Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Программа практики 2 курс, 2009 нов.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
242.18 Кб
Скачать

Транспортно-складське господарство підприємства (організації):

  • Призначення і функції транспортно-складського господарства.

  • Організаційно-технологічні вимоги щодо устрою та експлуатації складів. Характеристику і класифікацію обладнання для зберігання і масовимірювання продукції.

  • Приймання продукції за кількістю та якістю. Документацію щодо приймання, обліку і відпуску товарно-матеріальних цінностей.

  • Технологію складських робіт. Умови зберігання і транспортування продукції. Техніко-економічні показники роботи транспортно-складського господарства.

  • Охорону праці і техніку безпеки при виконанні транспортно-складських операцій.

Маркетингову діяльність підприємства (організації):

  • Роль і місце служби маркетингу в загальній системі менеджменту підприємства.

  • Організаційну структуру управління маркетингом. Перелік функцій служби маркетингу. Схему взаємозв'язку служби маркетингу або функціональних підрозділів, що виконують маркетингові функції, з іншими підрозділами підприємства.

  • Характеристику основних ринків збуту і споживачів товарів підприємства. Порядок і практику ринкових досліджень на підприємстві. Напрями маркетингових досліджень. Характеристику зовнішнього і внутрішнього середовища маркетингу підприємства.

  • Маркетингову цінність товару (додаток А). Загальні тенденції в зміні товарного асортименту підприємства. Механізм формування цін на товари підприємства і методи встановлення цін.

  • Існуючу систему розподілу виробленої продукції (форми, канали розподілу). Характеристику учасників каналів розподілу (задачі, функції, форма власності, тип посередників).

  • Інструменти маркетингових комунікацій, що використовуються підприємством, оцінка їх ефективності.

6. Організація поточного, модульного, підсумкового контролю знань

6.1.Систему оцінювання роботи і знань студентів по практиці за 100-бальною шкалою представлено в табл.3.

6.2.Критерії оцінювання знань.

Поточний контроль студентів на практиці проводиться з метою перевірки своєчасного по`явлення студента на базі практики, ознайомлення з базою практики, своєчасного виконання плану практики. Він здійснюється шляхом контролю відвідування бази практики студентом, оцінки якості відповідей на контрольні запитання. По закінченню тематичних модулей проводиться контрольна консультація з керівником практики від кафедри та надання керівникові відповідних розділів звіту.

Метою підсумкового контролю є перевірка знань та навичок, отриманих за час проходження практики, оцінювання повноти викладення матеріалу та правильності оформлення звіту і щоденника практики, наявність підписів і печаток.

Робота оцінюється за 100 - бальною системою:

90 - 100 балів - "відмінно",

70 - 89 - "добре",

50 - 69 - "задовільно",

30 - 49 - "незадовільно" з повторним проходженням практики,

0 – 29 – "незадовільно" без надання можливості повторного проходження практики.

Таблиця 3

Система оцінювання академічних досягнень студентів з практики (максимальна кількість балів)

Поточний контроль

Кількість балів за результатами поточного контролю

Підсумковий контроль

Кількість балів за результатами підсумкового контролю

Загальна кількість балів

(пункт 9 + пункт 12)

Заліковий модуль 1

Сума балів за заліковий модуль 1

Заліковий модуль 2

Сума балів за заліковий модуль 2

Виконання індивідуального завдання. Написання розділу звіту.

Звіт з проходження практики. Контрольні запитання.

Присутність на інструктивній нараді. Проходження правил техніки безпеки

Оформлення на базі практики. Проходження інструктажу. Написання вступу звіту

Вивчення організаційної структури, структури управління. 1 і 2 розділи основної частини звіту

Написання 3 розділу основної частини звіту

Написання 4 розділу основної частини звіту

Практична діяльність на підприємстві

5

5

10

20

10

10

10

30

50

10

40

50

100

Критерії оцінювання при поточному контролі:

Заліковий модуль 1.

17 - 20 балів виставляється при своєчасному виконанні всіх етапів практики, проходженні і виконанні всіх правил техніки безпеки, своєчасного надання розділів звіту;

13 – 16 балів виставляється якщо є незначні недоліки в наданих матеріалах, незначне відставання від плану проходження практики;

10 – 12 балів виставляється, якщо є значне відставання від графіку проходження практики, якщо студент затримує надання розділів звіту;

5 – 9 балів – якщо студент з`явився на практику, але не виконав інших планових дій, за умов їх виконання.

0 - 5 балів – якщо студент не з`явився на інструктивну нараду, по місцю проходження практики, не виконав план, не підготував розділи звіту.

Заліковий модуль 2.

25 - 30 балів виставляється при своєчасному виконанні всіх етапів практики, проходженні і виконанні всіх правил техніки безпеки, своєчасного надання розділів звіту;

20 – 24 балів виставляється якщо є незначні недоліки в наданих матеріалах, незначне відставання від плану проходження практики;

15 – 19 балів виставляється, якщо є значне відставання від графіку проходження практики, якщо студент затримує надання розділів звіту;

10 – 14 балів – якщо студент з`явився на практику, але не виконав інших планових дій, за умов їх виконання.

0 - 9 балів – якщо студент не з`явився по місцю проходження практики, не виконав план, не підготував розділи звіту.

Критерії оцінювання при підсумковому контролі:

45 - 50 балів виставляється при високому рівні звіту, наявності цікавих самостійних висновків і розрахунків, кваліфікованих відповідях на поставлені питання, правильному оформленні і своєчасному наданні звіту.

35 - 44 балів виставляється, якщо є невеликі недоліки в оформленні і деякі недоліки в тексті звіту; при захисті студент недостатньо докладно відповідав на окремі питання, але в цілому виявив знання предмета дослідження на практиці.

25 - 34 балів виставляється в тому випадку, якщо звіт носить поверхневий характер, при захисті студент правильно охарактеризував основні положення звіту, але невпевнено відповідав на задані питання і допускав неточності у відповідях.

15 - 24 балів виставляється, якщо звіт не відповідає встановленим вимогам: студент не врахував зауваження керівника по змісту й оформленню звіту, маються елементи плагіату, при захисті студент не виявив знання змісту звіту.

0 – 14 балів встановлюється, якщо студент не з`явився на практику, не з`явився на захист, не виконав програму практики, не надав звіту з практики.

Отримана при захисті позитивна оцінка заноситься в спеціальний розділ залікової книжки і відомості.

У випадках прояву студентами несумлінного відношення до практики: несвоєчасного надання звіту, порушення режиму проходження практики чи при прояві на захисті повної непідготовленості по програмі практики - у виді виключення повторне її проходження, чи виключення з університету в залежності від характеру порушення.