Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
програма педпр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
102.91 Кб
Скачать

Завдання педагогічної практики

Для досягнення мети та виконання основних завдань педагогічної практики магістри зобов'язані:

  1. Пройти місячну практику з 17 жовтня по 14 листопада. Упродовж першого тижня ознайомитись з розкладом занять, скласти графік відвідування занять викладачів (учителів) базового закладу, розробити план проведення виховних заходів, а також, скласти індивідуальний план навчально-виховної, методичної та науково-дослідної роботи на весь період практики.

  2. Проводити всі навчально-виховні заходи у закріпленій групі (класі) згідно розкладу.

  3. Самостійно розробити і провести не менше двох виховних заходів з студентами (учнями) закріпленої групи (класу).

  4. Провести психолого-педагогічні спостереження за студентами (учнями), зібрати матеріал для складання характеристики групи (класу).

  5. Проаналізувати і узагальнити досвід роботи викладача базового закладу з певного напряму навчально-виховної роботи, провести науково-педагогічне дослідження для підготовки звіту.

  6. Перевіряти контрольні та залікові роботи, проводити індивідуальні зняття з студентами (учнями) і батьками, здійснювати санітарно-гігієнічний нагляд, організовувати суспільно-корисну роботу тощо.

Порядок оформлення документації

Уся проведена магістром робота фіксується і аналізується у щоденнику практиканта. До проведення навчальних занять та виховних заходів з студентами (учнями) магістр готує конспекти, які погоджуються з викладачем і завіряються його підписом. Без затвердженого конспекту магістр до заняття не допускається.

Кожен магістр-практикант зобов'язаний виконувати правила внутрішнього розпорядку закладу, розпорядження адміністрації і керівників практики. Він працює на базі практики всю зміну, в якій навчаються студенти (учні) його групи (класи) (щоденно,але не менше 6 год.).

У випадку хвороби чи настання інших непередбачуваних обставин магістр зобов'язаний негайно повідомити викладача (вчителя), а факультетському керівнику педпрактики подати відповідні довідки. Рішення про продовження чи перенесення термінів практики у цьому випадку приймається деканатом.

Магістр-практикант подає документацію про проходження педпрактики на кафедру економічної кібернетики після її закінчення, але не пізніше, ніж –19 листопада та захищаються на засіданні факультетської комісії. Магістри, які не подадуть вчасно матеріали педпрактики на перевірку, не допускаються до виконання навчального навантаження.

Викладачі кафедр економічної кібернетики, економічної теорії, педагогіки та психології, педагогіки та методики виховної роботи, рецензують подану документацію і виставляють підсумкову оцінку. При цьому вони керуються критеріями оцінювання роботи студентів за період практики з урахуванням характеристик отриманих з місць практики на практикантів. За результатами проходження практики магістрам виставляється оцінка.

Після закінчення навчально-педагогічної практики магістр подає таку документацію:

  • індивідуальний план практики;

  • щоденник педпрактика (за підписом магістра);

  • конспект спостереження за заняттям проведеним іншими магістрами-практикантами, викладачем (учителем)

  • конспекти навчальних занять (з оцінками за їх проведення, завірені викладачем (вчителем));

  • конспекти виховних заходів (з оцінками, підписами викладача (вчителя));

  • психолого-педагогічну характеристику студента (учня) та колективу групи (класу);

  • характеристику з місця проходження практики про роботу магістра під час педагогічної практики з її оцінкою, підписану викладачем (вчителем), керівником закладу, завірену печаткою;

  • витяг з протоколу засідання педагогічного колективу закладу (педагогічної ради) про оцінку діяльності магістра, як викладача-предметника, академнаставника і вихователя;

  • звіт про педагогічну практику (вміщує детальний опис проведеної роботи, в кінці подаються загальні висновки магістра про хід і результати педпрактики, пропозиції щодо її поліпшення; підписують магістр-практикант, викладач (вчитель) і методист.

Документація про проходження магістрами педагогічної практики зберігається на кафедрі економічної кібернетики впродовж шести місяців, потім характеристику та рецензію методист факультету вкладає в особову справу студента, а решту матеріалів практики знищує.