Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 000 000 $.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
106.5 Кб
Скачать

I. Translate the text into Ukrainian in writing.

Изучение, лежащие в основе физиологических основ психологических функций, известно как психофизиология. Две главных системы коммуникации тел:а нервная система и кровеносная система — есть центром исследования в этой области.

Нервная система состоит из центральной нервной системы (мозг и спинной мозг) и его несколько отдаленной нервной сети - периферийной нервной системы; последнее связывается с железами и мускулами и включает сенсорные рецепторы для виденья, слуха, осязания, вкуса, тактильности, ощущения боли и ощущающие стимулы в пределах тела. Кровеносная система разносит кровь, а также несет важных химических агенты/вещества, известные как гормоны, от желез ко всем частям тела. Эти системы коммуникации очень важны для полноты человеческого поведения.

Самая маленькая единица нервной системы - единственная нервная ячейка или нейрон. Когда нейрон должным образом стимулирован, это передает электрохимические сигнал от единственного места в системе к другому. Нервная система имеет нейроны 12.5 биллиона, из которых около 10 биллиона находятся непосредственно в мозге.

Translate the text into Ukrainian in writing.

Однією з причин зростання в співжитті є культурна. Норми, що регулюють сексуальні відносини змінилися. У не настільки далекому минулому,

пари, які жили разом зазвичай приховували це від своїх сімей і говорили своїм господарям і сусідам, що вони одружилися. Однак моральний є обов'язок вступати в шлюб, і про те, що шлюб є необхідною умовою для сексуальних або навіть батьківських стосунків -зникли. Ще однією причиною збільшення співжиття є структурна, до неї відносять високий рівень розлучень. Багато шлюбів вдаються, тому що пари вважають розумним спробувати жити разом, перш ніж приймати на себе офіційне зобов'язання. Вісім з десяти молодих людей, які кажуть, що вони бажають співмешкати вважають це в якості основної причини. У 90 відсотків пар в цивільному шлюбі хоча б один з партнерів розраховує вийти заміж. Таким чином, люди, які живуть разом зазвичай розглядають свої відносини як частина процесу залицяння, а не як довгострокова альтернатива шлюбу.

Близько 50 відсотків одружуються, близько 40 відсотків розпадаються, і лише близько 10 відсотків залишаються жити разом, ніколи не одружаться.

Translate the text into Ukrainian in writing.

Всі частини нервової системи взаємопов'язані. Тим не менш, з метою дослідження (вивчення) анатомічних особливостей, нервова система може бути розділена на (наступні) відділи і підрозділи. Центральна нервова система включає в себе всі нервові закінчення (нерви) в головному і спинному мозку, також в ній знаходиться велика частина нейронів. Деякі з найпростіших рефлексів, такі як стимул - реакція, здійснюється в спинному мозку. Периферична нервова система складається з нервів, що ведуть від головного і спинного мозку до інших частин тіла. Периферична нервова система поділяється на соматичну систему і вегетативну систему. Нерви соматичної системи передають інформацію про вплив зовнішніх чинників на шкіру, м'язи і суглоби в центральну нервову систему: завдяки йому ми відчуваємо біль, тиск і зміну температури. Нервові центри соматичної системи також несуть імпульси від центральної нервової системи до частини тіла, де вони ініціюють дії.