Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
miy_zvit Олі.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
214.53 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………………………

1.Загальна характеристика підприємства…………………………………………….

2.Ознайомлення з бізнес-планом підприємства………………………………………

3.Аналіз організаційної структури управління підприємства……………………….

4.Дослідження системи маркетингу і менеджменту підприємства…………………

5.Сегментація ринку послуг підприємства…………………………………………..

6. Характеристика зовнішнього і внутрішнього середовища підприємства………..

7. Організація системи планування на підприємстві…………………………………

8. Аналіз фінансового менеджменту………………………………………………….

Висновок……………………………………………………………………………..

Список використаних джерел………………………………………………………

ВСТУП

Техніко – економічна практика має на меті перевірку і закріплення теоретичних знань, одержаних при вивченні спеціальних дисциплін.

Об’єктом практики є державне підприємство «Рожнятівтеплокомуненерго», предметом виступає процес виробництва на підприємстві та діяльність адміністративного персоналу підприємства.

Під час проходження практики на ДП «Рожнятівтеплокомуненерго» я повинна ознайомитися з характером діяльності підприємства, формою власності, історією розвитку підприємства, його організаційною структурою; проаналізувати внутрішнє і зовнішнє середовище підприємства; дослідити систему менеджменту і маркетингу; дати оцінку системи планування на підприємстві; проаналізувати стан фінансового менеджменту на підприємстві.

ДП «Рожнятівтеплокомуненерго» створене з метою виробництва, транспортування та постачання теплової енергії для жителів району.

Крім основної діяльності підприємство може надавати послуги іншим організаціям та населенню пов’язані з ремонтом та обслуговуванням пристроїв системи автоматичного керування і контролю газових котелень, монтаж електричних міні-котелень, ремонт промислових та побутових електричних двигунів тощо.

ДП «Рожнятівтеплокомуненерго» є самостійною юридичною особою та здійснює виробничу, комерційну та інші види діяльності з метою отримання прибутку. Підприємство має самостійний та зведений баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, печатку і штамп із своїм найменуванням і підпорядковане Рожнятівській Райдержадміністрації.

Тож основною метою проходження практики було ознайомлення з його діяльністю, дослідження системи обслуговування, маркетингу, менеджменту та планування.

Для аналізу використовують планові, нормативні та звітні дані за 2009 ─ 2010 роки.

1 Характеристика дп «Рожнятівтеплокомуненерго»

Державне підприємство «Рожнятівтеплокомуненерго» (ДП «РТКЕ») створено на базі дільниці МП «Калуштеплокомуненерго», яке має право юридичної особи та здійснює виробничу, комерційну та інші види діяльності з метою одержання відповідного прибутку. Воно здійснює свою діяльність відповідно до Закону України «Про підприємства в Україні» на підставі статуту, зареєстрованого розпорядженням Рожнятівської райдержадміністрації від 25.04.2006 року №167 та ліцензії виданої Івано-Франківською обласною державною адміністрацією від 17 вересня 2008 року серії АВ № 331254 на виробництво теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії.

Засновником підприємства є Рожнятівська районна рада. Підприємство є спільною власністю територіальних громад сіл і селищ Рожнятівського району.

Основними напрямками діяльності є виробництво та реалізація теплоенергії, будівельно-монтажні, ремонтні і налагоджувальні роботи парових і водонагрійних котлів.

Крім основної діяльності підприємство може: надавати послуги другим організаціям і населенню по ремонту та обслуговуванню пристроїв системи автоматичного керування і контролю газових котелень, чистку вентканалів, лежаків, топок, ремонту промислових та побутових електричних двигунів, монтажу силових та освітлюваних електричних проводок, проводити електричні лабораторні вимірювання опору ізоляції проводки та контурів заземлень, монтаж електричних міні-котелень.

Підприємство має самостійний та зведений баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, печатку і штамп із своїм найменуванням і підпорядковане Рожнятівській Райдержадміністрації.

У разі збиткової діяльності підприємства, не з його вини, органи місцевого самоврядування надають йому дотацію та інші пільги передбачені чинним законодавством України.

Підприємство має право вступити в асоціації, корпорації, концерни, інші об’єднання за згодою власника, якщо це не суперечить законодавству України, створювати виробничі одиниці та філії.

ДП «РТКЕ» діє на підставі статуту, відповідно до Господарського Кодексу України та законів України.

Підприємство має право виконувати проектно-конструкторські, будівельно-монтажні, ремонтні і налагоджувальні роботи, в т.ч. режимні, балансові випробування парових і водонагрійних котлів, ЦТП, бойлерних, теплових мереж, тепломеханічного газового обладнання котлів і електрообладнання, при наявній ліцензії.

Майно підприємства становлять основні та обігові кошти, а також інші цінності вартість яких відображається в балансі підприємства і на 1 січня 2011 року становлять: основні кошти 2 111 347,76 грн., обігові кошти 1 486 626,43 грн.

Слід зазначити, що підприємство має право виконувати торгово-посередницькі діяльність. Воно може продавати і передавати іншим підприємствам, організаціям та установам, обмінювати, здавати в оренду, надавати в безоплатне тимчасове користування або в позику належні йому будинки, споруди, устаткування, транспортні засоби, інвентар, сировину та інші матеріальні цінності.

Воно може бути співзасновником фондових бірж України, має право на придбання цінних паперів юридичних осіб України.

Підприємство реалізовує тепло-енегрію, продукцію та послуги за тарифи, що встановлюються самостійно або на договірній основі, а також іншими тарифами, що регулюються державними органами.

Юридична адреса підприємства: 77600 Україна, Івано-Франківська обл.., смт. Рожнятів вул.. Проценка, 3.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]