Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зм ст (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
127.3 Кб
Скачать

1.3 Техніко-економічна характеристика підприємства. Водозабезпечення

Вода подається на завод з міського водоканалу, а також з артезіанської свердловини, розміщеної на території заводу.

Температура повинна становити 14-16 градусів, але вона постійно нагрівається, тому використовують охолоджувальний пристрій МВВ-6-1-2

призначений для зберігання сировини, що швидко псується , та для охолодження водопроводу.

Охолодження води здійснюється в двох теплообмінниках. Воду використовують, як холодоносій. Насосна станція передбачає контроль та автоматизацію виробничих процесів. У насосній станції зворотного водопостачання встановлено дві групи насосів. Кожна група має два насоси,один з них робочий, а другий - резервний.

Добова потреба в холодній воді становить – 200-240 метрів кубічних 1 метр, кубічний коштує 52 копійки.

Каналізація

На хлібокомбінаті вода витрачається на виробництво і на побутові потреби. Нерівномірність водоспоживання обумовлює нерівномірність водовідведення.

Середньорічна кількість стоків складає приблизно 3,6 метрів кубічних на тону готової продукції. Середньостатичні показники стоків :

-рН=5-8,6

- зважені речовини – 34 -104 мг/л

- ХПК – 110-1800 мг/л

- БПК – 48-1000 мг/л

Два останні показники характеризують вміст взвішених і природних речовин органічних речовин. Основні джерела органічних речовин: рештки заварки, дріжджові закваски , опари , тісто, які потрапляють в каналізацію при митті устаткування та інвентаря.

Також на концентрацію забруднюючих речовин в стічних водах впливає асортимент продукції хлібокомбінату.

Методи очищення стічних вод:

До схеми біологічної очистки входять первинний і вторинний відстійники, біофільтр, вторинний відстійник , має дві насосні станції.

Постачання електроенергії:

Енергією завод забезпечує “Київенерго”.

Хлібобулочний цех має своє джерело енергії свою трансформаторну підстанцію. Напруга високовольтної лінії – 100,4 кВт. Енергія за допомогою чотирьох трансформаторів (ТП – 3515 потужністю 400 кВт і КТП – 1 потужністю 630 кВт) трансформується в енергію потужністю – 380 кВт, а потім автоматично розподіляється по підприємству. Перемикання одного трансформатора на інший відбувається автоматично.

Електроосвітлення – загальновиробниче , добове .

Холодозабезпеченян та постачання стиснутого повітря

Холодильні пристрої , призначені для режиму в камері для зберігання сировини, яка швидко псується та для охолодження водопроводу, наявні на підприємстві загальній кількості 4 штуки. Надходячи по трубопроводу на підприємство вода нагрівається з 14-16 0 С до 24 0 С тому використовується холодильний пристрій який охолоджує воду до 20 0 С.За один рік підприємством виробляється 69Гкап, при цьому витрачається електроенергія в кількості 80247 кВт/рік.

Компресорний відділ обладнаний трьома компресорами АВЗ-10/0,743, чотирма котлами «НИНСТУ-5» теплопровідністю 0.7102 .З компресора повітря поступає в повітроочисник КС-ВЦ -6/4, який має продуктивність 6м3 /хв., максимальний тиск 4Атм.

Компресорний відділ використовується в роторних живильниках,шлюзах для зрушування сводів ,в складі безтарного зберігання солі, для перемішування сольового розчину, для продування борошно проводів .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]