Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mudrik.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
2.28 Mб
Скачать

3. Допоміжні підрозділи

Допоміжним підрозділом Глобинського м'ясокомбінату є "Глобинський свинокомплекс». Він розрахований на 12000 голів свиней в рік. Господарство має статус племінного репродуктора по розведенню свиней породи ландрас. Потокове ритмічне виробництво організоване по цеховому принципу, кожен цех розміщений в окремому приміщенні:

- цех №1 – відтворення стада (утримання свиноматок, ремонтних свинок, кнурів-плідників, штучне осіменіння свиноматок свиноматок);

- цех №2 – репродукції (проведення опоросів и утримання свиноматок в період лактації з поросятами);

- цех №3 – дорощування (вирощування поросят після відлучення від свиноматок).

Свинокопмлекс оснащений обладнанням польської фірми “Полнет” (кормо лінії, кормові автомати, вентилятори).

На території свинокомплексу побудований елеватор де здійснюється прийом, очищення і сушіння зерна. Для зберігання зерна змонтовано 4 зерносховища польської фірми “БІН” на 6 000 тон зерна.

ВАТ «Глобинський маслозавод» увійшов до складу компанії у 2000 р. Виробничі потужності підприємства дозволяють зберігати й обробляти на добу близько 200 тонн молока та понад 20 тонн сиру.

Для стабільної реалізації проектів з будівництва та реконструкції, розширення напрямів діяльності до складу корпорації були введені підприємство з виробництва цегли ТОВ «Глобинський райагробуд» (обсяг виробництва – близько 3 млн шт. цегли на місяць) та ЗАТ Проектно-будівельне управління «Дніпро».

4. Охорона праці та довкілля

На підприємстві наявні дизбар’єри залиті дизинфікуючим розчином – Самаровка.

В сі працівники забезпечуються двома комплектами спецодягу, який переться після кожної зміни. Працівники проходять плановий медичний огляд 1 або 2 рази на рік.

Прибирання у виробничих цехах проходить після робочої зміни. Обладнання промивають миючими засобами Септоклин -14 та Септоклин – 15.

Дизинфекцію та диратизацію проводять 1 чи 2 рази на місяць препаратами довготривалої дії, що не є шкідливими для підприємства харчової промисловості.

В есь автотранспорт має санітарні паспорти, де видається дозвіл на перевезення продуктів харчування. Автомобілі, які працюють на бензині та дизельному паливі – перевіряються один раз в квартал на токсичність, талон, регулювання.

Головним екологічним документом є: «Поточний план роботи з питань охорони навколишнього природного середовища на 2011р

ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» в частності охорони атмосферного повітря та водних ресурсів».

Термічна обробка ( спалювання щепи листяних порід ) проходить через механічний та водяний фільтри (збирання смоли 1 раз/рік). Викидів азоту, сірки, фтору, хлору, вуглекислого газу не має. Забруднена вода безпосередньо у водоймища не потрапляє. Але в цілому стічні води від м’ясопереробного корпусу включають побутові, виробничі стоки, а також незабруднені виробничі води, що надходять від охолодження компресорів холодильних установок, котельні. Після охолодження ці води використовують в оборотній системі.

Підприємство розміщено в населеному пункті, має умови для прийому виробничих стоків до систем каналізацій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]