Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Его величество диплом.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
2.22 Mб
Скачать

2.3.4 Модулі

Модуль курсу - фрагмент дистанційного навчального курсу у форматі «структура» або «календар», який має назву і містить інформаційні ресурси та інтерактивні елементи курсу.

Позначення (піктограми) ресурсів та елементів наведені в блоці Елементи курсу (рис.2.6). Зазвичай модуль містить навчальні матеріали по одній темі.

Модулі розміщені в центральному блоці сторінки курсу (рис.2.6). Їх вигляд буде відрізнятися в залежності від заданого викладачем формату курсу. Найчастіше використовується формат-структура (тематичний).

Якщо нумерованих модулів багато, то сторінка може виявитися досить довгою, що не завжди зручно для роботи. Користувач може виділити один модуль як поточний, скориставшись спеціальною кнопкою . При цьому для переходу до прихованих модулям курсу використовуйте меню, що розгортається «Перейти на ...» (рис.2.7)

рис.2.7

При повторному натисненні на кнопку відображаються всі модулі дистанційного курсу.

У модулях курсу розміщуються ресурси і елементи, представлені у вигляді посилань на навчальні матеріали або завдання, які необхідно вивчити або виконати.

Перед початком роботи з курсом уважно вивчіть інформацію, представлену у вступному модулі, особливу увагу зверніть на методичні рекомендації для студента по роботі з дистанційним навчальним курсом.

2.4. Робота з інформаційними ресурсами

Ресурси - це теоретичні матеріали курсу, представлені у вигляді файлів різних форматів. До них відносяться текстові та web-сторінки , посилання на файли (*.pdf, *.doc, *.ppt, *.gif, *.jpg і т.д.) на каталоги , або на архіви (*.zip) , а також аудіо-і відеофайли (*.mp3, *.swf, *.avi, *.mpg, *flv і т.д.) , , анімаційні ролики, посилання на ресурси Інтернет і т.п.

Працювати з ресурсами курсу досить просто: їх необхідно освоїти у строки, встановлені викладачем, - або прочитати з екрана, або зберегти їх на свій локальний комп'ютер для подальшого ознайомлення. Ресурси , які представлені у вигляді посилання на файл, можна роздрукувати.

2.5. Робота з інтерактивними елементами

Інтерактивні елементи дозволяють акцентувати увагу студентів на окремих фрагментах досліджуваного матеріалу, перевірити рівень знань, організувати взаємодію студентів один з одним і з викладачем.

До них відносяться: лекції, робочі зошити, завдання різних типів, глосарії (словники по курсу), форуми, чати, опитування, тести.

2.5.1. Лекція

Для переходу до потрібної лекції слід клацнути мишею по її назві.

Лекція являє собою послідовність сторінок навчального матеріалу. В кінці кожної сторінки лекції звичайно задаються контрольні питання, за відповіді на які нараховуються бали. Уважно вивчайте матеріали сторінок лекції перед відповіддю на поставлені питання.

В залежності від правильності відповіді за допомогою кнопки здійснюється перехід на наступну сторінку або повернення на поточну сторінку. У разі неправильної відповіді бали за неї не нараховуються.

Приступаючи до роботи з цим ресурсом, уточніть в Методичних рекомендаціях студенту, які лекції є оцінюваними, а які ні.

Для кожної лекції викладач може встановити строки вивчення навчального матеріалу. Викладач встановлює можливість проходження лекції кілька разів. Якщо при наступній спробі вивчити лекцію з'являється вікно «Ви не можете пройти заново цю лекцію», то в цьому випадку повторне проходження лекції буде неможливим. За допомогою кнопки «Повернутися до <назва курсу> » можна здійснити перехід на сторінку дистанційного курсу.