Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PZ_OSPS_Ch-2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
518.14 Кб
Скачать

7. Обробка вантажів

    1. Заходи охорони щодо обробки вантажів повинні:

  • забезпечити запобігання незаконних дій з вантажами;

  • забезпечити запобігання прийому та зберіганню в портовій споруді вантажів, перевезення яких не допускається.

    1. Охоронними заходами повинні передбачатися процедури інвентарного контролю вантажів, що перевозяться, у місцях доступу до портової споруди. При надходженні вантажу на територію портової споруди потрібно мати можливість встановлення того, що він пройшов перевірку і був прийнятий для навантаження на судно або на тимчасове зберігання в зоні з обмеженим доступом у очікуванні навантаження. Доцільно обмежувати надходження до портової споруди вантажу, дата навантаження якого не підтверджена.

    2. На рівні охорони 1 у Плані повинні бути встановлені заходи охорони, що підлягають використанню під час обробки вантажу, які можуть включати:

  • звичайну перевірку вантажу, вантажних транспортних одиниць і зон, де він зберігається в межах портової споруди до та під час вантажних операцій;

  • перевірки з метою переконатися в тому, що вантаж, який надходить до портової споруди, відповідає накладній або рівноцінним вантажним документам;

  • огляд транспортних засобів;

  • перевірку пломб та інших засобів, що дають змогу запобігти незаконних дій з вантажем після його надходження на територію портової споруди і складування в її межах.

    1. Перевірка вантажу може здійснюватися за допомогою деяких або і всіх таких способів:

  • шляхом візуального і фізичного огляду;

  • шляхом використання скануючого/детекторного устаткування, механічних пристроїв або собак.

    1. Якщо має місце регулярне чи багаторазове переміщення вантажу, офіцер охорони компанії або офіцер охорони судна після консультації з представниками портової споруди можуть досягти домовленості з вантажовідправниками або іншими сторонами, відповідальними за цей вантаж, про його перевірку, опечатування, встановлення графіку навантаження і супровідну документацію тощо за межами портової споруди. Такі домовленості повинні направлятися відповідній особі портової споруди, яка відповідає за охорону і погоджуватися з нею.

    2. На рівні охорони 2 в Плані повинні бути встановлені додаткові заходи охорони, що підлягають використанню при обробці вантажів для підвищення рівня контролю, які можуть включати таке:

  • детальну перевірку вантажу, вантажних транспортних одиниць і зон складування вантажу в межах портової споруди;

  • ретельні перевірки з метою переконатися, що на територію портової споруди надходив, тимчасово там зберігався, а потім завантажувався на судно тільки вантаж, який мав відповідну документацію;

  • посилений огляд транспортних засобів;

  • підвищення періодичності та ретельності перевірок пломб, а також інших засобів, що дають змогу запобігти незаконних дій з вантажем.

    1. Детальна перевірка вантажу може здійснюватися за допомогою деяких або всіх таких способів:

  • шляхом підвищення періодичності та ретельності перевірки вантажу, вантажних транспортних одиниць і зон складування вантажу в межах портової споруди (візуальний і фізичний огляд);

  • шляхом підвищення частості використання скануючого/детекторного устаткування, механічних пристроїв або собак;

  • шляхом координації посилених охоронних заходів з вантажовідправником або іншою відповідальною стороною у доповнення до прийнятої угоди і процедур.

    1. На рівні охорони 3 портова споруда повинна дотримуватись інструкцій, наданих тими, хто приймає заходи у відповідь на інцидент безпеки або при появі загрози його виникнення. В Плані повинні бути докладно викладені заходи охорони, що можуть бути здійснені портової спорудою у взаємодії з тими, хто приймає заходи у відповідь, і з суднами у портовій споруді. Такі заходи можуть включати таке:

  • заборона або припинення переміщення вантажів або операцій у портовій споруді в цілому, або у її частині, або стосовно до конкретних суден;

  • перевірка переліку небезпечних вантажів і шкідливих речовин, які знаходяться в межах портової споруди та їх місцезнаходження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]