Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KM.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать
  1. Теорет. Основи та практичне застосув. Передачі даних в корпоративних мережах на базі xDsl.

хDSL (англ. digital subscriber line, цифрова абонентська лінія) - сімейство технологій, що дозволяють значно підвищити пропускну здатність абонентської лінії телефонної мережі загального користування шляхом використання ефективних лінійних кодів і адаптивних методів корекції спотворень лінії на основі сучасних досягнень мікроелектроніки і методів цифрової обробки сигналу.

Технології хDSL з'явилися в середині 90-х років як альтернатива ISDN. В абревіатурі xDSL символ «х» використовується для позначення першого символу в назві конкретної технології, а DSL позначає цифрову абонентську лінію.Технології хDSL дозволяють передавати дані зі швидкостями, що значно перевищують ті швидкості, які доступні навіть найкращим аналоговим і цифровим модемам. Ці технології підтримують передачу голосу, високошвидкісну передачу даних і відеосигналів, створюючи при цьому значні переваги як для абонентів, так і для провайдерів. Багато технологій хDSL дозволяють суміщати високошвидкісну передачу даних і передачу голосу по одній і тій же мідній парі. Існуючі типи технологій хDSL розрізняються в основному по використовуваній формі модуляції і швидкості передачі даних.

xDSL використовує значно ширшу смугу частот мідної телефонної лінії, ніж існуюча телефонна мережа загального користування (ТФОП). Використовуючи смугу більшвисоких частот, ніж частоти, використовувані для звичайного телефонного зв'язку(300 Гц - 3400 Гц), xDSL дозволяє досягти значно більш високої швидкостіпередачі даних, ніж це можливо при використанні обмеженої смуги частот існуючої ТФОП. Для використання смуги більше високих частот, ніж спектр мовного сигналу, устаткування xDSL повинне бути встановлене на обох кінцях лінії, а сама фізична лінія повинна забезпечувати можливість передачі сигналу в необхідній смузі частот.

Технология DSL

Максимальная скорость

(прием/передача)

Максимальное расстояние

Основное применение

ADSL, 2, 2+

24 Мбит/с / 3,5 Мбит/с

5,5 км

Доступ в Интернет, голос, видео, HDTV (ADSL2+)

IDSL

144 кбит/с

5,5 км

Передача данных

HDSL

2 Мбит/с

4,5 км

Объединение сетей, услуги E1

SDSL

2 Мбит/с

3 км

Объединение сетей, услуги E1

VDSL, 2

65 Мбит/с / 35 Мбит/с

1,5 км на max. скорости

Объединение сетей, HDTV

SHDSL

2,32 Мбит/с

7,5 км

Объединение сетей

UADSL

1,5 Мбит/с / 384 кбит/с

3,5 км на max. скорости

Доступ в Интернет, голос, видео

  1. Широкополосний доступ по xDsl. Реалізація набору послуг Triple Play засобами інших технологій.

Triple Play – дозволяють одночасну передачу голосу, даних, відеосигналів з різними методами модуляції та на різних частотах. За частотами відрізняються не тільки телефонія та, наприклад ADSL, а також потоки Up та Down. Розрізняють симетричні(IDSL, HDSL, SDSL, SHDSL, MDSL) та асиметричні(ADSL, ADSL2, ADSL2+) технології.

Схема організації канала широкополосного доступу:

УАТС мають на виході такі інтерфейси передачі даних, як v.35/v.24, USB, Ethernet (RJ-45 та ін.)

Рис.1

Загальна архітектура комп’ютерної мережі (у т.ч. корпоративної), яка передбачає використання інтернет та арендовані канали зв’язку

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]