Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповіді на гос маш в зем.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
83.46 Кб
Скачать

18.Агронормативи і допуски при збиранні зернових та зернобобових культур.

Використовують два способу збирання зернових та зернобобових культур це пряме комбайнування та роздільний спосіб. Хліба прямим способом збирають у стадії воскової стиглості, а роздільний спосіб використовується на забур’яниних ділянках протягом всього періоду збирання.

До збирання ставлять такі агротехнічні вимоги:

  • висота зрізу стебел повинна бути в межах 15 – 18 см. при збиранні високостеблих культур і 12 см. призбиранні низькорослих культур.

  • скошувати хліба рядковими жатками слід на повну ширину захвата; допустиме зменшення ширини захвата не повинно становити більше 50 см.

  • полеглі хліба збирають, водячи агрегат проти полеглості.

  • забезпечувати необхідну ширину валка і щільність валка.

  • повністю підбирати валки, не допускаючи втрат зерна.

  • своєчасно вивозити з поля соломисті продукти .

19.Інтенсивна технологія вирощування кукурудзи на зерно.

Інтенсивна технологія вирощування кукурудзи на зерно відрізняється від звичайної технології тим, що вона передбачає використання не окремих прогресивних міроприємств, а комплексне використання досягнення науки, техніки, і передового досвіду на всих стадіях вирощування даної культури. Основою індустріальної технології є внесення оптимальних доз високоефективних гербіцидів, органічних і мінеральних добрив, обов’язкове вирівнювання поверхні ґрунту використання різних по швидкості достигання високопродуктивних і надійно дозріваючих гібридів. Крім того вона включає нові прийоми агротехніки, доведення до мінімальної кількості обробітків ґрунту, ефективне використання комплексу високопродуктивної техніки,своєчасне виконання всих робіт в задані строки і з високою якістю.

20. Технологія виробництва овочевих культур.

Технологія виробництва овочевих культур включає всі прийоми які необхідні для вирощування тих чи інших овочевих культур і їх можна поділити на слідуючі групи:

  1. рихлення грунту, підгортання, боротьба з бур’янами, зрошення, підкормка.

  2. вплив на рослинну, наприклад пасинкування ( видалення лишніх побігів – пасинків), використання стимуляторів росту шляхом обприскування.

  3. проведення таких заходів , як проріджування сходів, захист від шкідників і хвороб .

  4. збирання овочевих культур, для збирання овочевих культур використовують різні способи як вручну так і машинне збирання. Ті сорта які дозрівають нерівномірно збирають по мірі дозрівання збирають в ручну, а сорта які дозрівають одночасно збирають за допомогою комбайнів або машин.

21. Способи руху машино - тракторних агрегатів.

Під час виконання технологічних операцій агрегати можуть рухатись гоновим, круговим або діагональним способом.

Горовим способом агрегат рухається так: в робочому положенні прямолінійно вздовж загінки, а холості повороти робить на кінцях гонів на поворотних смугах. При цьому агрегат може рухатись всклад, врозгін і човниковим.

Рух всклад – це рух, наприклад на оранці, від середини загінки до периферії, а в розгін від периферії до середини.

Човниковим способом загінку обробляють з послідовними заїздами агрегату, наприклад, на сівбі зернових колосових культур

При діагональному способі руху агрегат здійснює робочі ходи під кутом до боків загінки. Можливий також і діагонально – перехресний спосіб руху, який являє собою поєднання діагонального і перехресного способів.