Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
istoriya_ukrayini_2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
223.74 Кб
Скачать

IV рівень

Визначте основні орієнтири сучасної зовнішньої політики України.

Основний принцип зовнішньополітичної стратегії України був закладений ще Декларацією про державний суверенітет. Зовнішня політика України спрямована на утвердження і розвиток України як незалежної демократичної держави, збереження її територіальної цілісності та недоторканності кордонів, входження національного господарства у світову економічну систему для його повноцінного економічного розвитку, підвищення добробуту народу, захисту права та інтересів громадян України за кордоном, створення умов для підтримання контактів із зарубіжними українцями і вихідцями з України, поширення у світі образу України як надійного і передбачуваного партнера.

Україна першою з країн СНД ще у 1994 р. підписала угоди про партнерство і співробітництво з Європейським Союзом, вступ до якого є стратегічною метою. У якому наголошувалося про необхідності розвитку політичного діалогу, створення умов для взаємовигідного співробітництва, підтримання зусиль України у зміцненні демократії. Надзвичайно важливою для нашої держави є участь у діяльності ООН. З кожним роком активнішою стає участь українських військових у миротворчих силах ООН, які виконують завдання у регіонах, де тривають міжетнічні та громадянські конфлікти.

Крім цього у Конституції України зазначено про те, що зовнішньополітична діяльність України спрямована на забезпечення інтересів, шляхом мирного та взаємовигідного товариства.

Вариант 8

івень 1-а 2- 3-б II рівень

1-г (росія-швеція. Росія розгромила швецькі війська Карла II біля Полтави) 2-22 січня 1919 (Об*єднання земель залишилась тільки декларацією ...не було умов для його виконання Плюс до всього, уряд ЗУНР на той момент встиг втратити практично всю територію своєї республіки, тому було просто групою вигнанців, і навряд чи в цих умовах мало право говорити від імені свого народу.

IIIрівень 1-1-а (16 липня 1990) 2-в (19-21 серпня 1991) 3-г (24 серпня 1991) 4-б (1 грудня 1991) 2-б IVрівень 22 червня 1941 р. нацистська Німеччина несподівано напала на СРСР. Із зіткненням між собою двох тоталітарних систем розпочалася війна титанічних масштабів і небаченої жорстокості. Уздовж фронту, що простягнувся більш як на 3 тис. км від Білого моря на півночі до Чорного моря на півдні, тримільйонні війська Німеччини та її союзників атакували радянські сили, які налічували понад 2 млн. чоловік. Глибока віра Сталіна в те, що Гітлер не порушить нацистсько-радянського пакту, призвела до того, що радянський уряд, знехтувавши численними застерігаючими сигналами про напад, був захоплений ним цілком зненацька. До того ж радянські генерали припустилися стратегічної помилки, розташувавши завелику кількість військ надто близько від кордону. Це дало змогу швидкохідним танковим колонам німців великими обхідними маневрами оточити й знищити їх. Червона армія зазнавала однієї страхітливої поразки за іншою. -матеріально не готові до війни -не закінчився процес переозброєння -немає надійних союзників тому шо рад союз був в міжнародній ізоляції

Варіант 9

І рівень

1.Східнослов'янських поселень існувало багато, хоч за розмірами вони були невеликими. Села будувалися групами за 2-4 км одне від одного і налічували від 4 до 70 дерев'яних жител. Кожна нова група поселень виростала на відстані 50—70 кілометрів. У центрі зводилися ґороди, тобто укріплені фортеці, що служили для захисту, проведення племінних сходів і культових обрядів. Східнослов'янські землі рясніли сотнями таких обнесених частоколом населених пунктів. Тому скандинави називали ці землі «Гардарікі», що значить «країна укріплень». 2.Григо́рій Са́вич Сковорода́ Феофан Прокопович Данило Савич Туптало Стефан Яворський 3-а II рівень 1-а 2-Г-2

ІІІ рівень

1)Західноукраїнські землі належали до 1940 р. до таких Західноєвропейських держав як: Автро-Угорська імперія, Австрійська імперія.(або просто Австрія)

У 1848 р. в Буковині було скасовано панщину, що сприяло піднесенню національно-культурного руху українського населення, який особливо посилився після утворення у 1869 р. товариства «Руська Бесіда» у Чернівцях. Урядом було встановлено німецьку мову.

Вкрай незадовільним було культурне становище українців. У Галичині тривав початий ще значно раніше процес полонізації, на Закарпатті – мадяризації, на Буковині – румунізації. Тобто відбувався подвійний національний та соціальний гніт українців.

На західноукраїнських землях розвивалися головним чином винокуріння, пивоваріння, металообробна, фарфоро-фаянсова, цукрова, лісова, добувна галузі. Кріпосництво заважало розвиткові як промисловості, так і сільського господарства, яке відігравало основну роль в економіці Західної України. Повільно йшов процес зростання міст. Найбільшим містом був Львів, де чисельність населення зросла з 70 тис.

У зв’язку з цим, з кінця XIX ст. почалась масова еміграція західноукраїнських селян до Канади, США, Бразилії, Аргентини, а також в Росію та на Балкани. До Першої світової війни із західноукраїнських земель Австро-Угорщини виїхало і поселилося за кордоном близько одного мільйона чоловік.

2) в

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]