Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
записка проектир..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
2.76 Mб
Скачать

2. Опис об'єкта проектування і проблемної ситуації

.

Об'єктом проектування є художня галерея нового покоління. Це щось більше по своїх можливостях, ніж звичайна галерея. З кожним днем мистецтво стає усе більше й більше затребуваним й актуальним (проводяться різні художні виставки, фестивалі мистецтва та інше, у яких молодіжні організації активно беруть участь), внаслідок чого з'являється маса молодих художників, які шукають різні шляхи сполучення із зовнішнім миром, що мріють показати свою творчість народу. Специфіка об'єкта проектування полягає в тім, що б вищевказаних молодих художників просувати й допомагати у втіленні творчих задумів, шляхом проведення аукціонів при галереї (властиво, що й буде головним доходом галереї) - аукціони з підвищенням ціни, переможцем якого зізнається особа, що запропонувала найвищу ціну.

Представники цільової аудиторії зможуть користуватися послугами художньої галереї поза залежністю від фінансового становища. Якщо молодий художник повний запопадливості й має досить високий художній рівень, галерея піде на контакт.

    1. Визначення цільової аудиторії.

Цільова аудиторія - це саме ті люди, які з найбільшою ймовірністю придбають рекламовану продукцію. Якісне визначення цільової аудиторії дозволить вибрати саме ті види рекламних комунікацій, які зможуть із найбільшою віддачею впливати на безпосередніх споживачів рекламованої продукції.

Всі рекламна діяльність підрозділяється на селективну (виборчу) рекламу, сфальцьовану на цільову аудиторію, і на масову рекламу, спрямовану на ринок у цілому, без виділення його сегментів.

Крім того, існує два основних типи цільової аудиторії:

- цільова аудиторія в сфері бізнесу;

- цільова аудиторія в сфері індивідуального споживача.

Цільова аудиторія виділяється із загальної аудиторії на основі різних характеристик, пов'язаних з географічними, демографічними, економічними, психологічними особливостями споживачів. Для визначення цільової аудиторії проводяться спеціальні маркетингові й рекламні дослідження, що застосовують різні методики. Для того щоб приступитися до вивчення цільових аудиторій проводиться сегментація (виділення) ділянки ринку, на якому ця аудиторію базується. Для визначення цільової аудиторії проводяться спеціальні маркетингові й рекламні дослідження, що застосовують різні методики.

Для того щоб приступитися до вивчення цільових аудиторій проводиться сегментація (виділення) ділянки ринку, на якому ця аудиторію базується,

Коли обраний сегмент ринку, можна зайнятися й портретом цільової аудиторії, виділивши стійкі характеристики:

  • географічні – чисельність (щільність), доступність ЗМІ, клімат, дороги…

  • демографічні: вік, підлога, рівень утворення, професійну спрямованість, родинний стан;

  • економічні: зайнятість, рівень доходу, і як наслідок купівельна спроможність;

  • психологічні (стиль життя): темперамент, поведінкові звички, соціальна група.

Виділення цільової аудиторії дозволяє точніше направити інформаційний або рекламний вплив й, як наслідок, веде до розвитку бізнесу (збільшенню продажів товарів або послуг).

Категорія людей, які з найбільшою ймовірністю будуть користуватися послугами об'єкта проектування - молоді люди, студенти, «повернені» на мистецтві. Просунута молодь, з досить неформальним способом життя й звичками.