Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Polozhennya_oznayomcha_praktika.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
192 Кб
Скачать

5.6. В органах державної податкової служби:

– систему і структуру державної податкової служби;

– завдання органів державної податкової служби;

– функції Державної податкової адміністрації України, державних податкових адміністрацій в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, державних податкових інспекцій;

– права органів державної податкової служби;

– обов’язки і відповідальність державної податкової служби;

– система і структура податкової міліції;

– організацію діяльності підрозділів податкової міліції;

– завдання, повноваження та права податкової міліції.

Найбільш доцільно проходити практику в юридичних службах (відділі, управлінні) Державної податкової адміністрації чи державної податкової інспекції. Студент-практикант повинен вивчити організацію роботи, структуру та систему податкових органів, особливу увагу приділити ознайомленню з Законом України „Про державну податкову службу в Україні”, „Про оподаткування прибутку підприємств” та ін.

Вивчення функцій, повноважень та системи обліку і контролю за реєстрацією платників податків і справлянням ними податкових платежів повинно допомогти студентам більш чітко усвідомити завдання юридичних служб, в яких вони безпосередньо проходять практику.

В юридичних службах податкових органів практиканти безпосередньо вивчають документи перевірок, проведених державною податковою інспекцією, аналізують і готують свої висновки та пропозиції по застосуванню заходів реагування щодо порушників податкового законодавства. Практиканти можуть бути присутні під час прийому представників юридичних осіб чи громадян-підприємців.

5.7. В органах державної митної служби:

– систему і структуру державної митної служби;

– завдання митних органів;

– функції, права та обов’язки державної митної служби;

– організацію діяльності структурних підрозділів митних органів;

– функціональні обов’язки працівників митних органів;

– організацію взаємодії підрозділів державної митної служби з іншими правоохоронними органами.

В процесі практики студентам необхідно вивчити організацію діловодства канцелярії, юридичного відділу, відділу кадрів та ін.; ознайомитися з законами і відомчими нормативними актами, які стосуються організації та діяльності державної митної служби; організацією діяльності окремих структурних підрозділів, розподілом повноважень між працівниками, порядком ведення організаційно-розпорядчої документації, за винятком документів (справ) обмеженого доступу.

5.8. В судових органах:

– організацію роботи канцелярії суду;

– основні напрямки розвитку судової системи України;

– законодавчі та інші нормативні акти, які регламентують організацію діяльності суду;

– організаційну структуру суду і його компетенцію;

– порядок розгляду цивільних та кримінальних справ;

– права та обов’язки секретаря судового засідання.

В канцелярії суду студент-практикант повинен ознайомитися з діловодством, оформленням, обліком і зберіганням кримінальних та цивільних справ, вивчити порядок призначення їх до слухання; скласти ряд документів (повісток, статистичних карток та ін.); вивчити інструкції з діловодства і статистичної звітності.

При проходженні практики у секретаря судового засідання студент повинен навчитися вести протокол судового засідання з цивільних та кримінальних справ, а також виконувати, за дорученням судді, іншу роботу, покладену на секретаря судового засідання.

При проходженні практики безпосередньо у судді студент знайомиться з організацією роботи суду і її змістом, розподілом обов'язків між суддями та іншими працівниками суду, з плануванням роботи і компетенцією суду, з методами вивчення і узагальнення практики; знайомиться з організацією прийому громадян.

Студент знайомиться з організацією роботи архіву і ведення в суді довідкової роботи з питань законодавства і судової практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]