Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRO_teoriya_26-30.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать

2.Загальна характеристика середовища виконання mpi-програм.

Для проведення паралельних обчислень в обчислювальній системі повинне бути встановлене ​​середовище виконання MPI-програм, яке б забезпечувало розробку, компіляцію, компоновку і виконання паралельних програм. Для розробки, компіляції, компонування - достатньо звичайного засобу розробки програм (Microsoft Visual Studio), необхідно лише наявність бібліотеки MPI.

Запуск MPI-програми також залежить від середовища виконання, але в більшості випадків дана дія виконується за допомогою команди mpirun. У числі можливих параметрів цієї команди:

  • Режим виконання - локальний або багатопроцесорний. Локальний режим зазвичай вказується за допомогою ключа-localonly. При виконанні паралельної програми в локальному режимі всі процеси програми розташовуються на комп'ютері, з якого був зроблений запуск програми. Такий спосіб виконання надзвичайно корисний для початкової перевірки працездатності і налагодження паралельної програми; частину такої роботи може бути виконана навіть на окремому комп'ютері поза рамками багатопроцесорної обчислювальної системи;

  • Кількість процесів, які необхідно створити при запуску паралельної програми,

  • Склад використовуваних процесорів, який визначається тим чи іншим конфігураційним файлом;

  • Виконавчий файл паралельної програми;

  • Командний рядок з параметрами для виконуваної програми.

При запуску програми на декількох комп'ютерах виконуваний файл програми повинен бути скопійований на всі ці комп'ютери або ж повинен перебувати на загальному доступному для всіх комп'ютерів ресурсі.

14

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]