Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
program_finansy_bankivska_opodatkuvannia.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
305.15 Кб
Скачать

Навчальна дисципліна “Фінанси підприємств”

Тема 1. Фінанси підприємств в системі ринкових відносин

Підприємство як підсистема народного господарства. Сутність, функції та принципи організації фінансів підприємств в умовах ринкової економіки. Фінансові ресурси підприємств. Зміст та завдання управління фінансами на підприємстві.

Тема 2. Виторг від реалізації продукції (робіт, послуг)

Сутність та методи розрахунку виторгу від реалізації продукції (робіт, послуг). Ціни на продукцію (роботи, послуги). Планування та контроль за виторгом від реалізації продукції (робіт, послуг).

Тема 3. Собівартість продукції та напрями її зниження на підприємстві

Сутність та класифікація витрат на виробництво і реалізацію продукції. Планування витрат на виробництво продукції (робіт, послуг). Контроль за собівартістю продукції та напрями її зниження.

Тема 4. Формування і розподіл прибутку підприємств

Сутність та функції прибутку. Особливості формування прибутку підприєм­ств та чинники впливу на його розмір. Методи обчислення рентабельності. Розподіл і використання прибутку підприємств.

Тема 5. Грошові потоки підприємств

Сутність та значення грошових потоків підприємств в умовах ринкової економіки. Класифікація грошових потоків підприємств. Характеристика грошових потоків підприємств від операційної, інвестиційної та фінансової діяльностей. Зміст, завдання та етапи управління грошовими потоками підприємств.

Тема 6. Оборотний капітал та управління ним на підприємстві

Економічний зміст та структура оборотного капіталу підприємств. Джерела формування оборотного капіталу підприємств. Нормування оборотних коштів підприємства. Аналіз ефективності використання оборотних коштів підприємства.

Тема 7. Фінансове забезпечення відтворення

Основних засобів підприємств

Сутність та класифікація основних засобів підприємства. Знос та амортизація основних засобів. Показники стану та ефективності використання основних засобів. Капітальні вкладення: сутність, склад та джерела фінансування.

Тема 8. Оподаткування підприємств

Сутність та функції оподаткування підприємств. Класифікація податків. Характеристика основних податків України.

Тема 9. Кредитування підприємств

Сутність, функції та принципи кредитування. Форми та види кредитування підприємств. Методика оцінки кредитоспроможності позичальника. Порядок отримання та погашення банківського кредиту підприємством.

Тема 10. Організація грошових розрахунків підприємств

Сутність та принципи організації грошових розрахунків в діяльності підпри­ємств. Форми безготівкових розрахунків. Зміст та організація готівкових розрахун­ків. Розрахунково-платіжна дисципліна та організаційно-економічні заходи підви­щення її рівня на підприємствах.

Тема 11. Аналіз фінансового стану підприємств

Зміст і завдання оцінки фінансового стану та види фінансового аналізу під­приємств. Методи аналізу фінансового стану підприємств. Інформаційне забезпе­чення оцінки фінансового стану підприємств. Показники оцінки фінансового стану підприємств.

Тема 12. Фінансове планування на підприємствах

Сутність, роль та принципи фінансового планування в ринковій економіці. Методи фінансового планування. Поняття бюджетування та види бюджетів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]