Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Коза А.оригінал (восстановлен).doc
Скачиваний:
204
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
141.06 Mб
Скачать

Творчість Шаровечківських майстринь-вишивальниць

Молотай Станіслава Павлівна народилася 21 березня 1940р. в с. Олександрівка, Старосинявського району, Хмельницької області в сім’ї колгоспників.

1948 рік – закінчила 1 клас Шаровечківської школи. У 1955р. пішла працювати у колгосп, закінчивши 7 класів. Почала вишивати з 7-8 років серветки, рушники, різноманітні картини.

І сьогодні її домівку прикрашають власні вишивки, на різну тематику.

Римар Анеля Йосипівна народилася в 15травня 1939 року в сім`ї колгоспників, Хмельницького району, Хмельницької області. За своє життя працювала на різних посадах. Перша спроба вишивати була у ранньому дитинстві, але серйозно почала займатися цією діяльністю з 15 років. Вишиває вона різними техніками: болгарський хрест, малий хрест, гладдю. На сьогоднішній день її інтер`єр оселі прикрашають власні творчі роботи.

Денисюк Марія Степанівна народилася 4 серпня 1957 році у селі Довгалівка, Радовилівського району, Рівненської області. На цей час вона працює бібліотекарем Шаровечківського НВК. Любов до вишивки їй привила матуся. Тому і почала свою вишивальну діяльність у ранньому дитинстві. Творчим доробком на сьогоднішній день є велика кількість різноманітних вишивок

Додаток №9

Коза Анна Станіславівна народилася 14 січня 1994 року. Почала вишивати в 3 класі. З кожним роком ставлю перед собою нові завдання щодо своїх творчих робіт. На сьогоднішній день інтер’єр моєї оселі прикрашають різноманітні вишивки. Останні вишивки в основному на релігійну тематику.

2