Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PZ_OSPS_Ch-1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
444.93 Кб
Скачать

7. Додаткові або альтернативні адміністративні заходи до суден

Заходи контролю до суден, що наведені в п. 6.5 цього Керівництва можуть, додатково або альтернативно включати інші, менш строгі чим заходи контролю адміністративні заходи такі, як:

  • штраф;

  • оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом порушення вимог глави ХІ-2 Конвенції СОЛАС–74 і частини А Кодексу ОСПЗ;

  • конфіскація: предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом порушення вимог глави ХІ-2 Конвенції СОЛАС–74 Кодексу ОСПЗ або грошей, одержаних внаслідок вчинення порушення цих вимог судном або екіпажем при взаємодії судно/порт;

  • інші види адміністративних заходів, встановлених законодавством України.

8. Додаткові положення

8.1. У всіх випадках застосування контрольних заходів, наведених в пункті 3.5, або застосування заходів, наведених в пункті 4.3 цього Керівництва, Призначений орган повинен негайно в письмовій формі повідомити Адміністрацію держави прапору про заходи, що були здійснені, а також про причини їх здійснення.

Призначений орган, який здійснює ці заходи, повинен, також, повідомити Визнану організацію в області охорони, що видала Свідоцтво конкретному судну, а також Міжнародну морську організацію про те, що здійснені такі заходи.

8.2. Якщо судну відмовлено у заході до порту, або, якщо судно вислане з порту, Призначений орган повинен повідомити про факт відмови заходу та причини відмови владу (Адміністрацію) держав наступних портів заходу (якщо вони відомі) і відповідні органи цих держав.

Необхідно забезпечити конфіденційний характер і захист таких повідомлень.

8.3. Повідомлення, які підготовлені відповідно до пунктів 8.1 і 8.2 цього Керівництва повинні включати таку інформацію, якщо вона відома:

  • назва судна, його прапор, реєстровий номер судна, його позивний, тип судна і вантаж;

  • причина відмови в заході до порту або вислання з порту, або портового району;

  • характер будь-якої невідповідності з охорони, якщо така встановлена;

  • відомості про будь-які спроби, що провадилися для усунення будь-якої невідповідності, включаючи які-небудь умови, виставлені по відношенню до судна на рейс, якщо такі мали місце;

  • попередні порти заходу і наступний заявлений порт заходу;

  • час відходу і запланований час прибуття в ці порти;

  • будь-які інструкції, видані судну, наприклад, про передачу повідомлень в дорозі;

  • наявна інформація про рівень охорони, що діє на судні в даний час;

  • інформація щодо будь-яких повідомлень, якими обмінювалися Призначений орган України і Адміністрація держави прапору цього судна;

  • пункт зв'язку в Україні, що передає повідомлення, для отримання додаткової інформації;

  • суднова роль;

  • будь-яка інша істотна інформація.

8.4. Адміністрації держави прапору, з якими повинен бути встановлений зв'язок, включають всі Адміністрації прибережних держав, які розташовані на всієї довжини майбутнього переходу судна до наступного порту, особливо у випадку, якщо судно має намір зайти до територіального моря цих прибережних держав.

З метою отримання додаткової інформації і вирішення питань, пов’язаних з охороною судна, до цієї категорії можна включити держави, в яких розташовані попередні порти заходу судна.

8.5. Відмова судну в заході до порту, або вислання судна з порту застосовується тільки у випадку, якщо СМБ або ООПЗ має явні підстави вважати, що судно викликає безпосередню загрозу безпеці, або охороні людей, суден, іншого майна і немає інших відповідних засобів для уникнення цієї загрози.

8.6. При застосуванні СМБ або ООПЗ (з дозволу Призначеного органу) заходів контролю на підставі розділів 3 і 4 цього Керівництва повинні прикладатися усі можливі зусилля, щоб запобігти необґрунтованої затримки суден.

Якщо в результаті таких заходів судно зазнало необґрунтованої затримки, воно має право на відшкодування завданих збитків або втрат.

Також не повинно створюватися перешкод для необхідного доступу на судно для виконання заходів при виникненні надзвичайних ситуаціях або з гуманітарних міркувань або з метою охорони.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]