Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод практика 3 курс.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
69.63 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольстваУкраїни

Дніпропетровський державний аграрний університет

Факультет механізації сільського господарства

Методичні рекомендації

до оформлення звітної документації

з виробничої ремонтно-експлуатаційної практики

студентами 3 курсу факультету механізації сільського господарства

Дніпропетровськ 2012

Методичні рекомендації до оформлення звітної документації з виробничої практики студентами 3 курсу факультету механізації сільського господарства Дніпропетровськ, ДДАУ, 2010. 12 с.

Приведено порядок оформлення документів та вимоги до них під час проходження виробничої практики студентами 3 курсу.

Укладач:

Старший викладач В.Ю. Дудін

Рецензент:

Кандидат технічних наук, доцент О. С. Міронов

Ухвалено науково - методичною радою факультету механізації сільського господарства, протокол № 11 від 16 травня 2011 р.

1. Загальні положення

Мета практики: закріплення теоретичних знань студентів з питань конструкції та використання тракторів та сільськогосподарських машин, експлуатації машинно-тракторного парку, організації технічного сервісу машин та обладнання та механізації тваринницьких ферм шляхом участі у здійсненні виробничих процесів.

Завданнями практики є:

- вивчення виробничої діяльності с.-г. підприємства та поглиблення знань в галузі планування, оперативного керівництва, матеріально-технічного постачання, обліку і аналізу ефективності техніки;

- поглиблення знань з будови тракторів, комбайнів, сільськогосподарських машин;

- знайомство з технологією та засобами механізації виробничих процесів у рослинництві та тваринництві;

- знайомство зі структурою ремонтно-обслуговуючої бази підприємства;

- набуття практичних навичок з раціональної організації використання, ТО та ремонту машин та обладнання сільськогосподарського виробництва;

- збір первинних даних для курсового і дипломного проектування.

2. Організаційні питання

До початку проходження практики студент зобов'язаний:

- одержати інструктаж про порядок проходження практики, з охорони праці і пожежної безпеки, про що повинен бути відповідний запис в кафедральному журналі з охорони праці;

- уточнити місце та строки проходження практики;

- одержати на кафедрі щоденник (завірений печаткою вузу), робочу програму, індивідуальне завдання.

3. Оформлення звітної документації

Після проходження практики студент повинен представити на перевірку керівникові від агроуніверситету наступні документи:

  1. Щоденник практики

  2. Робочий зошит з практики

  3. Виробнича характеристика студента

  4. Звіт з практики

Щоденник практики

Щоденник практики повинен бути повністю оформлений та завірений підписами керівника підприємства та печатками.

На зворотному боці титульного аркушу – сторінка Розпорядження на практику – підписи та печатки в графах прибув на підприємство та вибув з підприємства.

В п. 2 (календарний графік проходження практики) щоденника практики необхідно коротко привести перелік робіт, які виконував студент протягом практики. Наприклад:

п/п

Назва робіт

Тривалість, днів

1

2

3

1.

Участь у комплектуванні МТА

4

2.

Робота помічником комбайнера

12

8.

Вивчення структури ремонтної бази

3

Загальна кількість днів (колонка 3) повинна відповідати кількості днів практики, за винятком вихідних та святкових днів. Таблиця завіряється підписами керівників практики від вузу та підприємства.

В п. 3 щоденника практики (відгук і оцінка роботи студента на практиці) керівник практики від підприємства характеризує роботу студента під час практики, вказує на сильні та слабкі сторони підготовки студента, дає загальну оцінку роботи студента. Відгук завіряється підписом керівника практики від підприємства та печаткою.

П. 4 щоденника практики заповнюється керівником практики від вузу, по прибуттю студента з практики. В ньому проводиться оцінка відповідності виконуваних студентом робіт програмі практики, загальна характеристика виконання студентом звіту та пропонується оцінка.

В п. 5 щоденника практики студент, при необхідності, веде робочі записи.

Робочий зошит з практики

Робочий зошит призначений для щоденних записів студента (у відповідності до форми) та ведеться в звичайному зошиті в клітинку, об’ємом 12 сторінок.

Форма ведення робочого зошиту

п/п

Дата

Місце робіт

Вид робіт

1

2

3

4

На відміну від календарного плану (див. п. 2 щоденника практики) в робочому зошиті студент повинен конкретизувати види робіт та місця їх проведення. Наприклад, якщо в щоденнику вказано, що студент займався комплектуванням МТА протягом 4 днів, то в зошиті повинно бути приведено коли, де та які саме агрегати він комплектував. Якщо в один день студенту довелось працювати на різних об’єктах, то це фіксується в колонці 3 робочого зошита. Робочий зошит (по завершенню таблиці) завіряється підписом керівника практики від підприємства та печаткою.

Виробнича характеристика студента

Виробнича характеристика складається керівництвом підприємства за стандартною формою, виконується на окремому аркуші формату А 4 та завіряється підписом керівника підприємства (господарства) та печаткою.

Звіт з практики

Звіт про виробничу практику є основним документом, який характеризує роботу студента. Тільки систематична робота над звітом дозволяє якісно його виконати. У звіті подають конкретні дані по господарству. Довідникові дані або матеріали інших літературних джерел у звіті не приводять. Звіт повинен містити 8 розділів та відповідати наступному змісту:

Анотація (0,5 стор.)

Вступ (1 стор.)