Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗБК курсова.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
629.25 Кб
Скачать

5. Збутова політика

Маркетингова політика розподілу – це діяльність фірми щодо планування, реалізації та контролю за фізичним переміщенням сировини, матеріалів, готових виробів від місць їх видобутку та виробництва до місць використання з метою задоволення попиту і отримання відповідного прибутку. Корисність маркетингової політики розподілу полягає в забезпеченні своєчасного пропонування товару (корисність часу), доставки товарів до місць попиту (корисність місця), змінах форми і вигляду товарів з метою досягнення більшої привабливості для споживачів (корисність форми), можливості придбання товарів (корисність власності) [2, 203].

Концепція побудови схеми розподілу роздрібної продукції базується на наступному алгоритмі:

а) Аналіз функцій і потоків розподілу товарів.

б) Визначення рівня та структури каналів.

в) Оцінка клієнтської бази, маркетингових посередників.

г) Управління каналом розподілу.

д) Маркетингова логістика [6, 134].

TзОВ "ЗБК" планує реалізовувати свою продукцію на регіональному ринку, ємність якого дозволяє здійснити інтервенцію з метою закріплення на керованому сегменті ринку. В 2010 р. обсяг продажів металопласти­кових загороджувальних конструкцій у м. Ковелі склав близько 60 млн. грн. (близько 65.000 ум. од. продукції/рік).

Планований TзОВ "ЗБК" обсяг виробництва - 22.584 м2 на рік.

Таким чином, з урахуванням діяльності TзОВ "ЗБК", загальний обсяг продажів металевих загороджувальних конструкцій на волинському ринку в найближчому майбутньому складе близько 88 тис. м2 на рік, що означає, що фірма претендує на частку місцевого ринку в розмірі 25,7%.

6. Політика просування товарів

Результативність процесу виробництва та реалізації будівельних матеріалів суттєво підвищує ефективна комплексна комунікаційна політика.

Маркетингова політика комунікацій – це комплекс заходів, які використовує фірма для інформування, переконання чи нагадування споживачам про свої товари (послуги) [2, 178].

Одним з основних способів просування товару на ринок буде реклама – наймогутніший стимулятор попиту. TзОВ "ЗБК" планує використову­вати наступні канали поширення реклами:

  • дві рекламні розтяжки на центральних вулицях міста впродовж 6 місяців. Вартість розміщення однієї рекламної розтяжки складає $1000.

Витрати на цей вид реклами складуть:

2 * $1000 * 5700 грн. = 68.400 тис. грн. на рік.

  • реклама в газеті "Волинська реклама": 1/4 газетної смуги 4 рази на місяць. Витрати на цей вид реклами складуть:

на місяць: 15 тис. грн. на місяць;

у рік: 180 тис. грн. на рік без урахування знижки;

у рік з урахуванням знижки: 150 тис. грн. на рік;

  • рекламний ролик на телебаченні: 10 сек. х 3 рази/день = 0,5 хв. у день виготовлення ролика – 1,8 тис. грн.

прокат ролика – 1,0 тис. грн. за 1 хв. у день: 5,0 тис. грн.

місяць: 5,0 тис. грн. * 30 = 15,0 тис. грн. на міс. у рік: 15,0 тис. грн. х 12 = 180.000 тис. грн. у рік без урахування знижки у рік з урахуванням знижки: 100,0 тис. грн.. на рік.

РАЗОМ: рекламні витрати - 288.400 тис. грн. на рік

Стратегія рекламної кампанії.

Протягом першого місяця планується сформувати в потенційних споживачів думку про товар і фірму, у зв'язку з чим у цей період доцільна найбільш інтенсивна реклама в засобах масової інформації, тобто рекламні оголошення будуть виходити найбільш часто. Потім протягом усього року необхідно постійно підтримувати у свідомості споживачів зацікавленість у даному продукті, у зв'язку з чим реклама буде з'являтися постійно, але трохи рідше.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]