Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олейник.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
118.27 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Головне управління освіти і науки

Харківської обласної державної адміністрації

Центр професійно-технічної освіти № 1 м.Харкова

Затверджую

Заст. директора з НВР

___________Чопова О.В.

ЗАВДАННЯ

НА ВИКОНАННЯ ПИСЬМОВОЇ РОБОТИ НА ДЕРЖАВНУ КВАЛІФІКАЦІЙНУ АТЕСТАЦІЮ

Учень Олейник Ольга

групи __ОБ1-1__фах: оператор комп'ютерного набору

ТЕМА: Документальне оформлення результатів інвентаризації

Робота допущена до захисту з оцінкою __________________ Керівник Чопова О.В.

Зміст письмової кваліфікаційної роботи:

Письмова кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки та графічної частини.

Оформлення пояснювальної записки.

Пояснювальна записка виконується в обсязі 25-30 сторінок формату А4 (210-297). Текст повинен бути надрукований з однієї сторони аркуша. Листи оформлюються відповідно вимогам стандартів до оформлення текстових документів. Листи повинні закріплюватися і оформлюватися у щільну теку з титульним листом.

Пояснювальна записка містить в собі розділи:

  1. Заповнення акту інвентарізації

  2. (перевірка та оформлення результатів інвентаризації, відображення в обліку інвентаризації активів і зобов'язань, порядок регулювання інвентаризаційних різниць)

    1. Перевірка та оформлення результатів інвентаризації

  3. Проведення инвентарізації

Зміст і оформлення графічної частини.

Графічна частина письмової кваліфікаційної роботи виконується у вигляді електронної презентації та відповідно з вимогами стандартів.

Завдання по темі і видав керівник Чопова О.В. «23»грудня 2011р.

Термін виконання «_13_» 02 _2012р.

Робота здана на рецензування « » __________2012р. ____________________ (підпис)

Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України

Головне управління освіти і науки

Харківської облдержадміністрації

Центр професійно-технічної освіти №1 м.Харкова

ПИСЬМОВА РОБОТА НА

Державну кваліфікаційну атестацію

ТЕМА РОБОТИ:

Документальне оформлення результатів Інвентарізації .

Виконала: Олейник Ольга

Група: ОБ1-1

Перевірив:

Керівник ______________О.В. Чопова

Харків 2012 р.

Зміст роботи

  1. Заповнення акту инвентарізації

  2. (перевірка та оформлення результатів інвентаризації, відображення в обліку інвентаризації активів і зобов'язань, порядок регулювання інвентаризаційних різниць)

    1. Перевірка та оформлення результатів інвентаризації

  3. Проведення инвентарізації

1. Заповнення акту инвентарізації

При заполнении акта инвентаризации впишите в бланк полное наименование организации и подразделения, в котором проводится проверка. Укажите номер документа и код вашего предприятия. Затем напишите наименование документа, например, "Акт инвентаризации кассы", и дату проведения проверки.

Укажите в акте инвентаризации присутствующих членов комиссии и их должности, а также основание для проведения проверки (приказ, распоряжение, постановление). Затем перечислите наименования проверяемых ценностей, укажите их фактическое наличие цифрами и прописью. Далее напишите количество ценностей в соответствии с записями в бухгалтерских документах. В соответствующих графах укажите величину излишков или недостач.

Если фактическое наличие остатков материальных ценностей не совпадает с документальным, то материально ответственному лицу необходимо на втором листе акта инвентаризации объяснить причины такой ситуации, поставить дату и подпись.

Акт инвентаризации составляется в двух экземплярах. Подпишите его и дайте на подпись всем членам комиссии, а также лицам, ответственным за сохранность ценностей. Один экземпляр акта передайте в бухгалтерию, второй – материально ответственному лицу. Если инвентаризация проводится в связи со сменой материально ответственных лиц, то акт необходимо составить в трех экземплярах. В данном случае один экземпляр акта передается в бухгалтерию, второй – материально ответственному лицу, сдавшему ценности, третий – лицу, получившему ценности.

Помните, что в акте инвентаризации никаких подчисток и помарок не допускается. Исправления возможны только с оговоркой и подписью членов комиссии и материально ответственных лиц. Учтите, что проводить инвентаризацию при неполном составе инвентаризационной комиссии нельзя

До пунктів 1 та 2. Відповідно до статті 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» підприємство самостійно визначає облікову політику підприємства, обирає форму бухгалтерського обліку як певну систему регістрів обліку, порядку і способу реєстрації та узагальнення інформації в них з додержанням єдиних засад, установлених цим Законом, та з урахуванням особливостей своєї діяльності і технології обробки облікових даних, розробляє систему і форми внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності і контролю господарських операцій, визначає права працівників на підписання бухгалтерських документів.

Тому підприємства не зобов’язані для оформлення результатів інвентаризації застосовувати типову форму інвентаризаційного опису цінностей і бланків документів суворої звітності (ф. №інв-16), затверджену постановою Держкомстату СРСР від 28.12.89 р. №241.

У той же час використання підприємствами первинних документів для обліку результатів інвентаризації не суперечить Постанові Верховної Ради України від 12.09.91 р. №1545-XII «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР».

До пункту 3. Враховуючи, що дані про кредиторську та дебіторську заборгованість наводяться у державній статистичній звітності за ф. №1-Б «Звіт про фінансові результати та дебіторську і кредиторську заборгованість», перевірка її достовірності здійснюється відповідно до Закону України «Про державну статистику» та Порядку проведення перевірок достовірності первинних та статистичних даних, вивчення стану первинного обліку і статистичної звітності органами державної статистики, затвердженого наказом Держкомстату від 19.06.2003 р. №186 та заре­єстрованого у Міністерстві юстиції 26 вересня за №862/8183.

До пункту 4. Указ Президента України «Про деякі заходи з дерегулювання підприємницької діяльності» від 23.07.98 р. №817/98 із змінами і доповненнями, внесеними Указом Президента України від 22.08.2000 р. №1011/2000, регламентує проведення перевірок фінансово-господарської діяльності суб’єктів підприємницької діяльності органами виконавчої влади. Дія зазначеного Указу Президента не поширюється на перевірки, які здійснюють органи державної статистики, оскільки органи державної статистики не входять до переліку контролюючих органів. Відповідно до статті 13 Закону України «Про державну статистику» органи державної статистики мають право вивчати стан первинного обліку і статистичної звітності, перевіряти достовірність первинних та статистичних даних, поданих респондентами. При проведенні перевірок працівники територіальних органів статистики мають право безпосередньо відвідувати виробничі, службові та інші приміщення, ділянки тощо юридичних осіб, їх філій, відділень, представництв та інших відокремлених структурних підрозділів, а також громадян — суб’єктів підприємницької діяльності.

<...>

До пункту 6. Державне статистичне спостереження за фінансовим станом підприємств здійснюється Держкомстатом на підставі фінансової звітності, яка подається органам державної статистики відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» та розробленого на його виконання Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 р. №419. Крім того, роботи щодо збору та узагальнення фінансової звітності передбачені Планом державних статистичних спостережень, який щорічно затверджується розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Рішення щодо вибору джерела статистичної інформації про фінансові результати діяльності підприємств безпосередньо за даними фінансової звітності, яка не є звітно-статистичною документацією, оскільки вона затверджується Міністерством фінансів за погодженням з Держкомстатом, ґрунтується на необхідності уникнення дублювання показників та витрат підприємств на заповнення додаткової статистичної звітності.