Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
25-26.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
38.2 Кб
Скачать

Білет № 25

  1. Склад засобів зв’язку кшм загального призначення.

Командно-штабні машини (КШМ) по бойовому призначенню і викорис- танню поділяються на 2 групи:

-КШМ загального призначення;

-КШМ спеціалізовані, які отримали назву машини бойового управління (МБУ).

КШМ призначені для забезпечення управління і зв'язку командирам, офіцерам штабів загальновійськових з’єднань і частин, начальникам та офіцерам родів військ і служб як при знаходженні їх на місці (на пункті управління), так і під час руху.

МБУ призначені для забезпечення управління і зв'язку активними засобами боротьби: пуском ракет, вогнем артилерії, зенітними комплексами і т.д.

КШМ і МБУ мають спеціально обладнані робочі місця командирів (начальників) і офіцерів, засоби зв'язку, апаратуру обробки і документування інформації.

На сьогоднішній час в тактичній ланці управління та ОТЛУ використовуються такі КШМ та МБУ: Р-142Н, Р-145БМ, БМП-ІКШ, БМП-ІК, БТР-60ПБК(БТР-80), БРМ-1К, комплекс 1В12(МБУ 1В13, 1В14, 1В15, 1В16), ППРИ-5. Вони можуть працювати як в системі вузлів зв'язку пунктів управління, так і автономно.

КШМ Р-145БМ, БМП-ІКШ, Р-142Н є КШМ загального призначення і використовуються для забезпечення зв'язку офіцерам управляння бригади і штабів механізованих, танкових, артилерійських, зенітних ракетних, спеціальних і тилових частин. БМП-ІКШ і Р-145БМ також можуть використовуватися для командирів механізованих батальйонів. Вони забезпечують ведення радіозв’язку по 4-м радіостанціям (Р-ІІІ-2, Р-123-1, Р-130-1) з пультів командирів і офіцерів у відкритому режимі, а з пульта командира і першого робочого місця пульта радиста в засекреченому режимі. Дистанційне управління радіостанціями КШМ здійснюється у відкритому режимі – по двохпроводовим лініям (Л1, Л2), в засекреченому – по однопроводовій лінії (Л1). Службовий телефонний зв'язок забезпечується по лініям дистанційного керування (при відсутності роботи по радіо).

  1. Організація проводового зв’язку в бригаді у вихідному районі.

Проводовий зв’язок у вихідному районі організовується від командного пункта і тилового пункта управління бригади.

З КП АК проводовий зв’язок забезпечується на підставі розпорядження по зв’язку штабу бригади від КП бригади силами і засобами ННЗ АК по напрямку кабелем П-268 чи шляхом розгортання лінії прив’язки до ОВЗ ПОМЗ. В окремих випадках проводовий зв’язок з КП АК може здійснюватись по ланцюгах постійних повітряних, і підземних кабельних ліній стаціонарної (місцевої) мережі зв’язку АК. Це характерно для початкового періоду війни. Канали ТЧ утворюються апаратурою ущільнення П-309 (П-330-1) і засекречується апаратурою Т- 217М, яка є в КАЗ П-240ТМ.

В бригаді проводовий зв’язок організовується з використанням кабеля П- 274М за напрямками між ПУ бригади і від них за напрямками або через ДВЗ з пунктами управління підлеглих підрозділів. Від КП зв’язок організовується з ЗКП і ТПУ бригади, з КСП механізованих, танкових батальйонів, КП БрАГ, зрадн, як правило за напрямками, а з ПУ інших підрозділів- через ДВЗ або ВЗ ПУ підрозділів. Від ТПУ зв’язок організовується за напрямками з ПУ підрозділів тилового і технічного забезпечення, а також з іншими підрозділами бригади, які розташовані поблизу від нього.

Від ЗКП проводовий зв’язок, як правило не організовується . При організації проводового зв’язку у вихідному районі необхідно намагатись мінімальних витрат табельного польового кабелю. З урахуванням цього зв’язок може бути встановлений по одній кабельній лінії шляхом паралельного підключення до неї пунктів управління 2-3 підрозділів. Під час розташування в одному районі декількох підрозділів проводовий зв’язок від КП бригади може організовуватись за напрямком з ПУ одного з них, а з іншими підрозділами- через ВЗ даного підрозділу. Кабельні лінії прив’язки в даному випадку розгортаються силами і засобами вказаних підрозділів. Крім того з дозволу старшого штабу можуть використовуватись постійні повітряні і кабельні лінії місцевої мережі зв’язку.

Від ВЗ КП проводовий зв’язок організовується

по напрямкам з: ЗКП 2омбр, підрозділами 1-го ешелону, браг, зрадн, тб;

через ДВЗ №01 з: ТПУ, 4мб, підрозділами БЗ (рр, ррхбз, рреб, ком.взводом), мобільним резервом;

по одній кабельній лінії шляхом паралельного підключення до неї пунктів управління 2-х підрозділів з ГІЗ: іср, іпр.

Від ТПУ проводовий зв’язок організовується за напрямками з ПУ підрозділів

тилового і технічного забезпечення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]