пов'язані з розглядом справи в господарському суді. Склад витрат, пов'язаних з розглядом справи в господарському суді.

Розподіл між сторонами і відшкодування судових витрат. Відстрочення або розстрочка сплати судових витрат.

Тема 8. Доказування і докази в судовому процесі

Поняття доказування в господарському процесі. Суб'єкти доказування. Розподіл обов'язків по доказуванню.

Предмет доказування. Факти, що звільняються від доказування.

Поняття доказів у судовому процесі. Класифікація доказів. Письмові і речові докази. Відносність і допустимість доказів. Порядок витребування і надання письмових і речових доказів. Повернення письмових і речових доказів. Огляд і дослідження письмових і речових доказів у місці їх знаходження. Пояснення сторін і інших осіб, які беруть участь в судовому процесі. Судова експертиза. Умови призначення і проведення судової експертизи. Висновок судового експерта.

Оцінка доказів в господарському процесі.

Тема 9. Запобіжні засоби в господарському процесі

Запобіжні засоби в господарському процесі: поняття, види, підстави застосування.

Заява про застосування запобіжних засобів: її зміст, порядок подання і розгляду. Застава як засіб забезпечення вимоги заявника про застосування запобіжних засобів. Ухвала господарського суду про застосування запобіжних засобів, її зміст. Наслідки подачі заяви про застосування запобіжних засобів, що не відповідає вимогам закону.

Виконання ухвали про застосування запобіжних засобів, порядок її відміни і оскарження.

Підстави і порядок зупинення застосування запобіжних засобів.

Відшкодування шкоди, заподіяної застосуванням запобіжних засобів.

Тема 10. Позов у судовому процесі

Позовна форма захисту прав у господарському суді. Право на позов. Поняття і елементи позову.

Порядок подання позову в судовому процесі. Позовна заява, її форма і зміст. Ціна позову. Документи, що додаються до позовної заяви. Об'єднання позовних вимог.

Відзив на позовну заяву. Його форма і зміст.

Процесуально-правові наслідки порушення порядку поданняпозову. Підстави відмови в прийнятті позовної заяви. Повернення позовної заяви.

Зустрічний позов: поняття, мета, умови, порядок подання.

Тема 11. Порушення провадження у справі і підготовка матеріалів до розгляду в першій інстанції

Прийняття позовної заяви до провадження і порушення провадження по справі. Ухвала господарського суду про порушення провадження по справі: порядок винесення і зміст.

Поняття і значення підготовки матеріалів справи до розгляду в першій інстанції як самостійної стадії господарського процесу. Процесуальні дії судді на цій стадії. Мета процесуальних дій судді.

Забезпечення позову. Поняття забезпечення позову. Підстави забезпечення позову. Заходи по забезпеченню позову. Ухвала господарського суду про забезпечення позову. Відміна забезпечення позову.