Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод практика 3 курс.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
69.63 Кб
Скачать

1. Коротка характеристика підприємства (2-3 стор.)

Розміщення, виробничий напрямок (спеціалізація), адміністративно-господарський устрій (описання та структура господарства). Характеристика дорожньої мережі, зв'язок. Природно-кліматичні умови. Ґрунти, клімат, рельєф.

Населені пункти, трудові резерви, структура штатів, відомості про використання сезонних працівників, наявність механізаторських кадрів.

Використання земельних угідь. Структура посівних площ. Валовий збір основних видів с.-г. продукції, урожайність (динаміка цих показників за 3...5 років). Висновки.

2. Машинно-тракторний та автомобільний парк (2 стор.)

Технічне оснащення. Динаміка чисельності тракторів, комбайнів та

автомобілів по марках за останні 3...5 років. Питомі показники технічного оснащення по тракторному парку за 3...5 років. Висновки.

3. Організація використання техніки та технічного обслуговування (1-2 стор.)

Організаційні форми машиновикористання. Склад підрозділу, де працював практикант. Організація проведення ТО. План пункту або поста ТО. Операції ТО та його виконання. Заходи з охорони праці. Висновки.

4. Технологія механізованих робіт у рослинництві (2 стор.)

Комплекс операцій при виконанні окремих виробничих процесів і в цілому по вирощуванню культур з урахуванням умов господарства. Застосування інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Висновки.

5. Механізація і технологія робіт у тваринництві (4 стор.)

Виробнича характеристика ферми (комплексу). Система утримання тварин. Комплекти машин та обладнання, що застосовуються на фермі. Охорона праці. Висновки.

6. Організація ремонту с.-г. техніки (3-4 стор.)

Характеристика ремонтної бази с.-г. підприємства. Характеристика організації і технології ремонту техніки. Перелік технологічного обладнання майстерні. Технологічне планування майстерні.

7. Індивідуальне завдання (2-4 стор.)

Індивідуальне завдання видається студену керівником практики від ДДАУ перед відправкою студента на практику. Як правило, індивідуальне завдання враховує специфіку керуючої кафедри.

8. Загальні висновки та пропозиції (1 стор.)

Загальні висновки не повинні повторювати висновків кожного розділу. В усіх випадках, коли приводяться цифри, необхідно зробити аналіз.

При оформленні звіту необхідно використовувати «Методичні рекомендації до оформлення звітної документації з виробничої практики студентами 3 курсу факультету механізації сільського господарства». - Дніпропетровськ: ДДАУ, 2012. - 11 с.

Звіт затверджує, на титульному аркуші, керівник практики від господарства, підпис якого скріплюють печаткою.

4. Підведення підсумків практики

У відповідності до програми практики та "Положення про проведення практик студентів в Дніпропетровському державному аграрному університеті" захист звітів з виробничої практики повинен відбутися протягом перших 10 днів нового навчального року. Підготовлений студентом звіт здається керівникові практики від кафедри, який після перевірки та усунення студентом виявлених недоліків допускає його до захисту. Звіт захищається студентом перед комісією з 3 чоловік, до складу якої входять представники керуючих кафедр.

До захисту не допускаються студенти, які не оформили документацію у відповідності до п. 3 даних рекомендацій!

Додаток 1

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Дніпропетровський державний аграрний університет

Факультет механізації сільського господарства

ЗВІТ