Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ADMIN.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
53.23 Кб
Скачать

4 Обмеження державних службовців по просуванню по службі

1)Державний службовець не має права вчиняти дії, передбачені ЗУ "Про боротьбу з корупцією".

2)Державні службовці не можуть брати участь у страйках та вчиняти інші дії, що перешкоджають нормальному функціонуванню державного органу.

3)Інші обмеження, пов'язані з проходженням державної служби окремими категоріями державних службовців, встановлюються виключно законодавчими актами України. У політ парт., входити до складу керівного органу, нагляд ради,

БІЛЕТ 10

ПОН І ВИДИ ДЕРЖ. УПРАВ

Технічне, соц.:державне і недержавне., біологічне

1) Методи держ. Управління.

Методи ДУ – це способи, прийоми і засоби цілеспрямованого впливу органів управління на свідомість, волю і поведінку громадян. Особливості: - реалізуються в процесі держуправління; - виражають керівний вплив суб’єктів управління; - в методах є керівна воля держави; - мають форму і зовнішнє вираження. Основними методами державного управління є методи переконання, заохочення й примусу. Переконання й заохочення як всеохоплюючі методи становлять основу функціонування апарату державного управління. Примус належить до найбільш жорстких засобів впливу, тому в діяльності органів управління та їх посадових осіб примус застосовується, як правило, у поєднанні з іншими управлінськими прийомами.

Адміністративні методи — це способи та прийоми прямого чи позаекономічного керуючого впливу державних орга­нів (посадових осіб) на підставі закріпленої за ними компетенції, у встановлених межах та відповідній фор­мі на об'єкти управління.

Економічні методи — це способи та засоби економічного впливу з боку суб'єктів державно-управлінської діяльності на відповідні об'єкти управління, за яких об'єкт ставиться в такі умови, коли він починає діяти належним чином не під впливом директивних розпоряджень, а через те, що його поведінка матеріально стимулюється.

2) Особдивості відпов. Юр. Осіб.

3) 4 Блоки сусп. Відносин, що складають предмет адмін. Права

1) сусп..відно.,які відбув під час здійснення орган. Вик влади

2) місц само вряд

3)Судові органи під час заст. Адм. Примусу

4) в процес орг.. та діяльн лерж апаратів (адміністрацій та установ)

БІЛЕТ 11

1.Поняття і види форм і функцій державного управління

Форма управління — це зовнішній вияв конкретних дій, які здійснюють органи виконавчої влади для реалізації поставлених перед ними завдань.

Термін «форма» означає вид, будь-який зовнішній вияв певного змісту. Якщо функції управління розкривають основні напрями цілеспрямованого впливу суб'єктів управління на об'єкти управління, то форми управління — це шляхи здійснення такого цілеспрямованого впливу, тобто форми управління показують, як практично здійснюється управлінська діяльність.

Процес реалізації завдань і функцій юридично виявляється у відповідних формах. Форми управлінської діяльності визначають характер відносин у сфері управління. Вони складаються в процесі здійснення виконавчої та розпорядчої діяльності. Управлінська діяльність викликає різні наслідки: одні дії зумовлюють юридичні наслідки, інші — ні.

Здійснення виконавчої влади у правовій формі є вираженням того, що повноваження, якими наділено управлінські органи, носять державно-владний характер з точно визначеним способом їх втілення в життя шляхом видання юридичних актів.

Але значна частина діяльності виконавчої влади не втілюється в правову форму, не пов'язана з виданням правових актів і здійсненням юридично значущих дій, тобто не породжує, не змінює та не припиняє адміністративних правовідносин. Ця частина діяльності виконавчої влади є не правовою, а організаційною формою, яка безпосередньо не викликає юридичних наслідків (проведення нарад, інструктування, контроль, добір кадрів тощо). Неправові форми, як правило, є підставою для наступного здійснення виконавчою владою дій юридичного характеру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]