Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
programa_praktiki_kurs3_ekonomisty_doc1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
161.79 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

коледж технологій та дизайну

луганського національного університету

імені тараса шевченка

Програма

Виробничої практики

Для студентів ІІІ курсу

Денної форми навчання

підготовки освітньо – кваліфікаційного рівня

« молодший спеціаліст»

галузі знань 0305 « Економіка та підприємництво»

спеціальності 5.03050401 « Економіка підприємства»

Затверджено:

Заст. директора ВП «КТД ЛНУ імені Тараса Шевченка»

"_____"____________20__ р.

Розглянуто:

на засіданні циклової комісії

Протокол № ___ від______20_р.

Луганськ

ЗМІСТ

ВСТУП

1. Загальні вимоги ЩОДО організації та проведення виробничої практики

    1. Планування видів діяльності з практики

    2. Бази практики

1.3 Укладання договорів з підприємствами на проведення практики

1.4 Розподіл студентів за місцями практики, призначення керівників практики від КТД, обов’язки керівників практики.

1.5 Проведення практики

1.6 Контроль за проведенням практики та підведення її підсумків.

2. ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА

2.1 Мета і завдання практики

2.2 Зміст практики

2.3 Вимоги до звіту

2.4. Зміст звіту

Зразок титульного аркуша

Питання до заліку з практики

Критерії диференційованої оцінки результатів виробничої практики

Рекомендована література

ВСТУП

Програма виробничої практики складена згідно з Положенням про проведення практики студентів у вищих навчальних закладах України, затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 8 травня 1993 року, навчальним планом зі спеціальності 5.03050401 «Економіка підприємства» та відповідає вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики і освітньо-професійної програми даної спеціальності.

Програма визначає порядок проведення виробничої практики, її обсяг, мету, завдання та зміст. Програма призначена для студентів та керівників практики від КТД і підприємства (закладу) – бази практики.

Виробнича практика студентів спеціальності 5.03050401 «Економіка підприємства» повинна відповідати основним принципам організації навчання «ВНЗ – підприємство» та розвивати навички наукового, творчого, професійного підходу до вирішення комерційних завдань.

Виробнича практика у відповідності до навчального плану проводиться для студентів IIІ курсу спеціальності 5.03050401 «Економіка підприємства» наприкінці 5 та 6-ого семестрів.

1 Загальні вимоги щодо організації та проведення виробничої практики

Критерієм ефективної роботи вищого навчального закладу у справі підготовки фахівців є успішність вирішення випускниками ВНЗ у практичній роботі науково-технічних і соціально-економічних завдань і швидкість їх професійного становлення. Тому призначення виробничої практики, що є одним з важливих видів навчальної роботи – підготовка майбутніх спеціалістів до практичної роботи.

1.1 Планування видів діяльності з практики

Для більш чіткої організації проведення практики в КТД ЛНУ імені Тараса Шевченка складаються плани, в яких передбачається вирішення питань з організації, проведення, методичного забезпечення, керівництва, контролю й звітності з практики відповідно до навчального плану, а також рівномірного проведення цих робіт протягом навчального року. Одним з обов'язкових заходів у плануванні виробничої практики студентів є видання наказу по КТД ЛНУ імені Тараса Шевченка, у якому відбиваються усі організаційні питання її проведення.

1.2. Бази практики

Виробнича практика проводиться на підприємствах, які, як правило, мають договір з КТД ЛНУ імені Тараса Шевченка про проведення практики. При цьому для проведення практик обираються ті підприємства, які мають необхідний досвід в організації сучасного бізнесу, впровадження інформаційних технологій у сферу діяльності та структур і управління.

Базами виробничої практики можуть бути:

  • підприємства-виробники;

  • фінансові заклади;

  • комерційні фірми;

  • державні заклади;

  • підприємства різноманітних форм власності;

Конкретний вид підприємства – база практики – затверджується персонально для кожного студента наказом по КТД ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Вибір баз практики повинен допомагати встановленню і зміцненню довгострокових прямих контактів КТД ЛНУ імені Тараса Шевченка з підприємствами, а також розвитку кооперації між ними у справі підготовки фахівців. Оновлення баз практики повинно ґрунтуватися на аналізі підсумків проведення практики й сприяти підвищенню якості та ефективності практичної підготовки студентів. Вибору баз практики повинна передувати постійна робота керівників практики по вивченню виробничих та економічних можливостей підприємств з точки зору придатності їх для проведення практики студентів за спеціальністю. При цьому повинні враховуватися перспективи розвитку відповідних галузей економіки, плани прийому студентів до ВНЗ з даної спеціальності, а також шляхи постійного удосконалення підготовки. Базами практик повинні бути кращі підприємства галузей, що задовольняють таким вимогам: високий рівень техніки і технології організації та культури праці; забезпечення можливості послідовного проведення виробничих практик при дотриманні умов відповідності їх робочим програмам; науково-технічні зв'язки з ВНЗ; зручне розташування.

Студенти можуть самостійно за погодженням з керівництвом КТД ЛНУ імені Тараса Шевченка обирати для себе місце практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]