Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
fi.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
151.11 Кб
Скачать

40.Послідовність проведення діагностики фінансового стану підприємства.

Фінансовий стан підприємства - це ступінь забезпеченості підприємства необхідними фінансовими ресурсами для здійснення ефективної господарської діяльності та своєчасного проведення грошових розрахунків за своїми зобов’язаннями. Тобто, це комплексне поняття, яке є результатом дії усіх елементів фінансових відносин на підприємстві, визначається сукупністю виробничо-господарських факторів і характеризується системою показників, що відображають наявність, розміщення і використання фінансових ресурсів.Метою оцінки фінансового стану підприємства є оцінка результатів господарської діяльності за певний період для виявлення і виправлення недоліків фінансової діяльності, пошуку резервів підвищення рентабельності виробництва і зміцнення комерційного розрахунку як основи стабільності та платоспроможності підприємства. Фінансовий стан підприємства оцінюється систематично і усебічно з використанням різних методів, прийомів і методик аналізу, що допомагає критично оцінити фінансові результати діяльності у статистиці та динаміці, визначити недоліки і способи ефективнішого використання фінансових ресурсів.Завданнями аналізу фінансового стану є дослідження:– рентабельності та фінансової стійкості підприємства;– ефективності використання майна (капіталу) і забезпечення власними оборотними коштами;

– динаміки і стану ліквідності, платоспроможності та фінансової стійкості підприємства;– становища підприємства на фінансовому ринку і оцінка його конкурентоспроможності;– ефективності надходження і використання фінансових ресурсів;– прогноз фінансових результатів на основі реальних умов господарювання. Аналіз фінансового стану підприємства є необхідним етапом для розробки планів і прогнозів фінансового оздоровлення підприємств.

41.Санація підприємства та джерела її забезпечення.

Санация проводится в срок не более 12 месяцев. За клопотанням комітету кредиторів цей строк може бути продовжено ще на 6 місяців. Комітет кредиторів приймає рішення про погодження кандидатури керуючого санацією, вибір інвестора, схвалення плану санації. Санація – це система заходів фінансового оздоровлення підприємства з дня винесення ухвали про санацію: 1) керівник боржника відсторонюється від посади; 2) припиняються повноваження органів управління боржника і передаються керуючому санацією; 3) арешт на майно боржника. Етапи санації вкл.: 1)Подання заяви щодо порушення справи про банкрутство боржника; 2) ухвала про початок провадження справи про банкрутство; 3) Проводиться підготовче засідання господарського суду; 4) проводиться підготовче засідання господарського суду; 5) провед. зорів кредиторів та утворення комітету кредиторів, звернення до господарського суду з клопотанням; 6) підсумкове засідання господарського суду. Форми санації :1) направлення на реорганізацію богу (без зміни юридичної особи); 2) направлення на реорганізацію підприємства ( зі зміною юр особи).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]