Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_praktiki_v_LOT-2009.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
35.27 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни двнз „переяслав-хмельницький державний педагогічний університет імені григорія сковороди” Кафедра загальної і практичної психології

ЗАТВЕРДЖЕНО” „ПОГОДЖЕНО”

Проректором з НВР Навчально-методичною радою

Переяслав-Хмельницького Переяслав-Хмельницького

ДПУ імені Григорія Сковороди ДПУ імені Григорія Сковороди

Протокол № ____від__________ Протокол № ___від__________

Програма психолого-педагогічної практики у літніх оздоровчих таборах студентів 3-го курсу зі спеціальностей „Психологія”,

Початкове навчання”, „Історія”, „Фізичне виховання”

ЗАТВЕРДЖЕНО”

На засіданні кафедрі загальної

та практичної психології

Протокол № ___від______________

Завкафедри загальної та практичної

психології, доктор психол.наук,

професор

Булах І.С.

Переяслав-Хмельницький-2009

ВСТУП

За навчальним планом факультетів педагогіки і психології, педагогічного, історичного, педагогічно-індустріального, фізичного виховання на 3-му курсі у 6-му семестрі проводиться психолого-педагогічна практика в ЛОТ. Вона проводиться після вивчення курсів загальної, вікової, соціальної та педагогічної психології. Тривалість педагогічної практики – 4 тижні. Бази практики – літні оздоровчі табори м. Переяслав-Хмельницький, Київської області та міст України.

Керівники практики – викладачі кафедри загальної і практичної психології, які мають стаж роботи більше 5 років – Гуріна З.В. (кандидат психол.наук, доцент), Мильнікова О.М. (кандидат психол.наук, доцент), Видолоб Н.О. (кандидат психол.наук, доцент), Грейліх О.О. (кандидат психол.наук, доцент)

Основною метою психолого-педагогічної практики в ЛОТ студентів 3-го курсу є формування в майбутніх педагогічних працівників навичок і вмінь збору, аналізу й інтерпретації первинної інформації для вивчення індивідуально-психологічних особливостей дітей різних вікових періодів, складання психолого-педагогічної характеристики на групу (колектив), навчитися вільно орієнтуватися в засобах пізнання та налагоджувати стосунки в системі «вчитель-учень», «вчитель-вчитель».

Завдання психолого-педагогічної практики в ЛОТ:

  1. Засвоєння особливостей психодіагностики дітей молодшого шкільного та підліткового віку.

  2. Вивчення за допомогою методів спостереження, анкетування, опитування, аналізу первинної інформації індивідуально-психологічних особливостей дітей молодшого шкільного та підліткового віку.

  3. Визначення взаємостосунків у дитячому колективі та складання на основі соціометричного дослідження психолого-педагогічної характеристики на групу (колектив).

  4. Сформувати й розвинути у студентів уміння та навички самостійної роботи з тимчасовим дитячим і юнацьким колективом в умовах літніх канікул.

  5. Допомогти оволодіти різними формами й методами індивідуальної та групової соціально-педагогічної діяльності в умовах літнього табору на основі аналізу психолого-педагогічних характеристик кожної дитини.

  6. Допомогти оволодіти технологією організації та проведення творчого дозвілля дітей.

  7. Сприяти набуттю вмінь створювати творчу атмосферу діяльності дитячого колективу та дружні міжособистісні взаємини в ньому.

  8. Допомогти оволодіти навичками індивідуальної виховної роботи з дітьми та підлітками, які мають проблеми міжособистісного спілкування, навичками соціального навчання.

  9. Розвивати відповідальне та творче відношенння до проведення соціально-педагогічної роботи з дітьми й підлітками.

  10. Сприяти формуванню вмінь встановлювати професійно-етичні відносини з колегами.

  11. Створити умови для удосконалення комунікативних, діагностичних, організаторських і аналітичних умінь та професійно значущих якостей, формування дидактичних умінь.

Необхідні знання та вміння:

  • студент має добре знати теоретичний матеріал із загальної, вікової, соціальної та педагогічної психології;

  • вміти застосовувати набуті теоретичні знання у практичній діяльності;

  • вміти підібрати необхідний психодіагностичний інструментарій, враховуючи вікові та індивідуальні особливості дітей молодшого шкільного та підліткового віку;

  • вміти застосовувати методи та методики для визначення тих чи інших параметрів особистості дитини;

  • формулювати загальні висновки щодо досліджуваних параметрів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]