Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TESTI_Z_AUDITU (2).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
72.19 Кб
Скачать

Тести з аудиту

  1. Аудит – це перевірка даних бухг.обліку і показників фін.звітності суб’єкта господарювання з метою виловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам ЗУ, ПСБО або інших правил згідно із вимогами користувачів.

  1. Замовник аудиту зобов’язаний: надати повну та достовірну інформацію, створити аудитору належні умови для якісного виконання аудиту.

  1. Ініціативний аудит – це: аудит який проводиться за рішенням керівництва або його власників.

  1. Щорічне проведення аудиту не є обов’язковим для: установ і організацій, що повністю утримуються за рахунок держ.бюджету.

  1. Клієнт – економічний суб’єкт, на якому проводиться аудит, несе відповідальність за: повноту та достовірність бухг. Та інших документів, які надаються аудитору.

  1. Аудитор відповідає перед замовником аудиту: за порушення умов договору відповідно до договору та ЗУ «Про аудиторську д-ть».

  1. Незалежність думки внутрішніх аудиторів виявляється: тобто такої спрямованості думок, яка дає можливість надати висновок без будь-якого впливу, що може ставити під загрозу професійне судження, та дозволяє діяти чесно з об'єктивністю та професійним скептицизмом.

  2. Дотримання етичних вимог, що визначаються в Кодексі професійної етики аудиторів України: контролюється Аудиторською Палатою України.

  1. Незалежним самостійним органом, що є юридичною особою, мета діяльності якого полягає у сприянні розвитку, удосконаленні та уніфікації аудиторської справи в країні, є: аудиторська фірма.

  1. Не наділено правом делегування своїх представників до складу Аудиторської палати України відповідно до норм Закону України «Про аудиторську діяльність»: одна і та ж особа не може бути делегована до Аудиторської Палати Укр. більше 2 термінів підряд. Від державних органів делегують по одному представнику Міністерство фінансів України, Міністерство юстиції України, Міністерство економіки України, Державна податкова адміністрація України, Національний банк України, Державний комітет статистики України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Рахункова палата та Головне контрольно-ревізійне управління України.

  1. Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги, згідно до Закону України «Про аудиторську діяльність» уповноважено вести: Порядок ведення Реєстру визначається та забезпечується Аудиторською палатою України.

  1. Відповідно до норм Закону України «Про аудиторську діяльність» проведення аудиту є обов’язковим: для підтвердження достовірності і повноти річн.фін. Звітності та консолідованої фін.звітності ВАТ, підприємств – емітентів облігацій.

  1. Статут Аудиторської палати України затверджується: двома третинами голосів від загальної кількості членів Аудиторської Палати України.

  1. Методи, прийоми і процедури для проведення аудиту фінансової звітності визначаються: послідовність і порядок застосування прийомів (методів) аудиту з метою встановлення об’єктивної істини про аудиторську інформацію й доведення цієї істини через аудиторський висновок до користувачів фінансової інформації й аудиту. В аудиторській фірмі бажано мати апробовані методики аудиторської перевірки, що дає можливість мінімізувати ризик перевірки, а також зменшити термін її проведення.

  1. Запит на зовнішнє підтвердження, як процедура аудиту, використовується під час аудиту Зовнішнє підтвердження представляє собою аудиторські докази, отримані аудитором у вигляді прямої письмової відповіді від третьої сторони (підтверджуюча сторона) у паперовій, електронній формі або на іншому носії.

  1. До аудиторських процедур не відноситься:планування.

  1. Вивчаючи систему внутрішнього контролю, аудитор отримує достатні докази для: обґрунтування конструктивних пропозицій замовнику щодо покращення структури контролю.

  1. До системи внутрішнього контролю не відноситься Основними елементами системи внутрішнього контролю є: середовище контролю, системи бухгалтерського обліку і процедури контролю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]