Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технологія.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
34.71 Кб
Скачать

Кваліфікаційні вимоги до зав виробництвом

Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, інші керівні та нормативні матеріали, що стосуються діяльності підприємства; технологію виробництва продукції підприємства; напрям, спеціалізацію та особливості структури підприємства; перспективи технічного, економічного та соціального розвитку галузі та підприємства; виробничі потужності підприємства; порядок розроблення та затвердження планів виробничо-господарської діяльності підприємства; способи господарювання та управління підприємством; порядок укладання та виконання господарських договорів; досягнення науки і техніки в галузі сільського господарства України та за кордоном і досвід кращих сільськогосподарських підприємств; економіку, організацію виробництва, праці й управління; основи трудового і земельного законодавства; правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи у сільському господарстві на посадах керівників нижчого рівня - не менше 5 років.

Харчування в їдальні

Їдальня - заклад ресторанного господарства (загальнодоступний або для обслуговування певного контингенту споживачів) з різноманітним асортиментом страв, булочних, кондитерських виробів і закупних товарів.

Основним методом обслуговування в студентських закладах ресторанного господарства є самообслуговування. Сьогодні багато вищих навчальних закладів застосовують метод самообслуговування з наступним розрахунком при відпусканні страв вільного вибору через лінії типу ЛС.

Додатково може бути використана і така форма, як обслуговування на "шведській лінії" або обслуговування з використанням роздавальні вільного руху.