Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 000 000 $.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
106.5 Кб
Скачать

I. Translate the text into Ukrainian in writing.

Більшість людей розуміє, що органи чуття повинні функціонувати коректно для того, що відбувалось сприйняття, але за звичай вони думають, що органи чуття заповнюють мозок копією зовнішнього світу. Це не так. В цьому питанні присутня певна заплутанність філософських позицій, але тут ми розглядатимемо питання більше справедливо для того, щоб звернути увагу на певну характерну розбіжність між фізичним світом та світом, який сприймається.

Існує велчезна різниця між реальним та фізичним світами, останній визначений та виміряний інструментами фізичної науки та сприйнятого світу нормальних, бз сторонньої допомоги. Деякі розбіжності будуть важливими для нас у цій книзі.

Я не намагаюсь висувати ідей, що фізичний світ є меньш чи більш реальнішим від сприйнятого світу, оскільки термін “реальність” не має специфічного наукового значення, однак, фізичний світ має певні надзвичайно корисні складові, які, як ми скоро побачимо, сприйнятий світ не завжди відображає і навпаки.

I. Translate the text into Ukrainian in writing.

Звички – це поведінка або почуття, які пов'язані з певними параметрами або ситуаціями. Ми вивчаємо способи дії в певних місцях, або з певними людьми, і вони повертаються до нас, якщо ми опинимося в такій ситуації знову. У такі моменти ми можемо дивувати себе тим, як ми реагуємо. Цікаво, наприклад, як екзаменаційна аудиторія може вплинути на нас, навіть якщо ми насправді здаємо іспит. Екзаменаційні аудиторії -це те, з чим ми завжди зтикаємося тільки в школі і при дуже напружених умовах. Люди, як правило, турбуються і тривожаться, коли вони входять в екзаменаційну аудиторію складати іспит. Оскільки ми зазвичай не маємо нічого спільного з ними в інший час, ті почуття тривоги і занепокоєння повертаються, коли ми йдемо в екзаменаційну аудиторію навіть роки потому Так ми діємо нервово і взагалі поводимось не так як завжди.

Translate the text into Ukrainian in writing.

Чоловіки і жінки дійсно думають по-різному, принаймні там, де це залежить від анатомії мозку, згідно з новими дослідженнями.

Мозок складається в основному з двох типів тканини - сірої речовини і білої речовини. Це нове дослідження показує, що чоловіки більше думають за допомогою сірої речовини, а жінки - білої. Дослідники підкреслили, що тільки тому, що дві статі по-різному думають, це не впливає на інтелектуальні здібності.

Нові дослідження показують, що в цілому, у чоловіків майже в 6,5 разів в порівнянні з жінками більша кількість сірої речовини, пов'язаної із загальним інтелектом, в той час як у жінок майже в 10 разів більше білої речовини, пов'язаної з інтелектом у порівнянні з чоловіками.

Ці дані дозволяють припустити, що людська еволюція створила два різні типи мозку в рівній мірі призначених для розумної поведінки. Акцентуючи увагу на цих, пов’язаних з гендером, областях інтелекту, наука має потенціал допомогти дослідити слабоумство та інші когнітивно-емпіричні розлади в мозку.

I. Translate the text into Ukrainian in writing.

Часто наша поведінка і почуття виникають знову, коли ситуація, яка вже виникала, повторюється. Ви можете постійно купувати певні товари тільки тому, що вже купували їх у цьому ж магазині. Це відбувається навіть тоді, коли ми хочемо спробувати щось нове, тому що асоціація з тою конкретною дією, з тою конкретною ситуацією є дуже сильною.

Та ж ситуація може відбуватись у міжособистісних відносинах. Наприклад, якщо ви зустрічаєте людину, з якою ви не бачились протягом довгого часу, ви можете відчути, що ви поводитесь з ним не так, як з іншими. Спілкування з цією людиною повертає давні звички, яких важко позбутися.