Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вопрос с 21-30.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
80.9 Кб
Скачать

25) Дати хар-ку гранулітів ас-4, ас-8

Гранульована промислова вибухова речовина Переваги: Призначається для підривання міцних і дуже міцних порід. Допущений на відкритих роботах у шахтах, небезпечних щодо газу чи пилу, з ручним і механізованим заряжением сухих і попередньо осушених шпурів і свердловин, камер. Являє собою гранульований продукт сріблясто-сірого кольору з розмірами гранул селітри 1-3 мм, покритих плівкою масла і опудренных алюмінієм. Придатний для застосування у всіх кліматичних районах, грануліти вимагають проміжний детонатор. Технічні характеристики АС-8: Енергія вибуху 1248 ккал/кг. Фугасность 410-430 куб. см. Швидкість детонації 3,0-3,6 км/с. АС-4: Енергія вибуху 1248 ккал/кг. Фугасность 390-410 см3 Швидкість детонації 2,6-3,5 км/с.

26) Дати хар-ку ігданіту

Ігданит, вибухова суміш, виготовлена безпосередньо на місці підривних робіт змішанням гранульованої (або лускатої) аміачної селітри з невеликою кількістю (5-6%) рідкого пального (як правило, солярове масло). Маючи гарну сипкість і знижена чутливість до зовнішніх впливів, Іг. безпечний у використанні і придатний для механізованого заряджання. Ініціювання Іг. ініціюють проміжним детонатором з більш потужного вибухової речовини (амоніту детоніту, тротилову, тетриловой або пентолитовой шашки). При пневматичному заряджанні шпурів і свердловин щільність Іг. може бути доведена до 1,25·10-3 кг/м3, завдяки чому Іг. з питомою енергією 3,8 Мдж/кг (904 ккал/кг) може замінювати амоніти і детоніти. Застосовується для ведення вибухових робіт на кар’єрах (переважно для заряджання сухих і сухий частини водяних свердловин), а також у шахтах, небезпечних по газу та пилу.

27) Дата хар-ку украініту пм (все что било)

Украинит-ПМ имеет следующие характеристики.

Кислородный баланс, %

От -0,05 до -4,3

Теплота взрыва, кДж/кг

4100-4400

Объем газов взрыва, л/кг

721-750

Скорость детонации, м/с

4300-4400

Критический диаметр в стальной оболочке, мм

120-150

Чувствительность к капсюлю-детонатору

Не чувствителен

Чувствительность к удару по ГОСТ 4545: нижняя граница на приборе №2, мм

>500

Водопроницаемость при контакте с водой 24 ч, г/см2

0.02

Количество вредных газов в пересчете на СО, л/кг

21,4

28) дати хар-ку анемиксу

Эмульсионные взрывчатые вещества - ЭВВ АНЕМИКС "Анемикс" является универсальным ВВ, предназначенным для заряжания скважин любой обводненности, пробуренных в породах любой крепости, при его использовании не требуется гидроизоляция с помощью полиэтиленовых рукавов, для надежного инициирования достаточно одной шашки весом 200 г. Плотность заряженного ЭВВ составляет 1,24-1,25 г/см3, критический диаметр заряда - 80 мм, количество выделяющихся при взрыве газов -1 009 л/кг ВВ, скорость детонации - свыше 5 000 м/с.

29) вогняне підрив.

Вогняне підривання, спосіб підривання за допомогою вогнепровідного шнура і капсуля-детонатора; застосовується для послідовного ініціювання зарядів вибухових речовин (дроблення фундаментів при реконструкції цехів, оброблення валунів і т.п.). Для в. О. з капсуля-детонатора і відрізка вогнепровідного шнура (час горіння якого забезпечує відхід підривників в укриття) виготовляють запальну трубку, запалюючи тільки жевріючим гнітом, відрізком вогнепровідного шнура або запальним патроном (одиночний заряд можна запалювати сірником). Переваги О. в.: простота виконання і невелика вартість засобів висадження. Недоліки: неможливість підривання одночасно великої кількості зарядів, перевірки приладами якості підготовки до вибуху зарядів і низька продуктивність робіт.