Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вопросы хозяйст. 117-130.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
31.07 Кб
Скачать

126. Поняття та зміст аудиторської діяльності.

Згідно з ч. 1 ст. 362 ГК аудиторською діяльністю визнається діяльність громадян та організацій, предметом якої є здійснення аудиту, організаційне і методичне забезпечення аудиту та надання інших аудиторських послуг.змістом аудиторської діяльності є: організаційне забезпечення аудиту;методичне забезпечення аудиту;власне аудит, який включає в себе практичне виконання аудиторських перевірок;

127. Форми та зміст аудиторських послуг. Види аудиту.

Форми:- пов'язаних з ними

експертиз;- консультацій з питань бухгалтерського обліку, звітності, оподаткування, аналізу фінансово-господарської діяльності; -інших видів економіко-правового забезпечення підприєм ницької діяльності фізичних та юридичних осіб.

Види: 1. Зовнішній 2. ВнутрішнійПо відношенню до вимог законодавства: 1. Обов'язкова 2. Ініціативний

По об'єктах аудиту

1. Загальний2. Банківський3. Аудит страхових організацій4. Аудит бірж, інвестиційних інститутів та позабюджетних фондів 5. Державний.; За призначенням   

1. Аудит фінансової звітності 2. Податковий 3. Аудит на відповідність вимогам 4. Аудит господарської діяльності 5. Управлінський (виробничий) аудит6. Спеціальний (екологічний, операційний та ін)За часом здійснення : 1. Початковий 2. Погоджений (повторюваний)3. Оперативний; За характером перевірки :1. Підтверджуючий 2. Системно-орієнтований3. Аудит, що базується на ризику.

128. Суб'єкти аудиторської діяльності.

Відпов. До Закону «Про аудиторську діяльність», аудит здійснюється незалежними особами (аудиторами), аудиторськими фірмами, які уповноважені суб'єктами господарювання на його проведення.

Аудитором може бути громадянин України, який має кваліфікаційний сертифікат про право на заняття аудиторською діяльністю на території України. Не може бути особа, яка має судимість за корисливі злочини. Аудиторська фірма — це організація, яка має ліцензію на право здійснення аудиторської діяльності на території України і займається виключно наданням аудиторських послуг. Суб'єкти аудиторської діяльності вносяться до Реєстру суб'єктів аудиторської діяльності.

129. Проведення аудиту, надання інших аудиторських послуг.

аудитор може надавати аудиторські послуги індивідуально або як працівник аудиторської фірми. Аудитор має право індивідуально надавати аудиторські послуги тільки з дня отримання ліцензії на підставі чинного сертифіката.

Аудиторська фірма має право надавати аудиторські послуги з дня отримання ліцензії і за наявності в її складі хоча б одного аудитора, що має чинний сертифікат. Забороняється займатися наданням аудиторських послуг органам державної виконавчої влади, виконавчим органам місцевих Рад, контрольно-ревізійним установам, що мають державно-владні повноваження, а також окремим особам, яким законами України заборонено здійснювати підприємницьку діяльність.