Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
_ЗВІТ_ВТП_Шустова А.С...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
4.15 Mб
Скачать

5. Технологічний процес виготовлення продукції

Оскільки видавництво це спеціалізоване підприємство, основним видом діяльності якого є підготовка, редагування та оформлення видань і випуск у світ видавничої продукції, а основним видом діяльності поліграфічних підприємств є технічне та естетичне виконання даного видання певним накладом у встановлені терміни, (часто поліграфічні підприємства мають своїх спеціалістів, які займаються створенням і Технологія поліграфії містить три основні групи виробничих процесів:

  • додрукарські (підготовчі, фотовивід),

  • друкарські (власне сам процес друку),

  • після друкарські (обрізка, фальцювання, підборка, пресування, зшивання, склеювання).

Додрукарські процеси спрямовані на виготовлення оригінал-макету, друкарської форми. Завдання друкарських процесів — отримання тиражних відбитків, що відтворюють оригінал.

Додрукарські процеси включають усі процесі до стадії виготовлення друкарських форм. За допомогою комп'ютерів виготовляють оригінал-макет видання, який потім переносять на друкарську форму. Оздоблювальні процеси завершують виготовлення друкованої продукції.

Додрукарські процеси включають усі процесі до стадії виготовлення друкарських форм. За допомогою комп'ютерів виготовляють орігинал-макет видання, який потім переносять на друкарську форму.

Текстова форма може бути отримана з типографського шрифтового методу ручного набору або ж за допомогою наборних машин (застарілий метод, зараз не використовується), комплектуючі літери й виготовляючи форму або її напівфабрикат (у вигляді фотокопії).

Дизайнери, які створюють оригінал-макет продукції, перш ніж робити верстку продукції, заготовлюють зображення в програмах Adobe Illustrator та Adobe Photoshop, а після цього вже монтують його у книгу чи журнал. Форми ілюстраційні, виготовляють фотомеханічними методам (автотипія, фотолітографія, фототипія і ін.).

Оригінал – макет фотографують на репродукційному фотографічному апараті (на півтонові оригінали фотографують через растр).

Після готової фотоплівки, передається у монтажний цех, в якому зображення з фотоплівки в спеціально призначеній для цього машині (копіювальній рамі), переноситься на пластину, заздалегідь заготовлену за розміром, на яку попередньо нанесений світлочутливий шар. Потім пластину промивають спеціальним розчином.

При відтворенні багатоколірних оригіналів виготовляють кольороподільні друкарські форми за допомогою коліроділильного фотографування або із застосуванням електронних кольороподілювачів — кольорокоректорів.

Готові пластини передаються у друкарський цех, де пластини ставляться у спеціальний відділ у друкарській машині. Машина заправляється фарбою та водою, елементи, які заддруковуються берутьфарбу, а які не заддруковуються, відповідно - воду.

Кінцевим результатом продукції є поліграфічний цех, де обрізають, фальцюють, підбирають, пресують та зшивають майбутнє видання.

Технологічний процес виготовлення продукції:

Введення інформації в комп’ютер

Дизайн та обробка

Коректура, правка

Кольороподіл, растрування

Насвітлення монтажу на плівку

копіювання

Обробка друкарської форми

Експонування

Проявлення

Фіксування

Сушіння

Промивання

Друк

Фальцювання

Підбір

Зшиття, скріплення палітурок

Обрізка

Готова продукція

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]