Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Олександр Нагорний_Я-перша_літера-у-житті

.pdf
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
224.51 Кб
Скачать

1

Олександр Нагорний

Я – ПЕРША ЛІТЕРА У КОНКУРЕНТНОМУ ЖИТТІ

Говорячи про конкурентне життя, маємо на увазі тут не у першу чергу бізнесову конкуренцію, яка є невід’ємною складовою цивілізованих ринкових механізмів боротьби за споживача шляхом підвищення якості й зниження собівартості, а значить, ціни товарів і послуг, але передовсім недорозвинені, недоринкові особи, структури і процеси, що вони упродовж двох десятиліть 1990-2012 рр. згенерували в Україні унікальну систему безкарного розграбування національного матеріального й духовного надбання.

Немає потреби тут перелічувати конкретні факти й лиця, які мають під собою правовбивче підґрунтя і спричинили матеріальне, інтелектуальне, духовне, моральне і фізичне зубожіння й нищення десятків мільйонів громадян України. При цьому численні мільйони українців було змушено батракувати за кордонами рідного краю. Не до снаги на початках так само порпатися у цифрових значеннях скоєного нинішньою й минулою владою проти власного народу. Цим мають зайнятися офіційні органи й установи, а також компетентні представники легальних українських політичних і громадських структур.

Кожна ланка, кожен рівень і кожен епізод цієї системної, драматичної кампанії антиконституційного відчуження належного усьому народу України й кожному громадянину: майна (матеріальних і нематеріальних активів) підприємств, а також інших юридичних осіб державної, корпоративної, всенародної форми власності і власності політичних, громадських та колективних установ та організацій, грошей, цінних паперів, сертифікатів, інших грошових та страхових зобов’язань, авторських і суміжних прав та права інтелектуальної власності фізичних осіб, які не було враховано та\або враховано у складі майна юридичних осіб, підлягає всезагальному громадському аудиту й висвітленню у засобах масової інформації. Точкою відліку у цій непростій справі має бути 16 липня 1990 року – дата ухвалення Верховною Радою Української РСР Декларації про державний суверенітет України.

Унікальність і позірний острах людей навіть при згадуванні чи при виконанні таких правовідновлюючих (компенсаційних) санкцій українського народу стосовно владних інституцій, а також окремих осіб

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

2

та структур не мають жодних підстав викликати сумніви щодо правомірності й необхідності негайного введення у дію інститутів віндикації та реституції в Україні.

Оскільки такий всенародний грабіжницький правочин, який вчинила незначна кількість при- і провладних осіб, не відбувався стихійно, а організовано, ба, навіть удавано легітимно, відтак, за наявності вигідних купці прихватизаторів законів та підзаконних актів слід негайно відновити порушені права громадян України включно особи, які відійшли у інший світ.

Народ повинен скористатися найвищим правом, яке згідно з чинною Конституцією України має бути захищеним і поновленим у повному обсязі включаючи штрафні санкції й компенсації: Стаття 21.

Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Своєрідною «дорожньою картою» у процесі завоювання правдивої свободи й справедливості в інтересах громадян України має постати публіцистично-памфлетична характеристика потенційного кола супротивників відновлення наших законних прав, аби застерегти деякі «гарячі голови» від посягань на безстрокову узурпацію законодавчої, виконавчої та судової гілок влади у республіці.

ДАВНІ ОБЛИЧЧЯ ВЛАДИ (Памфлет / Інвектива)

«Та наш сьогоднішній текст чітко говорить: “Бо не дивиться Бог на обличчя”. Тут апостол Павло говорить про те, що суд, який нас чекає в останній день, буде праведним судом. Саме це єдине речення показує нам, що ні зовнішній вигляд, позиція чи стан людини, її багатство, соціальні стосунки не мають жодного впливу на Бога, бо Він справедливий у суді Своїм. Жодна дія з нашої сторони не вплине на Його справедливе рішення. “Бо не дивиться Бог на обличчя”.»

www.bohm.narod.ru/sermons/fizer/rom2_11.html

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

3

Якщо «Спочатку було Слово. І Слово було Бог», а кожен, тобто 100% чиновництва, у школі цих істин не вивчав, то слід нагадати і вчинити такий урок для нинішніх і прийдешніх поколінь.

Тема: «Спочатку було Слово і Слово було Бог».

Джерела: Біблія. Словники: Слово, його лексичне значення. Групи слів за значенням. Фразеологізми. Конституція України (Основний Закон).

Лексична тема: Духовна і матеріальна культура українців – хазяїв і власників на своїй предковічній землі Північного Причорномор’я (домашнє завдання).

Мета уроку: Повторення та закріплення в учнів відомостей та практичних навичок з лексикології та фразеології: відновлення відчуженого права власності у «дикому» ринку, що є необхідним для їхньої повноцінної фізичної, духовної та мовленнєвої діяльності у процесі боротьби за Свободу і Соціальну Справедливість. Виховання старшокласників у дусі національної гідності й моральних засад власника себе, своєї родини й держави. Відновлення довіри, поваги й невпинного контролю за дотриманням кожного слова й положення Конституції України владою усіх рівнів, органічного бажання креативної праці на себе, формування мислення, мовлення та діяння багатого образним, гуманним, змістовним сенсом.

Епіграф уроку: “Там, де вивчають Біблію і живуть згідно з нею, змінюється обличчя нації...” Сележан

Зміст уроку: Вступне слово вчителя. Оголошення мовної та лексичної теми уроку.

Сьогодні видається більше книг, ніж будь-коли в історії людства. Книжкові полиці заповнені книжками на усі мислимі і немислимі теми. Але так чи інакше списки світових бестселерів рік за роком, десятиліття за десятиліттям очолює Біблія!

Королі, королеви та президенти присягають на Святому Письмі. Що ж це за книга, котрою захоплюються і котрою керуються у житті так багато людей? Давайте відкриємо її сторінки, і хай говорить вона сама за себе.

Отже, лексично. Темою нашого уроку є джерело духовної культури українців – Біблія. (Зачитуємо і записуємо епіграф).»

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

4

www.ukrref.com.ua/?id=MTYxNDg%3D

При цьому Слово у нашій мові складається з букв/літер, які у свою чергу упорядковуються у абетці/алфавіті. Мабуть, Богу було так треба, щоб українське політичне чиновництво опанували особи від «А», «К» до «Т», «Ф», «Х», «Ю», «Я». При цьому у фарватері, якимось дивним чином опинилися остання букви алфавіту…

Тут і зараз можна навести цілі грона й реальні обриси українських привладних «облич» з їхніми «фаміліями», що вони, зазвичай, є як мінімум непрозорими і, як правило, – засклені тонованими/броньованими склами… Так, ніби знадвору й не видно, що хтось із себе являє по суті.

Таж сутність відповідачів по Всеукраїнській Справі Віндикації та Реституції в Україні є угрупування осіб, які підпадають під такі характерні ознаки й особливості ментального, морального, духовного й душевного стану:

1)БАНКІВСЬКО-ВАЛЮТНО-ГРОШОВО ЗЛОЧИННІ, проте якимось дивним чином два десятиліття поспіль безкарні: розікрали партійні, комсомольські та профспілкові каси з сотнями мільярдів доларів у валюті й дорогоцінних металах та каменях, громадські й державні маєтки, землі, підприємства й організації, колгоспи і радгоспи. Повикидали народ на вулицю з мізерними пенсіями й за кордони для обслуги цивілізованих осіб та збоченців, замість акціонувати й видати належне кожному з громадян, які працювали й платили відповідні внески. Загарбали й вивезли геть кровні й чесні вклади українців з Ощадбанку й повертають замість ГРОШЕЙ інфляційні гривневі «воші», та й то не всі й не кожному вкладнику чи спадкоємцю. Набрали нашим національним коштом по самі вуха валютних кредитів і кредитних зобов’язань, а значить – пожиттєвих для кожного громадянина боргів на декілька поколінь поспіль, розікрали їх, залишивши шалені проценти

йзнецінені інфляцією папірці на «втіху» обездоленому народу. Ліквідували смертну кару й пожиттєвий термін ув’язнення як покарання за фінансові оборудки: як найтяжчі економічні злочини, зі смертельними наслідками для людей – співгромадян, які мільйонами вимирають від недоїдання й від хвороб.

2)ДУХОВНО, ДУШЕВНО Й МОРАЛЬНО РОЗЧАВЛЕНІ: у хмелю накопичення грабіжник ніколи не має совісті, радості й щастя, ба, навіть до й опісля похмілля.

3)ЗАКОНОДАВЧО-ПРАВОВБИВЧІ Й ХИТРОМУДРІ: наплели й

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

5

конституювали хамське конституційне поле безправ’я для «пересічних» громадян й окутали себе-коханих дірявою мантією недоторканності, яка в одну мить об’єктивно трансформується в смугасту сутану ув’язнених, з огляду на те, що вони вчинили антидержавний, антиконституційний переворот, термін давності відповідальності за реалізацію якого не сплине ніколи.

4)ІНВЕСТИЦІЙНО ТА ІННОВАЦІЙНО ПРОФНЕПРИДАТНІ: замість плекати добросовісну конкуренцію, національного підприємцяінвестора, винахідника й раціоналізатора, узагалі – новатора, розтринькують, розбазарюють і замовчують з нищівною ненавистю унікальний український інтелект, національний духовний скарб, спонукаючи реалізацію творчого потенціалу де завгодно, тільки лиш би не дати можливості українцям процвітати на Батьківщині.

5)ПІДПРИЄМНИЦЬКО Й ПРОМИСЛОВО ВБИВЧІ: генетично недорозвинені антиринкові «совки», які окрім торгашества й перепродажу сировини і товарів неповного циклу виробництва не хочуть нічого знати й уміти. Безкоштовно вирвали з народних рук власність, задекларовану світові у формі приватизаційних сертифікатів, земельних бонів; обладнання й устаткування, порізане на металобрухт; нерухоме майно (будівлі, споруди, земельні ділянки та угіддя); авторські, суміжні права і права інтелектуальної власності. Засіли в казенних хоромах на захмарних окладах, преміях, на пільгах, «допомогах» та дармових путівках з відрядженнями у гарячковому очікуванні, що десь, колись знайдуться «дурники», що вони їх озолотять, викупляючи надбане. Самі при цьому десь у Європі чи на островах прикупили власні вілли, аби шикувати до безкінечності.

6)ПОЛІТИЧНО, ФІЛОСОФСЬКИ Й ІДЕОЛОГІЧНО БЕЗДАРНІ: белькочуть без зеленого поняття засмальцьовані, нікчемні й безідейні фрази без оглядки на істинні ринкові стосунки між особами, що їх світ культивує ще від часів Римського приватного права.

7)СІЛЬСКОГОСПОДАРСЬКИ РОЗБІЙНИЦЬКІ: ліквідували колективні й державні господарства, систему державної підтримки фермерів і кооператорів технікою, технологіями, матеріальними і паливно-енергетичними ресурсами, а також цінами й дешевими кредитами. Щораз далі й глибше в беззахисний ринковий простір запускають чужоземні монополії, які з корінням виривають та хімією витравлюють з наших рідних угідь врожаї, плодоносні шари, а з наших

душ віковічну хліборобську ментальність. Нищать у зародку

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

6

національне аграрне товарне виробництво, входи й виходи на внутрішні та зовнішні ринки збуту, підкорюючи антиукраїнським інтересам національний етнос, екос і етос.

8)СТРАХУВАЛЬНО ШАХРУВАТІ: злодійкувато запустили в країну розмаїті фонди, які без страху й докору вимивають гроші й валюту від населення й вивозять кошти за межі митної території України, знекровлюючи національну економіку.

9)ТЕХНІКО-ТЕХНОЛОГІЧНО УБОГІ: демонструють в метрополії і деінде невігластво на рівні мавпування досягнень виробництва, логістики і збуту замість упровадження новітніх вітчизняних проектів. Надбані протиправним чином неоподатковані мільярди національних коштів, що мали би вкладатися у модернізацію та у безпеку виробництва й енергозабезпечення, ховають у офшорних зонах, у закордонних покровителів та у підкилимних корпоративних капшуках.

10)УНІВЕРСАЛЬНО Й УНІВЕРСИТЕТСЬКИ БЕЗПОРАДНІ: навчають, виховують і викидають в ринок товарів, капіталів і робочої сили сурогат фахівця замість конкурентоспроможної, незалежної, креативної, творчої та налаштованої на ризики власним коштом ОСОБИСТОСТІ.

11)ФІНАНСОВО ОБЛУДНІ: маніпулюючи без кінця, без краю державним бюджетом як коти з мишею, прирікають на злидарство й нікчемність бюджетну й соціальну сферу України, принижуючи до безсоромного перед людьми і світом інтелігенцію, увесь український народ, державу і націю.

12)ФІСКАЛЬНО ОШАЛЕНІЛІ Й НЕСАМОВИТІ: замість «вибити» належні платежі, податки, збори, мито, внески тощо із власників шикарних вілл, джипів, лімузинів, інших об’єктів рухомого й нерухомого майна, що мають захмарну вартість і придбані незадекларованим і неоподаткованим коштом, самі встають на злочинний шлях «панства репаного», запруджуючи центральні вулиці міст «броньовиками», розтрощуючи пішоходів, тротуари, узбіччя й проїжджу частину доріг ущент, як і всю українську землю разом з народом.

13)ЦЕНТРАЛЬНО ЗГУРТОВАНІ, ЗОРІЄНТОВАНІ, ЗААНҐАЖОВАНІ Й КЕРОВАНІ КАДРИ: мільйони високо оплачених

запільгованих придворних, які

мали

б іти

у приватний бізнес і

заробляти, сплачувати належне

до

казни,

безсовісно оббирають

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

7

народний бюджет до нитки, жирують у комп’ютеризованій тиші тепленьких державно-муніципальних хоромів, символізуючи мовчазну вірність і відданість режимам, і у переважній своїй більшості створюючи конкуренцію правдивим підприємцям, кришуючи «своїх» і не сповна законне «своє».

14) ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО Й ОСВІТНЬО ОБМЕЖЕНІ: усе на світі, й скаредність у тім числі, має свої межі. На дворі – не базарні, а ринкові правові й економічні відносини, а на службі в структурах влади та підлеглих формувань досі замість демократичного функціонального – соц-ком-адміністративний галузевий поділ виробництва, постачання й збуту товарів, обігу капіталів, печерне свавілля на ринку робочої сили, у системі правовідносин між суб’єктами авторських і суміжних прав та прав інтелектуальної власності.

Олександр Нагорний, підприємець, політик, публіцист

Я – ПЕРША ЛІТЕРА У КОНКУРЕНТНОМУ ЖИТТІ

А хто насправді є найважнішою людиною на цьому світі для кожного із нас, якщо мене/нас немає, або, кому ми потрібні нікчемі, бідні й нездорові? Нікому, окрім нас самих… І то є позитивна, Господня, Христова філософія буття усіх часів і народів, яку, щоправда, досі приховували від простолюду обрані, чи вибрані, чи самопризначені… Духовні й ментальні люмпени.

Попри усе негативне, я певен, є направду промисел Божий у тому, що Сихівському району міста Львова випала доля генератора Національної Духовної Революції в Україні. Адже тільки лиш на наших теренах Папа Римський Іван Павло ІІ на велелюдному віче 26.06.2001 року зустрічався з молоддю перед Храмом Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові й удруге 27.06.2001 року з 1,5 мільйонами прочан на зеленому килимі Львівського іподрому на вулиці Стрийській під час Святої Літургії у візантійському обряді: http://www.papalvisit.org.ua/ukr/news.php?ac=a&id=279/ .

Цей факт є унікальною подією у світі: жодне інше місто чи міський район не були удостоєні такої милості й честі, якщо, скажімо, Ватикан не вважати адміністративним осередком міста Рим.

Духовна й ментальна революція від раба до хазяїна, від найманого працівника – до власника бізнесу, від мовчазного виборця чи прихильника недостойних влади осіб – до господаря української

держави – ось моя стратегічна Програма для себе, для усіх і для кожного,

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

8

хто не хоче миритися зі свавіллям облудно брехливого, незугарного й непорядного політичного «бомонду», якому ми так довго вірили й довіряли, якого маємо спекатися гуртом, вже і зараз.

Таке надзавдання цілком по силі для громадян України у гармонійній триєдності духу, душі й тіла, що його уможливить чітка система виховання на принципах національної духовності, ринкової ментальності й фізичної досконалості. Інакше – морок: або комунототалітарний соціалізм, або олігархо-монополістичний капіталізм…

З повагою, http://nagornybook, http://OleksandrNahornyy

МЕНТАЛЬНА РЕВОЛЮЦІЯ НЕ ЗНАЄ АНІ МЕЖ, АНІ ГЕРОЇВ. ВОНА ПРОСТО НЕМИНУЧА. ВОНА Є І БУДЕ ЗАВЖДИ.

Я знайшов свою місію у цьому житті: боронити ідеологію Свободи підприємництва. Перефразувавши мудрість від Вацлава Гавела, «життя у правді», вважаю, що маємо ЖИТИ У ІСТИНІ, ЯКА НА УСІХ ЄДИНА… Так видається, що Україну, як ніби якусь сиву клячу, осідлали вершники без голови, без душі, без Духа, одержимі тільки лиш скаредною жадібністю і гаманами. Про моральність і совість я вже мовчу…

Якщо застосувати до українських реалій рядки із пісні Юрія Шевчука «Когда закончится газ», то єдиний варіант розвитку подій буде таким: бездарні й безкрилі «принци» гепнуться долілиць із отих комфортних привласнених «конячок». А «принцеси» подадуться на роботу у стрип-бари, якщо, звісно, їх туди візьмуть працедавці… Адже доведеться без труби і без коника заробляти на звикле шалене прожиття.

Аби усвідомити сутність буття в ринку, слід звернутися бодай до назви відомої праці Ф. Енгельса і затямити, ЩО від ЧОГО розпочиналося в людській спільноті: спочатку відбулася сім’я, по тому – ПРИВАТНА ВЛАСНІСТЬ, а вже потім – держава. Наші ж українські «мудрагелі» кинулися розбудовувати державу для себе, під себе і на свій недалекий розсуд. Поставили націю на коліна так, ніби сім’ю й годівничу приватну власність було дано тільки лише їм і то не самовільно, а від самого деміурга – творця світу. Усіх інших, мовляв, інакше як плебсом називати й не годиться.

До слова, ДЕМІУРГОМ у Стародавній Греції називався громадянин, який робив щось за винагороду, а також вільний ремісник, майстер, художник. Тож настав час повернути криве українське

«колесо» історії до істинного буття, до праведних цінностей, до людини,

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

9

до громадянина.

Найочевидніші причини всенародного неуспіху – це такі: ідеологія і метод, вірніше, відсутність таких у повсякденні. На загал – методологія постановки і вирішення будь-яких завдань від мікроскопічних до глобальних. Досі усі ми послуговувалися діалектико-матеріалістичним методом і дійшли до порожніх вітрин і прилавків у магазинах, а, як наслідок, до усвідомлення неминучості ліберально-демократичних перетворень у країні й у суспільстві. Та цього виявилося замало, бо залишковий діалектико-матеріалістичний метод у ринку не працює.

Саме тому філософські невігласи, як ті акули, накинулися на всенародне надбання і розібрали його акуратно проміж своїх кланів. А далі? Далі має бути конкуренція і не на власній вотчині, а у світах. Там – свобода, тож у ліберальних країнах і спільнотах, де споконвіків панує приватна власність, кожен генетично успадкував єдино вірний і реально працюючий метод – МЕТАФІЗИКА.

Хто хоче запізнати різницю, нехай звернеться до такого прикладу: промінь світла, як систему квантової природи, примітивно кажучи, у нас розглядають з матеріалістичної, суто фізичної точки зору – лінійно, не заглиблюючись у сутність явища. Хіба, якщо добре заплатити нашим професоракадемікам, та ще й з куцого національного бюджету. Їм невтямки, що так званий «діамат» як для бізнесу, так і для науки є неконкурентним і врешті-решт призводить націю до рабства або тоталітарного, або іноземного штибу.

Ось чому мало які українські вузи увійшли у першу тисячу світового рейтингу. Якщо через вершину тригранної скляної призми пропустити отой промінь світла, побачимо райдугу. Хіба ні? Таким чином метафізики у підсвідомості вважають світло, а слідом за цим і будь-яку ідеальну чи матеріальну систему, нелінійною, об’ємною системою – СПЕКТРОМ і завжди розглядають явища, як правило, не у «площині», а ПІД КУТОМ ЗОРУ, тобто ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ, і завжди дають фору нашим українським товарам, капіталам і робочій силі у ринку будь-де у світі й в Україні.

Не дивуймося успіхам Японії, Китаю, інших країн на усіх континентах: ВОНИ ЦЕЙ ГРІШНИЙ СВІТ БАЧАТЬ ІНАКШЕ і дивляться не поверхово, але у сутність кожної найдріб’язковішої речі.

Одномірне, лінійне мислення, світобачення і світосприйняття є плачевним наслідком совкомуністичного мислення, що породжує традиційну антикапіталістичну ментальність. Натомість у ринку, в

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy

10

умовах жорстокої конкуренції між країнами й між особами виграють і перемагають ті, хто оволодів нелінійним, спектральним, системним мисленням і діянням.

Ступінь неадекватності наших учорашніх еліт є нижчим щонайменше у сім разів у порівнянні з тими, хто навчався в університетах, де вже ніхто не замислюється, яким чином мислити і діяти людині небайдужій, особистості з креативним складом розуму.

Універсальна формула Божественної (Біблійної) сутності енергетики людського буття і діяння включно бізнес-активність поєднує такі фундаментальні елементи в їхньому векторіальному взаємозв’язку:

Спочатку було: І Слово було: А Бог – це є:

СЛОВО <=> Б О Г <=> ЛЮБОВ

Д У Х ↔ ДУХОВНІСТЬ ↔ І Д Е Я

Д У Ш А ↔

МОРАЛЬ

↔ Т О В А Р

 

 

 

Т І Л О ↔ ОСОБИСТІСТЬ ↔ Г Р О Ш І

Якщо взяти за основу не діловий фанатизм, а почуття Любові до справи, до людей, які у цій справі задіяні, то отримаємо правдиву назву: ФОРМУЛА ПОЛІТИКО-ЕКОНОМІЧНОЇ ЛЮБОВІ… Адже не буває успіху без духовної енергії серця, від чого живиться сутність понять і категорій, які взаємопов’язані в системі зі зворотними зв’язками. При цьому експлікується суто людська природа підприємництва – Духовна, Душевна, Тілесна: як поведешся, так відгукнеться… Від Бога через Духовність/Мораль/Особистість, через Любов/Ідею/Товар – до грошей, а від грошей через Особистість/Тіло/Душу/Дух/Слово – до Бога. А так само від грошей через Особистість/Мораль/Духовність – до Бога, через

©2012 Олександр Нагорний ©2012 Александр Нагорный

©2012 Oleksandr Nahornyy http://nagornybook; http://OleksandrNahornyy