Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.09.2019
Размер:
252.42 Кб
Скачать

Висновки

Виконавши дану практичну роботу можна зробити такі висновки:

  1. Приватне акціонерне товариство «Райз-Максимко» (ПрАТ «Райз-Максимко») є підприємницьким господарським товариством і юридичною особою приватного права. Товариство діє на умовах взаємовигідного партнерства з метою виробництва високоякісної продукції сільського господарства, її переробки та реалізації, у тому числі на експорт, з метою отримання прибутку для постійного вдосконалення і розширення виробництва, підвищення професійного рівня та матеріального заохочення працівників, отримання справедливих доходів акціонерами.

  2. Організація бухгалтерського обліку на підприємстві належить до компетенції його власника. Він несе відповідальність за організацію обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах. Облікова політика – це сукупність методів ведення обліку на підприємстві. Форма обліку – меморіально-ордерна. На головного бухгалтера покладається вся повнота відповідальності за підготовку й своєчасне подання фінансової звітності. За відсутності головного бухгалтера вищезазначені обов’язки покладаються на іншого працівника підприємства, згідно з окремим розпорядженням керівника підприємства.

  3. Оцінка основних засобів в обліку на ПрАТ «Райз-Максимко» здійснюється за первісною, залишковою, справедливою, ліквідаційною і переоціненою первісною вартостями. Надходження основних засобів здійснюється в результаті: придбання за плату; будівництво (підрядним і господарським способами); внесення засновниками до статутного капіталу; безоплатне одержання; отримання в обмін на неподібні об’єкти. Кожному об’єкту надається інвентарний номер, який наноситься на об’єкт і в подальшому проставляється у всіх документах, на підставі яких відбувається внутрішнє переміщення об’єк­та, або його вибуття, а також в інвентарній картці (типової форми № ОЗ-6). Амортизація (знос) нараховується протягом строку корисного використання (експлуатації) об’єкта основних засобів, який визначається ПрАТ «Райз-Максимко» при визнанні цього об’єкта активом (при зарахуванні на баланс) і призупиняється на період його реконструк­ції, модернізації, добудови, дообладнання та консервації. Об’єктом амортизації є всі основні засоби (крім землі).

  4. Запаси визнаються активами, якщо існує імовірність того, що підприємство отримає в майбутньому економічні вигоди, пов’я­зані з їхнім використанням, та їхня вартість може бути достовірно визначена. У балансі запаси оцінюються за первісною вартістю або за чис­тою вартістю реалізації. Порядок визначення балансової вартості залежить від шляху надходження запасів на підприємство.

  5. Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконуваної роботи, профе­сійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства. Облік праці та її оплати організований таким чи­ном, щоб сприяти підвищенню продуктивності праці, зміцнен­ню трудової дисципліни, підвищенню якості виробництва про­дукції, виконання робіт і послуг. В свою чергу заробітна плата складається із основної заробітної плати, додаткової заробітної плати, а також інших заохочувальних та компенсаційних виплат. Джерелом коштів на оплату праці в ПрАТ «Райз-Максимко» є части­на доходу та інші кошти, одержані внаслідок їх господарської діяльності.

  6. Грошові кошти – це найбільш ліквідні активи, які практично наявні на всіх стадіях діяльності підприємства. ПрАТ «Райз-Максимко» у складі грошових коштів обліковує їх еквіваленти, грошові документи. До грошових коштів належать валюта України та іноземна валюта.

Отже, виконання даної роботи поглибило і узагальнило теоретичні знання та практичні вміння з бухгалтерського обліку. Знання та вміння, отримані після виконання практичної роботи, знадобляться для подальшого навчання та отримання кваліфікації, як для майбутнього фахівця по бухгалтерському обліку.