Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звітна документація.docx
Скачиваний:
143
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
161.62 Кб
Скачать

Облік і контроль за станом протипожежного водопостачання.

1. Для якісного вивчення і контролю за станом протипожежного водопостачання район виїзду частини розбивається наказом начальника частини на ділянки (4-ри ділянки) і закріплюється за начальниками караулів.

Періодичність перерозподілу ділянок визначається виходячи з обстановки в районі виїзду частини, кількості вододжерел і т. інш.

2. Начальники караулів несуть персональну відповідальність за своєчасний контроль, облік і стан протипожежного водопостачання на закріплених ділянках.

Відповідальність за стан об'єктового протипожежного водопостачання покладається на інспекторський склад ДПН, закріплений за даними об'єктами.

3. Результати перевірки пожежних вододжерел заносяться в журнали перевірок протипожежного водопостачання. По несправних вуличних пожежних гідрантах складається припис ДПН, один з екземплярів якого вручається керівнику водогінної служби. Несправності об'єктових вододжерел вносяться в припис ДПН, що складається за результатами пожежно-технічного обстеження об'єктів.

4. Зведення про несправні вододжерела у районі виїзду пожежних частин міст і районів області надаються в штаб пожежегасіння по закінченню перевірок вододжерел з пуском води за підписом начальника підрозділу за формою, що додається (додаток № 1).

5. Зведення про наявність вододжерел надаються в штаб пожежегасіння щомісячно до 5 числа за формою, що додається (додаток № 2).

6. Основними документами по протипожежному водопостачанню в пожежних частинах є:

а) спостережна справа в яку входить:

— інвентаризаційний паспорт вуличних пожежних гідрантів (додаток № 3);

— інвентаризаційна відомість об'єктових пожежних вододжерел (додаток № 4);

— копії актів, розпоряджень, переписування з водоканалом і т.інш.

б) журнали перевірок вододжерел по ділянках;

в) довідники вододжерел;

г) планшети вододжерел;

д) журнал обліку знову прийнятих вододжерел.

7. У кожному гарнізоні один раз у 3-и роки проводяться огляди-конкурси протипожежного водопостачання. Положення про проведення огляду-конкурсу і терміни його проведення розробляє і визначає штаб пожежегасіння. На підставі результатів огляду-конкурсу штабом аналізується стан протипожежного водопостачання в гарнізоні.

При розробці аналізу повинно відображатися:

— кількість усіх вододжерел, аналіз їхньої несправності у порівнянні з минулим роком;

— скільки є в наявності, скільки бракує та скільки встановлено покажчиків;

— якість складання планшетів і довідників вододжерел;

— іспит водогонів на водовіддачу і його результати;

— перелік безводних ділянок, наявність тупикових ліній (із практичними заходами, що забезпечують організацію своєчасної й у необхідній кількості подачі води для гасіння пожежі);

— показники кращих і гірших підрозділів і т. інш.

Аналіз протипожежного водопостачання включається одним з розділів в аналіз бойових дій особового складу гарнізону пожежної охорони. Розділ 4.

ІНВЕНТАРІЗАЦІЯ ПРОТИПОЖЕЖНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ.

1. Інвентаризація протипожежного водопостачання проводиться не рідше 1 рази в 3 роки.

2. Інвентаризація має на меті:

— врахувати усі вододжерела, що можуть бути використані для цілей пожежегасіння;

— мати повну характеристику кожного вододжерела.

3. Для проведення інвентаризації в частині призначається комісія, до складу якої входять предсавники відповідальні за протипожежне водопостачання і представники предприємства по експлуатації водогінних мереж

4. Комісія шляхом детальної перевірки кожного протипожежного вододжерела уточнює його стан і дані про нього

5. Після проведення інвентаризації усі вуличні гідранти заносяться в інвентаризаційний паспорт, що складається в 3-х екземплярах (1-н — у спостережну справу, 2-й — у підприємство по експлуатації водогінних мереж, 3-й — у штаб пожежегасіння).

Всі об'єктові пожежні вододжерела заносяться у інвентаризаційну відомість, що складається в 2-х екземплярах (1-й у спостережну справу, 2-й — у штаб пожежегасіння).

Штаб пожежегасіння УПБ та АРР МНС України у Вінницькій обл.