Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт Льохи.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
48.67 Кб
Скачать

Характеристика виконуваної роботи

Я проходив практику на посаді офіціанта. Спочатку я ознайомилася з правилами протипожежної безпеки і переліком своїх обов'язків: приходити на роботу за 15 хвилин до початку робочої зміни, щоб своєчасно підготуватися до виходу на робочу позицію, вивчення меню, знання основних і сезонних страв і напоїв, підготовку робочого місця і вміст його в належному вигляді, зустріч і прийом замовлення від клієнта, надання допомоги гостям ресторану у виборі блюд і напоїв, уміння давати відповідні рекомендації, здобуття плати по рахунках.

Перед початком роботи потрібно довідатися про відсутні страви на кухні і напої , а впродовж робочої зміни стежити за змінами асортименту. Одним з найважливіших аспектів професіоналізму обслуговуючого персоналу є особиста гігієна і зовнішній вигляд. Форма має бути чиста і відпрасована. Офіціанти можуть користуватися косметикою, парфумом, надівати біжутерію - але все повинно бути в міру і гармонійно. Графік роботи змінний (3/3) з 9.00 до 00.00.

У мої головні обов'язки входило обслуговування 3 столів (загальна кількість посадочних місць - 15) і допомога іншим офіціантам, що потребують її.

Відповідність кафе основним вимогам організації закладу

Кафе «Віто» є прикладом дотримання основних вимог до організації закладу з надання харчування. Його вирізняє чітка політика в обслуговуванні відвідувачів та в оформленні приміщень.

Позитивним є той факт, що їжа в закладі – а це українська, кухня є корисною для здоров’я людини, а також вона користується надзвичайною популярністю серед українців.

Для швидкого і якісного обслуговування чітко відпрацьована технологія.

Кожен елемент в системі обслуговування кафе «Віто» продуманий і внесений до спільних стандартів, обов'язкових в мережі.

Своєрідність української національної кухні полягає в використанні різноманітних продуктів, які проходять комбіновану теплову обробку: обсмажування, варіння, запікання, тушкування.

Висновок

В період проходження практики я, Півторак Олексій Олександрович, за допомогою знань, які отримав в період навчання, вивчив і проаналізував та зробив висновки щодо кафе «Віто». Я вивчив завдання і функції, що виконує підприємство. Охарактеризував даний заклад, вивчив структуру, організацію приміщень кафе (їх призначення, оснащення обладнанням, матеріально-технічними засобами), а також спостерігав за організацією праці персоналу в структурних підрозділах підприємства. Охарактеризував персонал, його професійний і кваліфікаційний склад, розглянув організацію виробничого процесу виготовлення продукції і надання основних послуг та додаткових. Простежив за рекламно-інформаційною діяльністю кафе «Віто». Оцінив санітарно-гігієнічний стан приміщень підприємства. Розглянув та вивчив інтер’єрні рішення приміщень.

Всю вивчену інформацію про даний заклад я проаналізував в звіті. Щоденно заповняла щоденник.

Список використаної літератури

1. Конституція України. — К.: Офіційне вид-во Верховної Ради, 1996.

2. Господарський Кодекс України // Відомості Верховної Ради України. — 2003. — № 18.

3. Рокоча С. Особливості функціонування підприємств харчування в

ринкових умовах. - К.: Либідь, 2003. - 157с

4. Журнали: «Питание и общество», «Торговля за рубежом», «Капитал», «Drink+», «КаБаРе (кафе, бари, ресторани)», «Магазин, ресторан, отель», «Светские развлечения», «Ресторатор», «ПИР. Питание и развлечения», «Гостиничный бизнес», «Гостиничный и ресторанный бизнес», «Ресторанные ведомости» тощо.

5. Інтернет-ресурси:

http://www.hotelbiz.com.ua/content/about.html-сайт - сайт журналу «Гостиничный и ресторанный бизнес».

www.rada.gou.ua – сайт Верховної Ради

www.google.com.ua –пошукова система

ww.rambler.ru – пошукова система.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]