Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PZ_OSPS_Ch-1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
444.93 Кб
Скачать

9. Процедура контролю за суднами держав, які не є країнами-учасницями Конвенції солас–74 і суднами, на які не розповсюджується дія Кодексу оспз

9.1. У разі заходу суден країн, які не є учасницями Конвенції СОЛАС –74

До суден, що плавають під прапором держави, яка не є країною-учасницею Конвенції СОЛАС–74, ані стороною Протоколу 1988 року до неї, при їх заході до конвенційних ПЗ України застосовуються вимоги, зазначені в главі ХI-2/9 Конвенції СОЛАС – 74, частини В Кодексу ОСПЗ та в цьому Керівництві.

Як тільки посадовим особам, зазначеним в п. 3.1.2. цього Керівництва стає відомо, що до ПЗ збирається зайти судно, що ходить під прапором країни, яка не є країною-учасницею Конвенції, вони повинні зв’язатися з ДП "АМБ" і провести з ним консультації.

9.1.1. Після консультацій, якщо прийняте рішення допустити судно до ПЗ та хоча воно і ходить під прапором держави, яка не є країною-учасницею Конвенції СОЛАС–74, але при цьому на судні виконані вимоги глави ХІ–2 Конвенції СОЛАС–74 та частини А Кодекс ОСПЗ щодо його охорони то дії ООПЗ щодо контролю за суднами під час їх перебування в ПЗ рекомендуються розділом 5 цього Керівництва.

9.1.2. Якщо на судні країни, яка не є учасницею Конвенції, не виконані вимоги глави ХІ–2 Конвенції СОЛАС–74 та частини А Кодекс ОСПЗ щодо його охорони то дії ООПЗ щодо контролю за суднами під час їх перебування в ПЗ рекомендуються п. 9.2 цього Керівництва.

9.2. У разі заходу суден, на які не розповсюджується дія Кодексу ОСПЗ

До суден, розміри яких менше, ніж розміри суден, що підпадають під дію Конвенції СОЛАС–74 або на які не розповсюджується дія Кодексу ОСПЗ при їх заході до конвенційних ПЗ України застосовуються заходи з охорони з урахуванням вимог, викладених в главі ХI-2 Конвенції СОЛАС – 74, частини В Кодексу ОСПЗ (розділ 4.46 частини В Кодексу ОСПЗ) та цьому Керівництві.

Як тільки посадовим особам, зазначеним в п. 3.1.2. цього Керівництва стає відомо, що до конвенційного портового засобу збирається зайти судно, на яке не розповсюджується дія Кодексу ОСПЗ, вони повинні провести консультації з ДП "АМБ" щодо доцільності заходу цього судна.

9.2.1. Якщо прийняте рішення щодо допуску судна в портовий засіб ООПЗ, в який збирається зайти судно, після швартування судна до причалу або постановку його на якірну стоянку та оформлення приходу прибуває на борт судна для здійснення огляду судна для визначення потрібних заходів з охорони, які необхідно здійснити силами служби охорони портового засобу (СМБ порту).

СМБ або ООПЗ занотовує заходи та процедури з охорони, впроваджені на портовому засобі, враховуючи встановлений рівень охорони та будь-яку іншу інформацію щодо морської безпеки, складає і підписує ДО та обумовлює договірні умови охорони судна силами служби охорони портового засобу (СМБ порту) згідно із затвердженим порядком і тарифами.

СМБ або ООПЗ організує впровадження та підтримання заходів та процедур з охорони, що вказані у ДО та в договорі щодо охорони судна протягом усієї взаємодії судно/портовий засіб.

Звіт про застосування заходів контролю не складається.

Про здійсненні заходи щодо судна СМБ або ООПЗ надає повідомлення до ДП "АМБ" та до наступного порту заходу судна з інформацією про заходи з охорони судна, що були вжиті ПЗ та про труднощі, які виникли при цьому.

10. Процедура контролю за суднами, захід яких до українських портів обумовлено Протоколом Мінтрансу Росії та Мінтрансу України від 01.06.2002р. "Про умови заходу російських і українських суден змішаного району плавання до портів Росії і України на Азовському і Чорному морях"

Не конвенційним російським суднам, які мають на борту документи Російського морського Регістру судноплавства або Російського річкового Регістру судноплавства в обсязі, достатньому для виконання рейсів в відповідному районі плавання та такі, які обумовлені в зазначеному Протоколі, дозволяються заходи до портів України для виконання вантажних операцій або укриття від несприятливих погодних умов.

Якщо ці судна заходять на конвенційні портові засоби, то після оформлення приходу судна СМБ або ООПЗ разом із капітаном судна здійснюють огляд судна для визначення потрібних заходів з охорони, які необхідно здійснити силами служби охорони портового засобу (СМБ порту).

Огляд судна здійснюється відповідно до п. 5 цього Керівництва.

СМБ або ООПЗ занотовує заходи та процедури з охорони, впроваджені на портовому засобі, враховуючи встановлений рівень охорони та будь-яку іншу інформацію щодо морської безпеки, складає і підписує ДО та обумовлює договірні умови охорони судна згідно із затвердженим порядком і тарифами.

СМБ або ООПЗ організує впровадження та підтримання заходів та процедур з охорони, що вказані у ДО та в договорі щодо охорони судна протягом усієї взаємодії судно/портовий засіб.

Звіт про застосування заходів контролю не складається.

Якщо судно збирається здійснити захід в наступний порт, який не є портом Російської Федерації, то СМБ або ООПЗ надає повідомлення до наступного порту заходу про заходи з охорони судна, що були вжиті ПЗ та про труднощі, які виникли при цьому.

Про здійсненні заходи щодо судна СМБ або ООПЗ надає повідомлення до ДП "АМБ".

Додаток 3

до п. 6.3. Керівництва з застосування заходів контролю до іноземних суден, які відвідують порти України, при порушенні ними вимог Гл. ХІ–2 Конвенції СОЛАС – 74 та Кодексу ОСПЗ

Чек – лист

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]