Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ADMIN.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
53.23 Кб
Скачать

3. Навести 3 випадка, коли державному службовцю не може бути присвоєно черговий ранг.

  • протягом останнього року застосовувалися дисциплінарні стягнення

  • у період проведення службового розслідування

  • у період перебування під слідством.

БІЛЕТ 4

1. Види проваджень

юрисдикційні провадження - це провадження, спрямовані на вирішення справ про адміністративні правопорушення та інші правові спори. Іншими словами, у випадках юрисдикційних проваджень завжди має місце певний конфлікт. Основне завдання юрисдикційних проваджень - вирішення спору. (скарги громадян, адмін. Правопорушення, адм. Спори, митні правила)

неюрисдикційні провадження - вказана група проваджень є найчисленнішою з-поміж інших, тому що йдеться про справи позитивного характеру, де немає спору чи правового конфлікту, не застосовується адмін..примус.Порівнюючи у суспільстві кількість правомірних дій і правопорушень, або кількість справ, що вирі­шуються органами публічної адміністрації, де є спірна ситуація та де її немає, слід зробити висновок, що вчинків і справ позитивного характеру, в яких відсутня конфліктна складова, суттєво більше.

2.ДЕРЖАВНА СЛУЖБА –  це професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів. 

3.Хто установлює квоту на іміграцію в укр.

КМУ

БІЛЕТ 5

1.Адміністративний примус,види

Адміністративний примус — це застосування відповідними суб’єктами до осіб, які не перебувають в їх підпорядкуванні, незалежно від волі і бажання останніх, передбачених адміністративно-правовими нормами заходів впливу морального, майнового, фізичного та іншого характеру з метою охорони відповідних суспільних відносин шляхом попередження і припинення правопорушень, а також покарання за їх вчинення. Адміністративно-запобіжні заходи — комплекс заходів впливу морального, фізичного, організаційного та іншого характеру, які дають змогу виявляти і не допускати правопорушення, забезпечувати громадський порядок і громадську безпеку за різних надзвичайних обставин. 

Заходи адміністративного припинення — це засноване на законі примусове припинення діянь, які мають ознаки адміністративного правопорушення, а в окремих випадках — і кримінально-правовий характер, спрямоване на недопущення шкідливих наслідків протиправної поведінки, забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення і притягнення винних до адміністративної, а у виняткових випадках — кримінальної відповідальності.

Адміністративна відповідальність — це реалізація адмін-правових санкцій, застосування уповноваженим органом чи посадовою особою адміністративних стягнень до громадян і юридичних осіб, що вчинили правопорушення

2.Хто може скасовувати акти мда

МДА, ПУ,окружні адміністративні суди.

3.Чи може бути присуджено ранг поза категорією

  • у зв'язку з виходом на пенсію за поданням безпосереднього керівника, якщо він має найвищій ранг у відповідній категорії посад не менше 2 років.

  • у зв'язку з визнанням його інвалідом І чи IIгрупи у період перебування на державній

БІЛЕТ 6

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]