Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Polozhennya_oznayomcha_praktika.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
192 Кб
Скачать

5.9. На підприємствах, в установах, організаціях:

– організацію роботи юридичної служби (управління, відділу, іншого підрозділу) підприємства, установи, організації;

– організацію кадрової роботи на підприємстві, в установі, організації;

– організацію діловодства на підприємстві, в установі організації;

– зміст законів і відомчих нормативних актів, які регламентують діяльність підприємства, установи, організації.

При проходженні практики на підприємствах, в установах, організаціях практиканти знайомляться з порядком ведення діловодства та кадрової роботи. При цьому необхідно вивчити закони та підзаконні нормативно-правові акти, що регулюють діяльність підприємства, установи, організації, ознайомитися з внутрішніми локальними актами, які визначають розподіл повноважень між органами управління підприємством, установою, організацією, порядок ведення документації на підприємстві тощо.

Особливу увагу практикант повинен приділити вивченню організації роботи юридичної служби на підприємстві, в установі, організації. Для цього необхідно проаналізувати нормативно-правові акти, що регулюють діяльність юридичної служби на підприємстві, в установі, організації (положення про юридичну службу, посадову інструкцію юрисконсульта тощо).

5.10. У адвоката (адвокатському бюро, адвокатському об’єднанні):

– нормативно-правові акти, що визначають правовий статус та повноваження адвокатури;

– правове регулювання діяльності адвокатури, принципів та організаційних форм діяльності адвокатури;

– особливості адвокатської таємниці і порядок розголошення відомостей, які стали відомі адвокатові у зв'язку з виконанням ним своїх професійних обов'язків;

– професійна права та обов’язки адвокатів, їх відповідальність;

– принципи надання правової допомоги.

У процесі проходження практики студент повинен набути практичні навички виконання функціональних обов’язків помічника адвоката.

5. Індивідуальні завдання

Індивідуальні завдання студентів-практикантів включаються до програми з метою надбання студентами під час практики умінь та навичок самостійно розв'язувати конкретні виробничі, наукові та організаційні завдання.

Індивідуальні завдання повинні передбачати виконання з дозволу і під керівництвом керівника від базового органу (підприємства, установи, організації) окремих професійних обов'язків. За розпорядженням кафедри або за клопотанням студента-практиканта, студент може отримати індивідуальне завдання по тематичному підбору відомчих нормативних актів, узагальненню судової практики тощо.

6. Звітна документація

По закінченню учбової(ознайомчої) практики студенти оформляють папку з документами, у якій повинні міститися наступні документи: характеристика, звіт про проходження практики, щоденник проходження практик та проекти документів (10-15 документів).

Характеристика повинна містити загальну інформацію про проходження практики студентом, обсяг виконання плану проходження практики, рівень умінь із застосування отриманих знань у практичній роботі та оцінку роботи студента.

Звіт повинен бути підписаний студентом та оцінений і підписаний безпосереднім керівником від бази практики та скріплений печаткою.

У звіті відображаються:

1) місце проходження практики, термін і послідовність виконання програми та календарного графіка;

2) види виконаних робіт за етапами проходження практики та індивідуальних завдань;

3) зміст виконаних робіт, окремих завдань, доручень і їх коротка характеристика;

4) які науково-технічні засоби використовувалися в процесі практики;

5) висновки щодо вирішення спірних питань, а також практики застосування відповідного законодавства при їх вирішенні та власна точка зору з цих питань;

6) висновки за результатами практики і пропозиції щодо її удосконалення.

У звіті не повинно бути дослівного переписування історії бази практики, а також цитування законодавчих актів.

У щоденнику проходження практики необхідно відобразити хронологію проходження практики за кожен день. Щоденник має бути підписаний керівником від бази практики і скріплений печаткою.

До матеріалів практики додаються також зразки ділових, процесуальних та інших документів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]