Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
program_finansy_bankivska_opodatkuvannia.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
305.15 Кб
Скачать

Тема 11. Плата за землю

Плата за землю: загальна характеристика, переваги та недолі­ки. Плата за землю як інструмент раціонального використання земельних угідь і регулювання розміщення виробництва та насе­лення в регіональному розрізі. Платники та об’єкт оподаткуван­ня. Форми плати за землю: земельний податок та орендна плата.

Диференціація ставок залежно від призначення земельних ді­лянок, їхнього місцезнаходження та якісних характеристик.

Земельний податок на землі сільськогосподарського призна­чення. Порядок встановлення ставок.

Земельний податок на землі несільськогосподарського при­значення. Порядок встановлення ставок для земель, грошову оці­нку яких визначено і невизначено. Особливості встановлення ставок для різних платників та видів діяльності.

Звільнення від сплати земельного податку. Терміни сплати.

Тема 12. Екологічний податок

Екологічний податок. Платники екологічного податку. Об’єкти податку. Ставки податку. Розрахунок податку для юридичних осіб. Порядок надання пільг. Терміни сплати податку та подання декларацій.

Тема 13. Фіксований сільськогосподарський податок

Необхідність змін в оподаткуванні сільськогосподарських товаровиробників. Перелік податків і зборів, у рахунок яких спла­чується фіксований сільськогосподарський податок.

Платники фіксованого сільськогосподарського податку. Об’єкт оподаткування та ставки фіксованого сільськогоспо­дарського податку. Особливості оподаткування сільськогосподар­ських виробників, які проводять сільськогосподарську діяль­ність у гірських і поліських територіях.

Порядок нарахування і терміни сплати фіксованого сільськогосподарського податку. Зарахування його до бюджетів і державних цільових фондів.

Тема 14. Єдиний податок для суб’єктів малого підприємництва

Необхідність запровадження спрощеної системи оподаткування суб’єктів малого підприємництва (єдиний податок). Перелік юридичних і фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які мають право перейти на сплату єдиного податку. Перелік податків та зборів, у рахунок яких сплачується єдиний податок.

Особливості нарахування і сплати єдиного податку. Ставки єдиного податку. Терміни та порядок сплати і подання звітності по єдиному податку. Порядок зарахування податку до бюджетів і дер­жавних цільових фондів.

Порядок переходу платників на спрощену систему оподаткування. Перелік суб’єктів підприємницької діяльності, які не можуть перейти на сплату єдиного податку.

Тема 15. Платежі за ресурси в Україні

Підстава і мета встановлення плати за ресурси та послуги. Державна власність на ресурси як підстава для отримання державою доходів за їхнє використання. Плата за ресурси – інструмент впливу на економне і раціональне використання ресурсів. Види плати за ресурси та послуги.

Збір за спеціальне використання лісових ресурсів (лісовий дохід), його сутність і призначення. Види та форми лісового доходу. Установлення такс на лісові ресурси. Порядок видання дозво­лу на використання лісових ресурсів, лісорубний ордер і лісовий квиток. Терміни сплати.

Збір за спеціальне використання водних ресурсів (плата за воду), його платники та об'єкт оподаткування. Порядок визначення нормативів плати. Дозвіл і ліміт на спеціальне використання водних ресурсів. Порядок обчислення суми плати за воду в межах ліміту та за понадлімітне використання. Терміни сплати плати за воду і звітність платників.

Збір за користування надрами. Платники. Об'єкт оподат­кування. Установлення нормативів. Терміни сплати та подання розрахунків до податкових органів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]