Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
_НВЕСТУВАННЯ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
178.18 Кб
Скачать

Відкрита частина тестів

1. Інвестиції (згідно Закону України «Про інвестиційну діяльність») це: всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності, в результаті якої створюється прибуток (доход) або досягається соціальний ефект.

2. До принципів розробки інвестиційної стратегії відносяться: альтернативності, узгодженості, динамічності.

3. Інвестиційні ресурси це: усі види ресурсів, що залучаються та використовуються для вкладення в інвестиційні проекти.

4. Фінансова форма інвестиційних ресурсів відіграє найважливішу роль серед інших, оскільки:

Фінансові ресурси можуть бути трансформовані в будь-які інші

- Дають можливість інвестору здійснити будь - який інвестиційний проект

- Дають можливість інвестору найкраще диверсифікувати вкладення

5. Вартість інвестиційних активів це: Міра того, скільки гіпотетичний інвестор готовий заплатити за деякий об'єкт інвестування.

6. Інвестиційний ризик це: можливість нездійснення запланованих цілей інвестування і отримання грошових збитків.

?7. Елементом структури системи інвестиційного ринку є:

8. Усі чинники, що впливають на інвестиційний клімат можна поділити на: інституціональні(політичні), економічні, соціально-психологічні.

9. «Комплекс взаємопов'язаних заходів, що направлені на досягнення поставлених цілей в умовах обмежений фінансових, часових, трудових та інших ресурсів» це визначення: інвестиційний проект.

10. Який з перерахованих методів використовується з метою визначення величини ставки дисконтування? Метод розрахунку показника ВНР.

11. Консалтингові фірми в системі інвестиційного ринку це: займаються розробкою на договірних засадах різного роду документації — інформаційної, науково-технічної, проектно-кошторисної та іншої. Такі фірми накопичують банки даних про умови розміщення тих чи інших об’єктів, галузеві, територіальні і міжрегіональні рівні конкуренції, нормативи, технічні умови виробництва будівельно-монтажних робіт, про регіональні рівні цін на інвестиційні товари. Згодом вони публікують цю інформацію у спеціалізованих періодичних довідниках. Такі фірми залежно від своєї спеціалізації можуть мати у своєму розпорядженні широкий портфель типових проектів, які відповідають рівням світових стандартів.

12. Матеріальні та нематеріальні цінності в системі інвестиційного ринку це: об’єкти.

13. Який з перерахованих методів використовується з метою визначення величини ставки дисконтування? Підхід нетто-інфляції.

14. Обсяг інвестиційних витрат як частини валового внутрішнього продукту (ВВП) можна визначити як: І = ВВП - К - С- G

?15. До принципів розробки інвестиційної стратегії відносяться:

16. До сучасних інвестиційних теорій відносять: 8 теорій (Теорія технологічного розриву, теорія портфельних інвестицій, теорія захисного інвестування, теорія монопольних переваг, теорія привласнення, модель життєвого циклу, модель наукомісткої спеціалізації, концепція інвестиційних полів.)

17. «Сукупність політичних, правових, економічних та соціальних умов, які впливають на процес інвестування» це визначення: інвестиційний клімат.

18. Хто є авторами сучасної української інвестиційної теорії, так званої «концепції інвестиційних полів»: Д Лук’яненко, В Білошапка.

19. Інвестування це: процес включення капіталу, з метою його збільшення.

20. «Рівень відповідності об'єкту інвестування вимогам інвестора» це визначення: інвестиційної привабливості.