Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ опера.docx
Скачиваний:
295
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
117.75 Кб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………………

РОЗДІЛ 1.Загальна характеристика готелю «Опера»……………………

    1. Аналіз архітектурно- будівельної композиції об’єкта, інтер’єру приміщень закладу готельно-ресторанного господарства……….

    2. Аналіз основних інженерно – технологічних процесів підприємства готельно-ресторанного господарства……………...

      1. Особливості організації, технічного оснащення та технологічного забезпечення виробничого процесу закладу розміщення…………..

      2. Аналіз виробничого процесу закладів ресторанного господарства..

РОЗДІЛ 2. Дослідження ринку послуг та конкурентного статусу готелю «Опера»…………………………………………………………………………

РОЗДІЛ 3. Оцінка ефективності управління підприємством готельно-

ресторанного господарства за основними функціональними складовими.

3.1. Організаційна структура об’єкта готельно – ресторанного господарства…………………………………………………………………..

3.2. Аналіз і планування показників з праці об’єкта готельно -

ресторанного господарства…………………………………………………..

3.2.Аналіз виробничої діяльності об’єкта готельно - ресторанного

господарства………………………………………………………………….

РОЗДІЛ 4. Інноваційно-інвестиційна діяльність об’єкта готельно -

ресторанного господарства…………………………………………………..

РОЗДІЛ 5. Економічна діяльність діяльність об’єкта готельно –

ресторанного господарства…………………………………………………..

ВИСНОВОК…………………………………………………………………...

ДОДАТКИ

ВСТУП

Ресторанне господарство в Україні являє собою велику підгалузь господарства й намагається виділитися у самостійну галузь. Характерною особливістю ресторанного господарства є те, що воно поєднує всі чотири фази розширеного відтворення: виробництво, розподіл, обмін і споживання.

Розвиток ресторанного господарства:

• дає істотну економію суспільної праці завдяки більш раціональному використанню техніки, сировини, матеріалів;

• надає робітникам і службовцям протягом робочого дня гарячу їжу, що підвищує їх працездатність, зберігає здоров’я;

• дає можливість організації збалансованого раціонального харчування в дитячих і навчальних закладах.

Основною особливістю сучасних закладів ресторанного господарства повинна бути їх локальність за характером діяльності, спрямованість на регіональний ринок, на задоволення індивідуальних потреб споживачів i як наслідок – наявність достатньої кількості закладів ресторанного господарства на ринку. При розробці кожного проекту повинен використовуватись індивідуальний підхід до об’єкту проектування та проводитись маркетингові дослідження, які дають можливість визначити специфіку конкретного регіонального ринку.

Мета виробничої практики - закріплення та поглиблення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі теоретичного навчання, опанування сучасних методів та форм організації праці у сфері їх майбутньої професіональної діяльності, формування професійних вмінь та навичок, які допоможуть у прийнятті самостійних рішень при проходженні практики та під час самостійної роботи в сучасних ринкових умовах.

Завдання виробничої практики:

- навчитися аналізувати технологічний процес та вибирати технологічні параметри, оптимізувати їх з метою забезпечення збереження харчової цінності, зниження відходів та витрат під час кулінарної обробки продуктів, підвищення якості готової продукції;

- навчитися формувати асортимент конкурентоспроможної продукції та послуг і розробляти виробничу програму закладу;

- ознайомитися із організацією контролю якості продукції (вхідного, поопераційного, заключного);

- набути навичок організації різних форм обслуговування споживачів;

- ознайомитися із функціональними обов'язками технолога, інженера-стажиста, завідувача виробництвом, заступника завідувача виробництвом, начальника цеху;

- навчитися складати щоденне, святкове, банкет¬не меню та меню з обслуговування окремого контингенту осіб;

- навчитися експлуатувати технологічне обладнання та знати призна¬чення в технологічному процесі виробничого інвентарю, інструмен¬тів, ваговимірювальних приладів, посуду;

- ознайомитися із оформленням документів на рух сировини, напівфабрикатів та готової кулінарної продукції та складання звіту про рух продуктів і тари по кухні;

- ознайомлення з прийомами ділового спілкування, вирішення конфліктних ситуацій при наданні послуг закладами ресторанного господарства та в трудовому колективі;

- навчити розробляти проекти документів компетенції технолога, завідувача виробництвом, його заступника, начальника цеху та майстра виробничого навчання.

Об’єктом дослідження є готельно-ресторанного комплексу«Opera».

Роділ 1. Загальна характеристика готелю «Опера»

Бутік-готель "Опера" зручно розташований в самому серці Києва на перетині ділової, культурної та історичної частин міста, неподалік від таких пам'яток як Оперний театр, Софіївський та Володимирський собори. Від готелю рукою подати до основних ділових районів і посольств.

На вибір гостей 140 різних номерів, які стильно і затишно мебльовані. Готель "Опера" зустрічає гостей дивовижною розкішшю і теплим комфортом. Тематичні номери - люкс були оформлені в стилі найвідоміших оперних творів світу: Російською, Італійською, Французькою, Єгипетському, Американському, Марокканському і Японському. Кожен з них представляє багату культуру цих країн. Сучасні бізнес - мандрівники гідно оцінять всі надані в готелі зручності, а саме великі столи з портативним телефоном, багатоконтактні AV роз'єми і 32- дюймові плазмові телевізори у кожному номері.

Юридична адреса готелю:

2014 Готель "Опера" Київ

вул. Б. Хмельницького, 53

Київ, 01054, Україна

Tel: +38 044 581 70 70

Електронна пошта: info@opera-hotel.com

LOBBY LOUNGE. Затишний і гостинний Lobby Lounge нагадує вітальню старовинного особняка і чудово підходить для неформальних зустрічей. Тут можна насолодитись ідеально обсмаженою кавою, дивовижними сортами чаю з усіх куточків світу, смачними кондитерськими виробами або запаморочливими десертами, затишно розташувавшись під розкішним скляним куполом, виконаному в класичному стилі. На протязі всього дня також подаються вишукані закуски і напої. Жива музика звучить кожен день з 19:00 до 23:00.

BELLINI'S BAR. Bellini's Bar виділяється серед інших вишуканих закладів Києва своєю неповторною затишною атмосферою і розкішним інтер'єром. Влітку можна насолодитися широким вибором розливного та пляшкового пива, вин, інших алкогольних напоїв та сигар, зручно влаштувавшись на наповненою сонцем і свіжим повітрям відкритій терасі. У Bellini's Bar Вам також запропонують вишукане меню страв.

Ресторан TEATRO. Готель пропонує відпочити від неспокійного темпу великого міста і поринути в атмосферу елегантності і розкоші одного з кращих ресторанів Києва - Teatro. Ресторан розділений на дві зони - основний зал і тераса, кожна з яких має свій окремий вхід для створення інтимної атмосфери. Вишукане меню складається з різноманітних страв середземноморської кухні (Додаток А). Завжди тільки найсвіжіші інгредієнти і вишукана подача страв зроблять ваш вечір незабутнім, а багата колекція вин з усього світу задовольнить смаки навіть найвибагливішого цінителя (Додаток Б). Ресторан працює 7 днів на тиждень з 6:30 до 23:00.

Даний заклад є рестораном класу люкс. Переважна більшість відвідувачів ресторану – гості готелю та бізнесмени, оскільки готель позицінує себе як бізнес-готель і в ньому досить часто проводяться різні конференції, переговори та зустрічі. Кількість місць – 58 (34 на закритій терасі та 24 в основному залі). В закладі організовуються сніданки як для проживаючих в готелі, так і для відвідувачів з вулиці (з 6:30 до 11:00), бізнес-ланчі для всіх бажаючих (з 12:00 до 15:00), під час бізнес-ланчу та після нього також пропонується меню «а-ля карт». В ресторані наявна послуга бронювання столиків, можна зарезервувати ресторан для проведення бенкетів або інших заходів.

Даний ресторан не є самостійним закладом, а знаходиться у повному підпорядкуванні готелю. Головним керуючим є головний менеджер департаменту їжі та напоїв – Коноп Олена, також безпосередньо справами ресторану займаються два його заступники та адміністратор ресторану. Серед працівників ресторану також налічується 3 супервайзери та 7 офіціантів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]